کانون وکلای دادگستری مرکز
IRAN BAR ASSOCIATION
صفحه نخست
معرفی کانون
هیات مدیره
اعضای هیات مدیره
دستور جلسات
صورتجلسات و مصوبات
اداره معاضدت قضایی
معرفی اداره معاضدت
قوانین و مقررات مرتبط با معاضدت
اخبار و اطلاعیه های معاضدت
ارتباط با معاضدت
دادسرا و دادگاه انتظامی
معرفی دادسرا و دادگاه انتظامی
معرفی و شرح وظایف دادسرا و دادگاه انتظامی
دادیاران دادسرا
دادرسان شعب دادگاه
اخبار و اطلاعیه ها
محکومیت انتظامی
کمیسیون ها
اخبار و اطلاعیه های کمیسیون ها
اعضای کمیسیون ها
مرکز علمی کاربردی کانون وکلا
صدور پروانه
اخبار و اطلاعیه های صدور پروانه
ثبت نام ورودی های آزمون
متقاضیان ماده ٨
ثبت نام متقاضیان ماده ٨
زمان و نحوه ثبت نام متقاضیان ماده ٨
راهنمای ثبت نام اینترنتی - مرحله ١ و ٢
ثبت درخواست اولیه - مرحله١
تکمیل ثبت نام - مرحله٢
استعلام (متقاضیان ماده٨)
راهنمای دریافت استعلام ها (ماده٨)
دریافت استعلام ها (ماده٨)
وکالت اتفاقی
کارآموزی
اخبار و اطلاعیه های کارآموزی
پورتال کارآموزی
مرکز داوری
معرفی مرکز داوری
ساختار مرکز داوری
هیات امنا مرکز داوری
داوران کانون مرکز
مقررات مرکز داوری
اساسنامه مرکز داوری
آیین نامه داوری مرکز
آیین نامه حق الزحمه داوری
ثبت درخواست داوری
جستجوی وکیل
جستجوی وکیل
جستجوی وکیل بر روی نقشه
موسسات حقوقی مجاز
قوانین و مقررات
لایحه قانونی استقلال كانون وكلای دادگستری
آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ٢تیرماه ١٤٠٠
آیین نامه تعرفه حق الوکاله
مقررات انتظامی
آیین نامه نقل و انتقالات
مقررات اداره معاضدت
مصوبات هیات مدیره
خدمات الکترونیک
پورتال خدمات الکترونیک وکلا
اخبار و اطلاعیه های خدمات الکترونیک
پورتال نقل و انتقال وکلا
چند رسانه ای
گالری تصاویر
سایر اخبار
اخبار و اطلاعیه های اداره رفاهی
همایش های حقوقی
خدمات الکترونیک
دستور جلسات
صورتجلسات و مصوبات
دادگاه و دادسرا
معاضدت
آرای وحدت رویه ونقد آرای قضایی
تبریک و تسلیت
خبرنامه الکترونیک
مقالات
اخبار سایت / اخبار هیات مدیره - صورت جلسات
تعداد مشاهده : ١٣١٤
تاریخ انتشار : شنبه ٢٣ مرداد ١٤٠٠ ١٠:١٦:٠٠
صورتجلسات ٢٨و ٢٩ هیات مدیره دوره سی و یکم کانون وکلای دادگستری مرکز
بیستوهشتمین جلسۀ هیأتمدیرۀ دورۀ سیویکم کانون وکلای دادگستری مرکز به طور فوقالعاده در ساعت ١٠:٠٠ روز شنبه ١٣٩٩/۰٨/٠٣با ریاست جناب آقای دکتر مالکی و حضور خانمها و آقایان دکتر روحانی، دکتر سمامی، دکتر حامدتوسلی، دکتر حبیبی، دکتر حسنزاده، حجتی، دکتر آذربایجانی، غفاریفردویی، دیوسالار، دکتر ضرابی، سنایی کامیار، دکتر طاهری، حسینی و دکتر اشرافی تشکیل شد.
***
پیش از دستور
غفاریفردویی: اعضای محترم، ما اگر هیأتمدیره را ید واحده ندانیم و به خودمان اعتماد نداشته باشیم، واویلا به نگاهمان بر دیگران. چند روز است اعضای هیأتمدیره اعلام میکنند پاسخ ستاد ملّی مبارزه با کرونا دربارۀ برگزاری انتخابات اسکودا به رویت هیأتمدیره برسد و پاسخ جناب آقای دکتر مالکی این است که اعضا به دلیل احتمال نشر تصویر نامه به حوزۀ ریاست تشریف بیاورند و اصل نامه را ملاحظه کنند. اما باید توجه کنیم که این سند محرمانه نیست. گویی جناب آقای دکتر مالکی برخی از اعضا را از هیأتمدیره جدا میدانند، بااینکه تمامی هجده عضو، از نفر اول تا آخر، برابریم. این گونه رفتارها انسجامی را که باید به وجود بیاید از بین میبرد. من آزرده هستم چون احساس میکنم اعضای هیأتمدیره ردهبندی شدهاند و برخی از اعضا در گوشهای قرار گرفتهاند. اگر قرار بود جلسۀ رؤسای کانونها در روز پنجشنبه برگزار شود، آیا نباید زودتر به ما خبر داده میشد؟!
