جلسه نود و هفتم - مورخ ١٣٩٨/٠٤/٠٩
نودوهفتمین جلسه هیأتمدیره دوره سیام در ساعت ۰۹:۳۰ روز یکشنبه ۰۹/۰۴/۱۳۹۸ با ریاست جناب آقای امینی و حضور خانمها و آقایان زاهدپاشا، طالع، حجتی، پورنوری، ضرابی، آقایی، حسینآبادی، پاسبان، دیوسالار، ارفعنیا، باقری، حبیبی، حجتپناه، روحانی و حسنزاده تشکیل شد.
اعضای غایب: جناب اقای دکتر جعفر کوشا و جناب آقای محسن بزرگی.
ابتداء آیاتی از قرآن مجید تلاوت و سپس صورتمجلس جلسه قبل قرائت و تصویب شد.
***
پیشازدستور
زاهدپاشا: مطالبى به نقل از رئیس محترم دیوان عالی کشور در خصوص بانوان وكيل منتشر شده است. برخى از همکاران و کانونها نیز واکنش نشان دادند. تعدادی از اعضای هیأتمدیره تقاضای طرح خارج از دستور کردهاند که آن را بررسی میکنیم. جناب دکتر امینی، نیز واکنش مناسبی نشان دادهاند. موضوع ديگر اينكه مبادی ورودی روز چهارشنبه با حضور رئیس کل دادگستری استان، رئیس محاکم تهران، رئیس حفاظت قوه، مدیر خدمات الکترونیک قضايى قوه و برخی از مسئولان قضایی افتتاح شد. این سخن که مرکز مشاوران گیتها را راه اندازى كرده است درست نیست و هر سه مجموعه ( كانون وكلا، كانون كارشناسان و مركز امور مشاوران) در خرید و راه اندازى گيت ها مشاركت دارند. اخیراً نيز موضوع تعرفه حقالوکاله مطرح شده است. این آییننامه در ادوار پيشين با تلاش هیأتمدیره کانون مرکز اصلاح شد و بعد از حضور مستمر نمايندگان كانون در جلسات مشترك كارشناسى در قوه قضاييه ، متوقف بر امضاء و تصويب رييس محترم قوه است.
حجتی: موضوع دخالت مرکز امور مشاوران در بحث پوشش و لباس وکلای دادگستری که سالها در کانونهای وکلا مطرح بود محل تأمل است و مرکز امور مشاوران در اموری دخالت میکند که انجام آنها برعهده کانون وکلا است. همکاران ما سابقاً که این قضیه مطرح شد معتقد بودند که دخالت در پوشش، دخالت در آزادی شخصی است، ولی گویا رئیس مرکز مشاوران درحالحذف کانونهای وکلا و برجستهساختن مرکز مشاوران است. گویا برخی خواهان این هستند که این مرکز در رأس قرار بگیرد و محوریت داشته باشد و کانونهای وکلا تضعیف شوند.
ضرابی: واکنشهای ما به گفتهها بیشتر از پیگیریهایمان برای اجرای مصوبات و مسائل مطروحه هیأتمدیره است، مانند تشکیل کمپین برخورد با سخنان اخیر رئیس دیوان، البته من مخالف تشکیل این کمپین نیستم. اخیراً قرار بود که مبادی ورودی در مرکز امام خمینی گذاشته بشود، ولی هنوز اقدامی نشده است. وکلا نیز پرسوجو میکنند.
زاهدپاشا: در مجتمع امام خمینی و عدالت نيز دو كامپيوتر نصب شده است. هر وکیلی بارکد كارت ملیاش را روی دستگاه بگذارد اطلاعاتش در رایانه نمایان میشود و میتواند وارد مجتمع بشود. البته از نصب گيت ها رضايت بيشترى حاصل است و در آينده اين دو مجتمع نيز به شرط هماهنگى با حفاظت قوه، به گيت هاى ورودى همانند مجتمع بهشتى و تجديدنظر مجهّز خواهند شد.
حجتی: قرار نبود که گیتها را مرکز مشاوران نصب کند. ما جلسهای را برگزار و تفاهمنامه اجرایی این طرح را منعقد کردیم. در جلسات بعدی که با حضور مسئولان انفورماتیکها برگزار شد نماینده مرکز مشاوران ناگهان گفتند که گیتها را خریدهاند و چون نمایندگان کانون در جریان نبودند پذیرفتند.