ضرابی: متأسفانه برخی از اعضای هیأتمدیره در دورۀ گذشته بعدها از برخی از اخبار کانون آگاه میشدند.
اشرافی: من پاسخ ستاد ملّی مبارزه با کرونا را ندیدهام. برتری برخی از اعضای هیأتمدیره ابداً صحت ندارد. اصل قضیه این است که جناب آقای دکتر مالکی اعلام کردند پاسخ ستاد منفی است که تأثیری در قضیه ندارد.
غفاریفردویی: بحث من مصداقی نیست، بلکه مدیریتی است. آیا هیأتمدیره نباید نشست روز پنجشنبه رؤسا را تصویب کند؟! اگر ما با این فرمان جلو برویم، قطعاً مشکلات کانون وکلای دادگستری بیشتر خواهد شد.
حسنزاده: در راستای سخنان سرکار خانم دکتر ضرابی و جناب آقای غفاریفردویی من هم باید به چند نکته اشاره کنم. اگر بحث گلایه باشد، ما بسیار بیشتر از جناب آقای غفاریفردویی دلخور هستیم. من معتقدم جناب آقای دکتر مالکی در ادارۀ جلسات بیشتر دیدگاه جناح اقلیت را مدنظر قرار میدهم. خود بنده که هیچ کجا نیستم. این تصور که در دورۀ سیویکم هیأتمدیره اکثریت جایگاه بالاتری دارد ابداً درست نیست. شاید بسیاری از ما انتقاد داشته باشیم ولی جناب آقای دکتر مالکی انسان خاصی است و من به ضرس قاطع اعلام میکنم که تبعیضی بین اعضای هیأتمدیره قایل نمیشوند. باید به این موضوع با دید مثبت نگاه کنیم. جناحبندیها نیز در طول زمانهای مختلف اشکال مختلف دارد. ما با شخصیتمان در هیأتمدیره جایگاهمان را به همکاران نشان دهیم.
غفاریفردویی: جناب آقای دکتر حسنزاده، من دربارۀ تبعیض چیزی نمیگویم، من دربارۀ نحوه و چگونگی درست اداره و ارتباط با اعضا صحبت کردم. من نمیگویم که جنابعالی یا جناب آقای دکتر اشرافی این نامه دیدهاید و دیگران ندیدهاند، بلکه میگویم همۀ اعضا نامه را ندیدهاند و جلسۀ روز پنجشنبه تصویب نشده است.
حامدتوسلی: خواهشمندم گزارشگرانِ پروندههای در حال بررسی هرچه زودتر نظرشان را اعلام کنند تا هیأتمدیره در موعد مقرر دربارۀ متقاضیان گوناگون اعلام نظر کند تا خدایناکرده حقی از کسی تضییع نشود.
سمامی: دربارۀ نامه من با نفس قضیه کاملاً موافق هستم چون در هر شکل این نامه باید در اختیار اعضا قرار بگیرد، اما با اینکه این نامه در این فضای مجازی دستبهدست بچرخد موافق نیستم و مخالف این موضوع هستم. حتی دیشب در گروه مجازی هیأتمدیره عرض کردم که ما باتوجهبه حساسیتهای فعلی موجود در جامعۀ وکالت و نیاز به اسکودا باید هرچه زودتر تصمیمگیری کنیم. سخنان جناب آقای دکتر حسنزاده کاملاً درست است. بههرحال ما باید بتوانیم بهعنوانِ یک پیکرۀ واحد در خصوص این مسائل عملکرد مثبت داشته باشیم تا برای جامعۀ وکالت منفعتی داشته باشد. مطلب دوم در خصوص بحث اختبار است. جناب آقای دکتر روحانی، ما تصمیم گرفتیم که اختبار بهصورتِ برخط برگزار شود، ولی خود شما شاهد هستید که در این مدت استادانی که اختبار را برگزار کردند چه مشکلاتی داشتند، همچنین کارآموزان محترم چقدر درگیر مشکل و استرس بودند. انتظار من این بود که وقتی بخش انفورماتیک کانون اعلام میکند این کار شدنی است هشتاد درصد کار با خیال راحت انجام شود، حال چه این ایراد از ناحیۀ هیأتمدیره بود یا بخش انفورماتیک باید دربارهاش برنامهریزی میشد که این اتفاقات نیفتد. بسیار از استادان در واتسآپ اختبار را برگزار کردند که اصلاً در شأن کانون و ایشان نبود. من اصلاً صحیح نمیدانم که در واتسآپ با کارآموز تماس بگیریم تا ایشان دو پرسش را با استرس پاسخ دهند. ضمن اینکه نفس کار به نادرستی انجام شد، به نظر من این اختبار شفاهی واقعاً هیچ افتخاری برای کانون نداشت. به نظر من باید در این زمینه گامهای بسیار بزرگتری با همت اعضای محترم برداشته شود و همت کنیم تا به یاری خدا این مشکلات برطرف شود. البته تلاشهای همکاران اداری در این باره قابل ستایش است. همچنین از استادان محترم خواهشمندم که تمامی معضلات، مشکلات و اوضاعواحوال کارآموزان را ارزیابی کنند و سپس نمره بدهند. مطمئناً وقتیکه ما خودمان را جای کارآموزان بگذاریم متوجه خواهیم شد که آنان نیز مشکلات زیادی را تحمل کردهاند.
روحانی: در جلسهای که روز سهشنبه در کانون وکلای دادگستری مرکز برای تدارک نشست پنجشنبۀ آتی رؤسای محترم کانونهای وکلای دادگستری سراسر کشور برگزار شد من نامه را دیدم. نامه دو بخش دارد: یک بخش آن دربارۀ هتل پارسیان استقلال است، چون برابر مصوبه قرار است این نشست در تهران برگزار شود و جناب آقای دکتر مالکی ضمن رایزنی با افراد به این جمعبندی رسیدند که نشست در هتل پارسیان استقلال برگزار شود. پس از ارسال نامۀ جناب آقای دکتر مالکی به جناب آقای دکتر علیرضا زالی، فرمانده محترم ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، ایشان نامه را به دانشگاه علوم پزشکی ارجاع دادند و این دانشگاه با برگزاری نشست در هتل پارسیان استقلال مخالفت کرد و جناب آقای دکتر زالی پاسخ نامۀ دانشگاه علوم پزشکی را پیوست نامۀ خودشان کردند و عیناً آن را جهت اقدام مقتضی به کانون وکلای دادگستری مرکز فرستادند. تعبیر جناب آقای دکتر مالکی این بود که عبارت «اقدام مقتضی» به معنای مخالفت صریح نیست. ولی نظر دانشگاه علوم پزشکی مخالفت با برگزاری است. البته برای من جالب است آزمون تصدی منصب قضا با تعداد زیاد شرکتکننده و در فضای سربسته برگزار شد ولی با برگزاری چنین نشست محدودی مخالفت میشود. علیایحال اینکه اعضا از مفاد این نامه مطلع باشند و تصمیم باید بهصورتِ جمعی گرفته شود سخن درستی است. تصمیمات باید با نظر اکثریت گرفته شود و بههرحال کانون مرکز برگزارکنندۀ این نشست است و همه باید مطلع باشند و نظر جناب آقای دکتر مالکی نیز همین است. برخی از مشکلات اختبار ناشی از عدم اشراف همکاران بر موضوع بود. در دو روز اول که من بر کار نظارت داشتم کوچکترین اشکالی در میان نبود ولی واقعیت این است که خود کارآموزها هم دچار مشکلاتی هستند، ولی از این هفته مشکلات ما کمتر میشود. ضمن اینکه آزمون شفاهی دکترا در هفتۀ پیش برگزار شد. چهارشنبه که در آزمون شفاهی دکترا شرکت کردم دیدم، علیرغم اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بخش انفورماتیک و نظام آزمونی بسیار پیشرفتهای دارد، تقریباً میتوان گفت نصف مصاحبه در واتسآپ انجام شد. این مشکل همگانی است. ما هر هفته از ١٤٠٠ کارآموز مصاحبه میگیریم. البته کاملاً میپذیرم که باید بهسوی پیشرفتهترشدن گام برداریم. قطعاً ما مشکلات زیادی داریم و قطعاً بینقص نیستیم ولی همین گامهایی که برداشتیم مهم بود.
سمامی: ضمن تشکر از همۀ عزیزانی که در این زمینه گام برداشتهاند اعلام میکنم که حرف اول من هم این بود که باید در این زمینه گام برداریم. اما انتظار میرود این دو مطلب را رعایت کنیم: نخست اینکه بهسوی بهترشدن وضعیت برگزاری گام برداریم و دوم اینکه حتماً با نگاه مثبت به کارآموزان بنگریم و شرایط آنها را در نظر بگیرید. جناب آقای دکتر روحانی، خواهشنمدم به استادان اعلام بفرمایید که با نگاه مثبت به کارآموزان بنگرند.
حسنزاده: تا زمانی که سرعت اینترنت در کشور ما ضعیف است، تا زمانی که فیلترینگ وجود دارد و تا زمانی که ما از اپلیکیشنهای داخلی استفاده نمیکنیم، این دست مشکلات حتماً همچنان باقی خواهد ماند.
***
دستور اول: پروندههای صدور، انتقال و سایر درخواستها [غیرعلنی]
[جلسه در ساعت ١٢:٠٠ به پایان رسید.]
دبیرخانۀ هیأتمدیره
روابطعمومی کانون وکلای دادگستری مرکز
بیستونهمین جلسۀ هیأتمدیرۀ دورۀ سیویکم کانون وکلای دادگستری مرکز در ساعت ٠٩:٠٠ روز سهشنبه ٠٦/۰٨/۱۳۹۹ با ریاست جناب آقای دکتر مالکی و حضور خانمها و آقایان دکتر روحانی، دکتر سمامی، دکتر حامدتوسلی، دکتر حبیبی، دکتر حسنزاده، حجتی، دکتر آذربایجانی، دیوسالار، غفاریفردویی، دکتر ضرابی، باقری، کامیار، دکتر طاهری و حسینی تشکیل شد.