پاسبان: من درباره اقدامات نمایشی مرکز مشاوران با يكى از خبرگزارى ها صحبت و آن را مصداق دخالت قوه در امر دفاع تلقی کردم که از مفاسد عدل و عدالت در جامعه و قوه قضاییه است.
حجتپناه: امیدوارم پیشنهاد من مبنی بر در دستور قرار گرفتن واکنش به سخنان رئیس دیوان عالی کشور پذیرفته شود تا در آنجا مطالبم را بازگو کنم. من در خطاب به خانم دکتر ضرابی باید بگویم که تشکیل کمپین با عملنکردن به برخی از مصوبات قیاسمعالفارق است. کمپینی که تشکیل شده است اصلاً ارتباطی با هیأتمدیره ندارد. ضمناً دکتر امینی به سخنان رئیس دیوان عالی واکنش بسيار مناسبى نشان دادند. دکتر امینی، بهجد بهخاطر موضع شجاعانهتان از شما سپاسگزارم. همچنین از جناب شهبازینیا و دیگر رؤسای کانونها که واکنش نشان دادند نیز سپاسگزارم. نباید این موضوع کهنه بشود. ناز و کرشمه عبارتی دوپهلو است. الان جامعه وکالت نگاه بسیار خوبی نسبت به رئیس کانون وکلا دارند.
باقری: سخنان رييس محترم ديوانعالى كشور احساسات وکلا را جریحهدار کرده است. هرچند در همه اقشار فساد هست، ليكن هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. گاه درباره قضاتِ متقاضی پروانه گزارشهایی میرسد که حتی قرائت آن در جلسه غیرعلنی موجب وهن است. خواهشمندم هیأتمدیره موضع بگیرد.
ضمناً پرداختن بیش از حد به اینکه چه کسی گیتها را خریده و واکنش به هر یک از سخنان رئیس مرکز مشاوران درست نیست.
پورنوری: مرکز مشاوران تمام کارهایی را که کانون انجام داده است به نام خودش تمام میکند. در دوره بیستونهم، کانون آییننامه تعرفه را تهیه کرد و برای قوه فرستاد. قوه نماینده خواست و ما چندین جلسه به آنجا میرفتیم و در کمیسیون مشترك، مادهبهماده بررسی کردیم. سال پیش برای همین موضوع با دکتر امینی به آنجا رفتیم. همین مبادی ورودی سابقهاش بازمیگردد به دورههای قبل و وقتی کانون زمینههایش را ایجاد کرد.
روحانی: بخشی از مسئله مانند لباس و تعرفه به این دلیل است که ما از بُعد تبلیغاتی بسیار ضعیف هستیم. مرکز مشاوران میگوید که چه کار میکند و بهتر است که ما نیز بگوییم. ما باید خودمان نیز کار بکنیم. درباره لباس بارها صحبت کردهایم ما که در قانون مسائل را داریم. ما باید درزمینه روابطعمومی قویتر عمل کنیم. بههرحال مرکز مشاوران ابزار و امکانات بازگفتن اقداماتشان را دارند. ما نیز باید از ابزارمان استفاده کنیم.
طالع: دراینباره نظامنامه قانون وکالت در ماده ۶۶ تا ۷۰ به وضعیت لباس وکلا در جلسات دادگاهها پرداخته و آن را مشخص نموده است و در برخی از محاکمات پوشیدن لباس برای وکلا اجباری تلقی گردیده است. به نظر میرسد چون کتوشلوار و مانتو متحدالشکل سابق نیز در هیأتمدیرهها مطرح و همکاران موضعگیری نمودهاند همین نظامنامه بازبینی شود و در یکی از دستورهای هیأتمدیره مطرح، تصویب و اجرایی شود.
ارفعنیا: از مرکز نمایشهای صداوسیما درباره دوره آموزشی وکلای سایبری با من تماس گرفتند. اگر هیأترئیسه صلاح بداند، در جلسه بعدی این موضوع در دستور قرار بگیرد. چون دوسه روز مانده به ثبتنام باید زودتر رسیدگی کنیم. شخصی به دفتر من پانزده صفحه فکس کردهاند. به ایشان گفتم که اگر مشکلی دارید، به دادستان انتظامی رجوع کنید. ایشان گفتند که من میخواهم موضوع برای همه وکلا مشخص بشود.