***
پیش از دستور
مالکی: در راستای اجرای مفاد تفاهمنامهمان که با فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ منعقد کردیم دستورالعملی به کلانتریها و پلیس تهران بزرگ ابلاغ شد که بهموجب آن در مراجع انتظامی میزی را برای همکاران وکیل دادگستری در نظر گرفته شود که حین مراجعه به کلانتری به وظایف خود عمل کنند. صبح مراتب قدردانی خود را به معاونت حقوقی فاتب ابلاغ کردم و قرار شد جلسۀ مشترکی داشته باشیم؛ اگر همکاران ما مراجعهای به کلانتریها داشته باشند، میتوانند از امکانات مهیاشده در بخش معاونت اجتماعی یا دیگر بخشهای کلانتریها استفاده کنند. متأسفانه در بند «چ» مادۀ ١٠ لایحۀ نحوۀ تملک و بهرهبرداری از آپارتمانها یک سری ضوابط نهفقط برای وکلای دادگستری بلکه برای صنوفی همچون پزشکان، مهندسان، سردفتران و برخی از نهادی دیگر دارد که الزاماً باید در اماکن اداری یا تجاری مستقر شوند. اگر این لایحه با این شاکله تصویب شود و به مجلس برود، کاری از دست ما برنخواهد آمد. شنبه ساعت ۱۶:۰۰ جلسهای با جناب آقای دکتر اسحاق جهانگیری داشتیم و مفصلاً تبعات تصویب این لایحه را برای جامعۀ صنفی کشور گفتیم و اعلام کردیم که بهجرئت میتوان گفت تا پنجاهدرصد اعضای هر صنف که به تازگی عضویت یافتهاند در صورت اجراییشدن این مقرره، باید شغل خود را ترک کنند. در آنجا تبعات لایحه برای جناب آقای دکتر جهانگیری تبیین شد. ضمناً همۀ امکانات برگزاری انتخابات اتحادیه را در فضای هفتهزار متری و باز فراهم کردهایم. نایبرئیس اتحادیه ضمن مکاتبه بدون هماهنگی با کانونها اعلام کردهاند انتخابات برگزار نخواهد شد. البته این نامهنگاری صددرصد غلط بود و این فضا هیچگونه مشکلی ندارد و با فاصلههای کاملاً باز برگزار میشود. بههرحال ما پیگیر این اقدامات نایبرئیس فعلی هستیم.
باقری: جناب آقای دکتر مالکی، اولاً به شما شدیداً انتقاد دارم که پاسخ اعضای هیأتمدیره را نمیدهید. این امر یا نشان از ضعف است یا تکبر! موجی سازمانیافته از روی غرض یا نادانی علیه وکلا ایجاد شده است. ظاهراً سیستم نظارتی قوه تعدادی از وکلا را دیروز به دلیل اعمال نفوذ و ارتشا بازداشت کرده است. من دیروز اعلام کردم که از جناب آقای دکتر مالکی استدعای برخورد فعال و مطالبهگری میکنم. اولاً، باید از روند مبارزه با فساد تجلیل کنیم و ثانیاً قید کنیم اگر بازداشتشدگان عضو کانون مرکز هستند، اسامیشان با مستندات به کانون اعلام شود تا سیستم انتظامی ما برخورد لازم را انجام دهد. نکتۀ بعدی اینکه ایکاش در جلساتی که در مجلس دربارۀ ظرفیت دارید بگویید که یکی از دغدغههای کانون افزایش حرکت بهسوی وکالت تضمینی است، چراکه وقتیکه وضعیت بازار مناسب نیست بسیاری از وکلا بهسوی تعهد به نتیجه میروند. چرا خود ما باید بستر فساد را فراهم کنیم؟
حجتی: باید مشخص شود که آیا کسانی که ادعای وکالت تضمینی کردهاند وکیل دادگستریاند یا عضو مرکز امور مشاوران و یا مؤسسه حقوقی غیرمجاز. من نمیدانم چگونه تأسفم را دربارۀ وقایع اخیر ابراز کنم. اختلاف میان بازرس و نواب اتحادیه به اصل انسجام کانونهای وکلا آسیب میزند. انتشار اختلافات درون صنفی جز ضربهزدن به انسجام کانونهای وکلا نتیجهای دربر نخواهد داشت. نباید اختلافات بیرون از خانهصنفی منتشر شود.