آقایی: درحالحاضر میدانیم که مدیریت سنتی دیگر جایگاهی ندارد. مسئله مهم این است که کانون وکلا در چند سال گذشته ریسکپذیریاش بالا نبوده و با مسائل اساسی برخورد جدی نکرده است. من معقتدم درباره امور مهم باید اکنون ابتکارعمل را به دست بگیرد و پذیرای آثار عملمان نیز باشیم. دومین ایراد اساسی کانون وکلا حذف افراد مجرب و باسابقه صنفی است. کانون گاه در برخی از موارد از ایشان تشکر نمیکند و از نیروهایش بهدرستی استفاده نمیکند. باید مدیریت علمی و کارآمد را در کانون جاری کنیم و از تمام اشخاص مسلماً استفاده کنیم.
زاهدپاشا: معاون اول محترم قوه درباره تعرفه حق الوكاله در برنامه ملاقات با رئیس محترم قوه گفتند که تعرفه مزبور جزء آيين نامه هايى است که آماده تصويب و امضاى رييس محترم قوه است.
دستور اول: قرائت گزارش بازرس هیأتمدیره درخصوص پیشنهاد هیأتنمایندگان کانون مرکز در استان هرمزگان با موضوع درخواست رهن و اجاره محل استقرار آن هیأت و اتخاذ تصمیم دراینخصوص
[ دکتر حجتی گزارش مفصل خود را قرائت کردند که پیوست صورتجلسه است]
حسینآبادی: باتوجهبه وضعیت مالی کانون این مسئله سخت خواهد بود. بهتر است که خود ایشان با رایزنی با نهادهای دولتی اقدامی کنند. بههرحال ما از ۱۳۰۰ وکیل این استان که عضو ما هستند حق عضویت میگیريم. در دوره بیستوپنجم طی مأموریتی به یزد رفتم. وکلای یزد جامعهای تشکیل داده بودند و از وکلا مبلغی جزئی میگرفتند که هیأتمدیره نیز از ایشان حمایت مالی کرد.
حجتپناه: ۱۳۰۰ وکیل سالانه برای تمدید پروانه به کانون مرکز میآیند و حق عضويت پرداخت مى كنند.
حجتی: ما اتفاق نظر داشتیم که سیاست کانون مرکز این است که کانون از حالت فعلیاش کوچکتر نشود. من از دوستان خواهش میکنم که مخالفت نکنید. در آنجا اگر مرکز مشاوران خود را تبليغ کند اصلاً مردم کانون وکلا را در استان هرمزگان نخواهند شناخت.
حسینآبادی: باید وضعیت مالی کانون را درنظر بگیریم. باتوجهبه تقلیل سپردههای کانون و مشکلات پروژه سعادتآباد کانون را با مشکلات مالی روبهرو کرده است.
روحانی: اصل موضوع تصویب شده است. سه استان زیر مجموعه ما است و اگر قرار است یکی از استانها دفتر منطقهای داشته باشند بهتر است که برای استانهای دیگری نیز باشند. در یک استان همیشه همه موافق یک نظر نیستند، ولی ما باید جلوی تشتت را بگیریم. ما باید ببینیم که آیا وفاق جمع نسبت به جامعه وکلای هرمزگان بیشتر است یا نه. چنین نشود که ما با این گروه تفاهمنامهای منعقد کنیم ولی بعداً صداهای دیگری بلند بشود. ما باید مطمئن بشویم که این گروه صدای اکثریت وکلای این استان است.
آقایی: اشکالی ندارد که اگر این اتفاق در هرمزگان میافتد در دو استان نیز همین ترتیب برقرار شود. حضور ما در استانها باید مؤثر و قاطع باشد. وکلای این استانها معتقدند که ما نسبت به وکلای استانها تفرعن داریم. گویا ما جوری با ایشان برخورد میکنیم که وکیل درجه دو هستند. خدماتی که ما به وکلای استان تهران میدهیم باید به وکلای دیگر استانها نیز ارائه کنیم. ایجاد مرکز داوری در کیش فرصت خوبی برای کانون مرکز است و موردسفارش بسیاری از همکاران است.
حسینآبادی: مثلاً الان برای ورودیها در مرکز اقدام کردیم. این مبادی ورودی را در سه استان دیگر نیز پیگیری کنیم. شما وقتی در آنجا نماینده داشته باشید، این کار آسانتر انجام خواهد شد.
طالع: تا آنجا که اطلاع دارم یکی از اعضای کانون مرکز در بندرعباس دفتری را فراهم و بعضاً جلسات آموزشی و غیره بهعمل میآید ولی این که دفتری به نام کانون تهیه شود همانطور که قبلا تصویب شد بسیار مثبت خواهد بود که مسائل مربوط به آموزش، نظارت، معاضدتی را مدیریت میکند. دوستان هرمزگانی فرمودند بسیاری از وکلایی که محل اشتغال آنها استان هرمزگان میباشد در آن اشتغال ندارند و از کانونهای دیگر در بندرعباس مشغول به وکالت هستند. بعضاً در بحث وکالتهای تسخیرى و معاضدتی مشکل دارد. بههرحال به نظر می رسد که وجود یک دفتر با هزینههای مناسب لازم و ضروری است.
باقری: گزارش جناب حجتی مبسوط است. بههرحال به نظرم بر سر اینکه وکلا باید در آنجا مکانی آبرومند داشته باشند مخالفتی نیست. ما باید ملی نگاه کنیم. ایشان تا کی میخواهند غیرمستقل باشند؟ مگر اعتبار کانون به تعداد اعضایش است؟ اتفاقاً ما باید کمک کنیم که ایشان مستقل بشوند و نباید مانعتراشی بکنیم بلکه خودمان کمکشان کنیم. ما نباید جزیرهای نگاه کنیم. این اتفاق باعث میشود که خدمات عمومی به مردم نیز قویتر بشود.
حبیبی: من ایرادی دارم. ما درحالعقبگَرد هستیم. ما همین مباحث را مفصلاً در جلسات گذشته گفتهایم و قرار شد که جناب حجتی گزارشی تهیه کنند و الان فقط باید رأی بگیرم. وکلا نیز بسیار انسانهای لایق و شایستهای هستند و چشم امیدشان به مصوبه ما است.
زاهدپاشا: در این دوره نگاه ویژهای به استانهای تابعه كانون مركز شده است و بعد از حضور موثر در استان هرمزگان، برنامه سفر به استانهای سمنان و سیستانوبلوچستان نیز در برنامه است. ما در استان سیستانوبلوچستان وکیل بومی و مستقر خيلى كم داريم و مشكلات عدم تمركز وكلاى استان سمنان در آن استان نيز جدى است. در استان هرمزگان نسبت به اين دو استان، وضع بهتر به نظر مى رسد و از اين منظر نيز توجه ويژه اى را مى طلبد.
حجتی: یکی از شکایتهای زیاد وکلای هرمزگان تمرکز وکلای استانهای دیگر از جمله استان هاى همجوار است. حتی گویا ایشان به کانون گزارش نیز دادهاند. من درباره امکان همیاری نیز پرسوجو کردم و گفتند که الان فعلاً نمیتوانند کاری بکنند، ولی اگر ما دفتر را ایجاد کنیم همیاری میکنند.
آقایی: جناب باقری، هر استانی که از ما جدا شده بهشدت کیفیت و استانداردش پایین آمده است.
حسنزاده: به نظرم حتماً باید قرارداد را سهساله بکنیم.
****
مصوبه: «با اختصاص مبلغ دومیلیارد ریال ودیعه و اجاره ماهیانه مبلغ پنجاهمیلیون ریال برای استقرار دفتر نمایندگان کانون وکلای دادگستری مرکز در استان هرمزگان موافقت شد.»
دستور دوم: دستورالعمل پیشنهادی کمیسیون روابطعمومی درخصوص نحوه برگزاری مراسمهای کانون
زاهدپاشا: اگر موافق باشید طبق روال کارگروهی در اينخصوص تشکیل دهیم.