مالکی: رئیس کانون به همۀ پرسشها پاسخ میدهد، منتها دیشب و شبهای دگر، من تقریباً تا ساعت ۲۳:۳۰ جلسهای دربارۀ یک بحران عظیم موضوع طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسبوکار بودم. جناب آقای باقری، آیا شما شما انتظار دارید وقتی من چنین کارهایی دارم بنشینم و پاسخ گوشی همراهم را بدهم؟ واقعیت این است که نرسیدم پاسخ بدهم. در وضعیت فعلی من فضای مجازی را بههیچوجه امن نمیدانم. برای نمونه صورتجلسۀ رؤسای کانونها که در گروه رؤسا منتشر شد از خبرگزاریها سر درآورد. همۀ مکاتبات در دفتر حوزۀ ریاست برای بررسی توسط اعضای محترم موجود است. در مجلس شورای اسلامی نیز نهتنها به این مطلب بلکه به صد مطلب دیگر اشاره کردیم. نکتۀ جناب آقای دکتر حجتی هم کاملاً درست است. انعکاس این مطالب خودزنی است و باید دنبال ریشۀ این قضیه برویم. تا ریشه خشکانده نشود، از این شاخوبرگها فراوان خواهیم داشت.
***
دستور اول: ارائۀ گزارش جلسه با معاون اول رئیسجمهور و کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی
مالکی: من با جناب آقای دکتر حسین سیماییصراف صحبت کردم. نامهای را برای گنجاندن روز وکیل در تقویم رسمی کشور که فیالواقع متأسفانه انجام نشد آماده کردیم و به طور جد از جناب آقای دکتر جهانگیری خواستیم که به وزیر ارشاد دستور پیگیری دهند. من نامه را به جناب آقای دکتر سیماییصراف دادم و شاید فرجی حاصل شود که این کار ناتمام را تمام کنیم و این روز بزرگ درج شود. دربارۀ مجلس که دوستان کملطفی میکنند من شب در گروه مجازی هیأتمدیره گفتم که به کمیسیون ویژۀ جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی دعوت شدهام. آن شب با جناب آقای دکتر محمدحسین فرهنگی صحبت کردم و گفتم که این طرح فوقالعاده بیمبناست و تبعاتی برای نظام وکالت و سردفتری خواهد داشت. همچنین با جناب آقای محمدرضا دشتیاردکانی گفتوگو و خواهش کردم و این دو عزیز هم در این جلسه حضور داشته باشند. ما در این جلسه فقط طرف مقابل را شخم زدیم. پس از صحبتهای من این افراد در لاک دفاعی قرار گرفتند. من با ذکر آمار و ارقام گفتم اگر شما اشتباه آموزش عالی را حل کنید، بهجای آن مرکتب اشتباه دیگری میشوید. من گفتم کشور ٢٦٤٠ دانشگاه دارد با اینکه کشورهای اروپای هریک زیر پانصد دانشگاه دارند. زیادشدن وکلا باعث میشود که کارچاقکنی گسترش یابد. شما میخواهید وکالت دادگستری را کسبوکار تلقی کنید بااینکه اگر چنین تلقی شود، حرفهای که باید خدمات عمومی تخصصی را ارائه دهد در آینده درگیر مشکلاتی مانند مسائل بازار خواهد شد و یکی از پدیدارهایش همین وکالت تضمینی است. من در آنجا اعلام کردم: صرفنظر از صدر لایحه و طرح که گفتید با اصلاح مادۀ ٧ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ٤٤ قانون اساسی وکالت دادگستری را به نوعی زیرمجموعۀ کسبوکار آوردهاید، مفصلاً تأکید کردم که شما میگویید باید کسانی که شصتدرصد میانگین رتبههای یکدرصد اول آزمون را اخذ میکنند در آزمون پذیرفته شوند؛ در کانون مرکز میانگین نمرۀ یکدرصد برتر حدود سیزده است و اگر شصتدرصد این نمره ملاک باشد، یعنی معدلهای حدود هفت در آزمون پذیرفته میشوند و این یعنی جان و مال و ناموس مردم را در اختیار کسانی قرار دهیم که کوچکترین سوادی ندارند. من دربارۀ طرح ساماندهی مؤسسات حقوقی که مقرر میکند شرکتهای خصوصی میتوانند نمایندۀ حقوقی معرفی کنند و کانون وکلای دادگستری و مرکز امور مشاوران باید ایشان را آموزش و به ایشان گواهی دهند گفتم: متأسف هستم برای این قضایا، چون شما میخواهید هزاران شرکت خصوصی خودشان یک یا چند وکیل معرفی کنند!!! چراکه در واقع نام این افراد وکیل است. شما باعث میشوید وکالت دادگستری بیاعتبار شود. مگر میتوان ظرف سه ماه چنین افرادی را آموزش داد؟ من گفتم: یا شما معنای وکالت را نمیدانید یا اینکه قصد برهمزدن نظم و ساختار قضایی کشور را دارید. من گفتم شما عملاً برخلافِ فرمایشهای رهبر انقلاب موازیکاری میکنید. شخصی به نام دکتر محمدعلی فراهانی ـکه گویا معاون پژوهش و توسعۀ حقوقی مرکز امور مشاوران استـ در جلسه حاضر شد و گفت کلیات طرح را قبول دارد، ولی بهجای شصتدرصد میانگین نمرۀ رتبههای بالای یک درصد، نوددرصد میانگین نمرۀ دهدرصد اول ملاک باشد. من گفتم اصل طرح شما اشتباه است و این طرح قضایی است و طرح قضایی باید از مسیر قوه بگذرد و حتی اگر در مجلس تصویب شود، شورای نگهبان با آن برخورد خواهد کرد. اساسا شماً چه حقی دارید که یک طرح تخصصی حقوقیـقضایی را در بخش اقتصادی مطرح میکنید؟ دیشب که من تا ساعت۱۱:۰۰ درگیر این مباحث بودم برخی از این عزیزان با من تماس گرفتند. من نزد آنان رفتم و گفتند ما که به سراغ جناب آقای شمسالدین حسینی، رئیس کمیسیون، رفتیم انتظار داشتیم با توضیحاتی که شما دادید همراهی کنند، ولی متوجه شدیم ایشان به شدت موضع دارند و حامی این طرح هستند و میخواهند رأی جمع کنند. در واقع این افراد در پی انتخابات ریاستجمهوری و اخذ رأی برای جناب آقای محمدباقر قالیباف هستند. یکی از این عزیزان پرسیدهاند آیا شما میخواهید چند هزار وکیل را در برابر خودتان قرار دهید؟ من دیروز به کانون مازندان گفتم که جناب آقای حسینی نمایندۀ حوزۀ انتخابیۀ مازندران است، بروید و بر سر ایشان خیمه بزنید و بپرسید که به چه حقی چنین میکنند. هفتۀ آینده نمایندگان به حوزههای انتخابیهشان میروند و من به همۀ کانونها گفتم که نمایندگانشان را توجیه کنند. یکی از افراد در آن جلسه گفتند: شما انحصارطلبید. من گفتم: کمیسیون بهموجب قانون و در جهت صلاحدید ظرفیت را تعیین میکند و اتهام انحصار صحیح نیست. بااینهمه به قول فردوسی:
بزرگی سراسر به گفتار نیست
دو صد گفته چون نیم کردار نیست
باید همه دست به دست هم دهیم و شروع کنیم. بدنۀ جامعۀ شریف وکالت باید به صحنه بیاید و بهصورتِ انفجاری بنویسد. همۀ حقوقدانان محترم باید وارد صحنه شوند، چراکه این طرح نهادهای تخصصی را خراب خواهد کرد. من کمیتۀ پارلمانی کمیسیون ارتباط با قوای سهگانه کانون مرکز را فعال کردهام. اعضای محترم هیأتمدیره نکات طرح خانمانسوز تسهیل صدور برخی مجوزهای کسبوکار را استخراج کنند تا از آن در مواقع موردنیاز استفاده کنیم. همه باید دست به دست هم دهیم. وقتی طراحات طرح، که همه اقتصاددان هستند، در برابر ما قرار میگیرند، پس از اینکه ما دو کلمه صحبت میکنیم سکوت میکنند. وقتیکه من آمار و ارقام مفصلی را دربارۀ سرانۀ وکیل دادگستری و دیگر مسائل بازگو کردم طرف مقابل سکوت کرد. من گفتم: سرانۀ وکیل در ایران از فرانسه و ژاپن بالاتر است؛ حتی سرانۀ وکلای ایران نسبت به آمریکا با آن رشد اقتصادی که یک ایالت کالیفرنیایش از کل اتحادیۀ اروپا قویتر میباشد، بیشتر است؛ مگر میشود قیمت بنزین ایران و دیگر کشورها سنجید؟ پس نمیتوان وضعیت ایران را با کشورهایی که وکالت دادگستری در آنها الزامی است و فرهنگ وکالت دادگستری جا افتاده است سنجید. صدا از کسی درنمیآمد و فقط جناب آقای دکتر فرهنگی برای طرح تسهیل ابراز تأسف کردند.
حجتی: پیشتر شورای رقابت با حذف ظرفیت موافقت کرد ولی نهایتاً استدلالهای کانون پذیرفته شد. اگر این طرح تصویب شود کمیسیون تبصرۀ مادۀ ١ قانون کیفیت از بین خواهد رفت. ما باید از الان با کمیسیونهای دیگر رایزنی کنیم تا اگر در کمیسیون جهش تولید نتیجه نگرفتیم، در صحن بتوانیم این طرح را مهار کنیم.
مالکی: باید تلاش همۀ ما این باشد که این طرح کاملاً رد شود، ولی باید راهحل جایگزینی داشته باشیم که اگر نتوانستیم مانع شویم، چگونه آن را استحاله کنیم. برای استحالۀ آن با کمترین تالی فاسد باید فکری کنیم.
***
دستور دوم: معرفی یکی از اعضای علیالبدل بهجای عضو اصلی غایب در هیأت عمومی مورخ ٠٨/٠٨/١٣٩٩ اسکودا موضوع مادۀ ٨ اساسنامۀ اسکودا
آذربایجانی: تذکر آییننامهای دارم. اول باید اصل برگزاری جلسه مشخص شود و بعد وارد دستور شویم.
روحانی: به نظرم اگر جلسهای تشکیل شود، میتوانیم با یازده عضو هیأتمدیره حضور پیدا کنیم.