آقایی: برخی از نهادها مانند ریاستجمهوری یا وزارت امور خارجه پروتکل تشریفات دارند و بهتر است که ما با ایشان نیز مشورت کنیم.
امینی: پیشنهاد میکنم که اول کلیات آییننامه را تصویب کنیم و اگر تصویب شد، بندهایش را بخوانیم و سپس برروی موادی که ایراد داریم کار کنيم.
حسینآبادی: دکتر امینی، اول باید کارگروهی تشکیل بدهیم.
مصوبه: «دستورالعمل پیشنهادی کمیسیون روابطعمومی درخصوص نحوه برگزاری مراسمهای کانون در کارگروهی متشکل از دبیر کمیسیون روابطعمومی، مدیرداخلی و آقایان شیوایی و خلعتبری و با محوریت جناب طالع، و روحانی بررسی و پیشنهاد نهایی را جهت طرح در هیأتمدیره اعلام فرمایند.»
دستور سوم: پروندههای متقاضیان، صدور و انتقال كه به صورت غيرعلنى ادامه يافت.
جلسه در ساعت ۱۳:۳۰ بهپایان رسید.
*******************************************
جلسه نود و هشتم مورخ ١٣٩٨/٠٤/١١
نودوهشتمین جلسه هیأتمدیره دوره سیام در ساعت ۰۹:۳۰ روز سهشنبه ١٣٩٨/٠٤/١١ با ریاست جناب آقای کوشا و حضور خانمها و آقایان زاهدپاشا، طالع، حجتی، پورنوری، آقایی، حسینآبادی، دیوسالار، ارفعنیا، بزرگی، حبیبی، روحانی و حسنزاده تشکیل شد.
اعضای غایب: سرکارخانم دکتر ضرابی، جناب آقای دکتر پاسبان، جناب آقای باقری و سرکارخانم حجتپناه.
کوشا: من درباره پروندههای صدور پروانه تذکری دارم. گاه پروندههای مطرحشده در هیأتمدیره به اعضاء ارجاع داده میشوند که من نمیدانم علتش چیست. این اقدام درست نیست. برقراری ارتباط با اعضای هیأتمدیره آسان نیست. اگر تحقیقات را کافی نمیدانید، پرونده را به کمیسیون تحقیق و بررسی ارجاع دهید، چنین تصمیمی لازم نیست. این اقدامات در رسیدگی،اطاله ایجاد میکند.
آقایی: خواهشمندم جناب بزرگی توضیحاتی درباره مسائل مالیاتی کانون بدهند.
بزرگی: تا جایی که ذهنم یاری میکند پروندهای در دیوان عدالت اداری بود که طبق ماده ۲۱۶ نقض و به هیأتهمعرض ارجاع شده است و من خبری دربارهاش ندارم. پرونده دیگری نیز بود که من بهعنوان نماینده کانون در آن بودم. من در هیأتشمال تهران شرکت کردم. این هیأت یکمیلیاردودویستمیلیون تومان مالیات برای کانون تعیین کرده بود و با اقدام اولیه ما پانصدمیلیون تومان از آن کم شد. ما گفتیم که ضریب را اصلاح کنند و قرار شده است که انجام بشود، ولی هنوز نتیجه نهایی اعلام نشده است. دلیل این مالیات نیز این بود که کانون دفتر نداشت.
طالع: یکی از مسائلی که کانونها با آن مواجه هستند درخواست برخی از همکارن و اشخاص مبنی بر ابطال برخی از مواد آییننامه لایحه استقلال در مرجع دیوان عدالت اداری که در ادوار مختلف بنا بر دلایل نامعلومی، حکم به ابطال موادی از آن آییننامه صورت پذیرفته است. اخیراً نیز مطلع شدیم نسبت به یکی دیگر از مواد این آییننامه نیز درخواست ابطال گردیده است که تقاضای پیگیری دارم. ضمناً به مرجع مربوطه اعلام گردد که رسیدگی به این موارد و موضوعات به کانونهای وکلا اعلام و استعلام شود تا کانونها نیز در جریان رسیدگی باشند.
کوشا: ما باید با هيات عمومى ديوان عدالت هماهنگ کنیم تا در این مواقع ما را آگاه کنند.