سمامی: به نظرم دربارۀ این موضوع همۀ اعضا در جریان هستند. باتوجهبه نامهای که جناب آقای علی پزشکی، نایبرئیس اول اسکودا، به ستاد ملّی مبارزه کرونا زدهاند و ستاد با برگزاری هرگونه همایشی مخالف کرد، ما دچار ابهام شدهایم. البته برگزاری فعلاً لغو نشده و قرار است هیأتمدیرههای کانونها اظهارنظرِ کنند. ازآنجاییکه وضعیت بیماری کرونا مشخص نیست و معلوم نیست تا کی این بیماری با ما همراه است و نظر به ضرورت انتخاب رئیس اتحادیه، باید انتخابات را برگزار کنیم. به ضرس قاطع میگویم که اگر اعضا محل برگزاری را که کانون وکلای دادگستری مرکز تهیه کرده است ببینند متوجه خواهند شد که مشکلی در میان نخواهد بود. اما فعلاً این موضوع در گروههای رؤسای کانونها در حال بررسی است و تا چند ساعت دیگر خروجی آن را عرض خواهیم کرد.
روحانی: پیشنها بهتعیقاندختن این دستور جلسه تا معلومشدن اصل برگزاری همایش اتحادیه را دارم.
باقری: ما باید ببینم متولی برگزاری مجمع کیست. کانون مرکز بر اساس رویه میزبان است و مسئولیت برگزاری نشست برعهدۀ اسکوداست. آیا نهاد وکالت کم دردسر دارد که ما کانون مرکز را در برابر قرار داده و چنین تشنج را ایجاد کردهایم؟! ما سرنوشت کانون مرکز را در دست افرادی چون امید اسماعیلطهرانی و محسن یزدانی قرار دادهایم. چه اصرار و لجبازیای است که جناب آقای دکتر کوشا رئیس اسکودا شوند. کمی منطقی فکر کنید.
روحانی: من هم معتقدم که باید موجبات برگزاری نشست اتحادیه را بررسی کنیم و بعد آن را برگزار کنیم.
حسنزاده: موضوع ما کلی است و طی دو سال آینده مواردی چون این پیش خواهد آمد. مشخص نیست که وضعیت عضو غایب ما چه زمانی معلوم خواهد شد. به نظرم باید یک بار برای همیشه تعیین تکلیف کنیم.
سمامی: ما اصراری بر اینکه حتماً این نشست برگزار شود نداریم. ولی باید توجه کنیم که جناب آقای باقری و دیگرانی که میگویند چه اصراری بر برگزار وجود دارد از طرفی میگویند باید موضوعات فعلی نهاد وکالت از سوی کانونهای وکلا پیگیری شود که طبعاً مسیر آن اتحادیه است. از طرف دیگر ما در اطراف تهران بهترین فضا را برای برگزاری این نشست در نظر گرفتهایم. کافهها و رستورانها همه باز هستند. زمین محل برگزاری بسیار بزرگ است. الان داخل همین فضایی که ما قصد برگزاری مراسم داریم برنامههای پانصد نفره برگزار میشود. نهایتاً ما ١٥٠ نفر عضو هیأتمدیره و ٥٠ برگزارکننده داریم. ما میتوانیم این همایش را در بهترین حالت برگزار کنیم.
ضرابی: در خصوص فرمایشهای جناب آقای دکتر حسنزاده باید نکاتی را بیان کنم. ما نمیتوانیم بهصورتِ کلّی در این باره تعیین تکلیف کنیم. بههرحال، نامهای واصل شده و برگزاری نشست اتحادیه را منع کرده است. همین بیاحتیاطیها موجب شده است که امروز کشور به این روز بیفتد. ستاد ملّی مبارزه با کرونا نیز برگزاری نشست اسکودا را منع کرده است. خواهشمندم چنین قضاوت نکنیم که چیز دیگری پشت این وقایع وجود دارد.
حامدتوسلی: آیا باتوجهبه اینکه کرونا نُه ماه در ایران وجود داشته است و بیش از یک سال دیگر هم در ایران باقی خواهد ماند، در وضعیتی که هر روز به نهاد وکالت حمله میشود، واقعاً درست است که اتحادیه بدون رئیس باقی بماند؟ اگر قرار است این جلسه به تعویق بیفتد آیا روز جایگزین تعیین میشود؟ آیا در روز جایگزین مسئلۀ ویروس کرونا مرتفع میشود؟ دربارۀ برگزاری این انتخابات در تاریخ ٠٣/٠٧/١٣٩٩ تصمیمگیری و مقدماتش برعهدۀ کانون مرکز نهاده شد. لغو جلسه یا بهتعویقافتادنش یا هرگونه تصمیم دیگر با خود هیأت عمومی است و از اختیارات جناب آقای پزشکی، سرپرست موقت اتحادیۀ سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران، خارج است.
غفاریفردویی: ما در وضعیتی هستیم که مقرراتی چون مجازات مادۀ ٥ قانون چک و تخلیۀ اماکن استیجاری ملغی شدهاند. این اتفاق جاری است، جدا از بحث شأن قانونی آن. اگر قرار است اتحادیه هماهنگیای انجام دهد با همین وضعیت و سرپرست انجام دهد. وقتیکه رهبر انقلاب فتوا صادر کردهاند که رعایت دستورهای ستاد ملّی مبارزه با کرونا تکلیف است، آیا درست که در چنین اوضاعواحوالی کانون وکلا ساز ناکوک بزند؟!
سمامی: خواهشمندم برخی برای عدم برگزاری یک نشست از مضامینی چون مخالفت با رهبر انقلاب، نظام و حاکمیت صحبت نکنند، چون واقعاً اخلاقی نیست. این جلسه متعلق به مدیران کانون وکلای دادگستری است.
کامیار: غیبت یکی از اعضای هیأتمدیره به علت تعلیق ایشان از وظایفشان است. الان هیأتمدیره یازده عضو اصلی دارد نه دوازده عضو و نمیتوان یکی از اعضای علیالبدل را بهصورتِ موردی جایگزین این عضو اصلی کرد. تنها راه اعمال مادۀ ٢٧ آییننامۀ لایحۀ قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری (مصوب ۱۳۳۳) است.
مصوبه: «دستور دوم با عنوان "معرفی یکی از اعضای علیالبدل بهجای عضو اصلی غایب در هیأت عمومی مورخ ۰۸/۰۸/۱۳۹۹ اسکودا موضوع مادۀ ۸ اساسنامۀ اسکودا" تا زمان مسجلشدن برگزاری هیأت عمومی به تعویق افتاد.»
***
دستور سوم: پروندههای صدور، انتقال و سایر درخواستها [غیرعلنی]
***
مصوبات جلسه
مصوبه: «دستور دوم با عنوان "معرفی یکی از اعضای علیالبدل بهجای عضو اصلی غایب در هیأت عمومی مورخ ۰۸/۰۸/۱۳۹۹ اسکودا موضوع مادۀ ۸ اساسنامۀ اسکودا" تا زمان مسجلشدن برگزاری هیأت عمومی به تعویق افتاد.»
[جلسه در ساعت ١٢:٠٠ به پایان رسید.]
دبیرخانۀ هیأتمدیره
روابطعمومی کانون وکلای دادگستری مرکز
صفحه نخست
معرفی کانون
هیات مدیره
اعضای هیات مدیره
دستور جلسات
صورتجلسات و مصوبات
اداره معاضدت قضایی
معرفی اداره معاضدت
قوانین و مقررات مرتبط با معاضدت
اخبار و اطلاعیه های معاضدت
ارتباط با معاضدت
دادسرا و دادگاه انتظامی
معرفی دادسرا و دادگاه انتظامی
معرفی و شرح وظایف دادسرا و دادگاه انتظامی
دادیاران دادسرا
دادرسان شعب دادگاه
اخبار و اطلاعیه ها
محکومیت انتظامی
کمیسیون ها
اخبار و اطلاعیه های کمیسیون ها
اعضای کمیسیون ها
مرکز علمی کاربردی کانون وکلا
صدور پروانه
اخبار و اطلاعیه های صدور پروانه
ثبت نام ورودی های آزمون
متقاضیان ماده ٨
ثبت نام متقاضیان ماده ٨
زمان و نحوه ثبت نام متقاضیان ماده ٨
راهنمای ثبت نام اینترنتی - مرحله ١ و ٢
ثبت درخواست اولیه - مرحله١
تکمیل ثبت نام - مرحله٢
استعلام (متقاضیان ماده٨)
راهنمای دریافت استعلام ها (ماده٨)
دریافت استعلام ها (ماده٨)
وکالت اتفاقی
کارآموزی
اخبار و اطلاعیه های کارآموزی
پورتال کارآموزی
مرکز داوری
معرفی مرکز داوری
ساختار مرکز داوری
هیات امنا مرکز داوری
داوران کانون مرکز
مقررات مرکز داوری
اساسنامه مرکز داوری
آیین نامه داوری مرکز
آیین نامه حق الزحمه داوری
ثبت درخواست داوری
جستجوی وکیل
جستجوی وکیل
جستجوی وکیل بر روی نقشه
موسسات حقوقی مجاز
قوانین و مقررات
لایحه قانونی استقلال كانون وكلای دادگستری
آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ٢تیرماه ١٤٠٠
آیین نامه تعرفه حق الوکاله
مقررات انتظامی
آیین نامه نقل و انتقالات
مقررات اداره معاضدت
مصوبات هیات مدیره
خدمات الکترونیک
پورتال خدمات الکترونیک وکلا
اخبار و اطلاعیه های خدمات الکترونیک
پورتال نقل و انتقال وکلا
چند رسانه ای
گالری تصاویر
سایر اخبار
اخبار و اطلاعیه های اداره رفاهی
همایش های حقوقی
خدمات الکترونیک
دستور جلسات
صورتجلسات و مصوبات
دادگاه و دادسرا
معاضدت
آرای وحدت رویه ونقد آرای قضایی
تبریک و تسلیت
خبرنامه الکترونیک
مقالات