دستور اول: جشن استقلال سال ۱۳۹۸
زاهدپاشا: ششم اسفندماه تاریخ پيشنهادى روابطعمومی و مدیر داخلی است. چون هشتم اسفندماه سالروز شهادت امام علی نقی است، ششم اسفندماه پیشنهاد شده است. سالن وزارت کشور رزرو شده است و درباره تخفیف هم رایزنی کردهایم. همواره رغبت وکلا و کانون، تالار وزارت کشور است، چراکه در مرکز شهر نیز هست. ما برای هزينه سالن وزارت کشور شصت میلیون تومان تخفیف گرفتهایم.
حجتی: برای همکاران برگزاری مراسم جشن استقلال در تالار وزارت کشور متعارف شده و به نظر بنده تغییر محل برگزاری جشن وجاهتی ندارد. جشن استقلال بهعنوانِ بزرگترین گردهمایی سالانه وکلا باید در محل مناسبی برگزار شود.
پورنوری: عیب تالار وزارت کشور نداشتن پارکینگ است.
زاهدپاشا: پارکینگ بیمه ايران را خواهیم گرفت.
زاهدپاشا: به نظرم نوع پذیرایی را نیز در كارگروه تشریفات بررسی کنیم.
روحانی: پارکینگ را سال پیش دکتر زاهدپاشا زحمت کشیدند و پارکینگ بیمه ايران اختصاص داده شد. هر سال اعتقاد ما این است که باید سر ساعت برنامه را شروع کنیم. اما همیشه با یک ساعت تأخیر آغاز میشود و این درست نیست. موضوع دیگر سخنرانان است که باید مشخص بشوند چه کسانی سخنران قطعی خواهند بود و هماهنگیهای لازم صورت پذیرد. سال پیش چنین نشد. موضوع بعدی مهمانان است که چه کسانی خواهند آمد اگر قرار است مهمان خارجی داشته باشیم بايد به فكر دعوت، ویزا و ...بود.
کوشا: من معتقدم که ما باید قیمتهای مختلفی را بگیریم و نازلترینش را بگیریم.
بزرگی: ایراد وزارت کشور که سال پیش بسیار ملموس بود مسئله امنیتش بود که بهزور وکلا را بیرون کردند. سال پیش در میانه مراسم گلها را غارت کردند که باید به همه مسائل توجه کنیم. باید تجربههای سال گذشته را درنظر بگیریم.
زاهدپاشا: تالار تا ساعت یازده شب در اختیار ما خواهد بود.
کوشا: ادامه مسائل را پس از بررسی کمیسیون روابطعمومی بررسی خواهیم کرد.
دستور دوم: فرم نظرسنجی پیشنهادی کمیسیون حمایت
زاهدپاشا: کمیسیون حمایت درخواست برگزاری نظرسنجیرا از وکلا کرده است. (جناب زاهدپاشا متن درخواست کمیسیون حمایت را عیناً قرائت کردند.)
مستحضريد كه طبق مصوبه هیأتمدیره مقرر شد که سمیناری را با موضوع بررسی علل خشونت نسبت به وکلا برگزار کنیم که تاكنون معلق مانده است تا اینکه در تغییرات جدید کمیسیون دوباره مطرح شد و جزء برنامه هاى هیأتمدیره بود. نظرسنجی نیز در دسترس اعضای هیأتمدیره برای مشاهده است.
[اعضای هیأتمدیره درباره نظرسنجی و مفاد آن گفتوگو و رایزنی کردند]
کوشا: ضرورت دارد که بررسی کنیم که باید روابط اعضای کانون را با دیگر نهاد و سازمانها بررسی کنیم ولی این شیوه چندان جالب و درخور نیست. بهتر است که مؤسسهای در طرح سؤال و استانداردسازی گزینهها به کانون کمک بکند.
[دکتر حسینآبادی در ساعت ۱۰:۳۰ وارد جلسه شدند]
مصوبه: «تاریخ برگزاری جشن استقلال کانون وکلای دادگستری مرکز سال ۱۳۹۸ در تاریخ ششم اسفندماه و محل برگزاری آن نیز سالن وزارت کشور خواهد بود.»
مصوبه: «مقرر گردید که موضوع نظرسنجى به کمیسیون حمایت اعاده تا با بهرهگیری از یکی از مؤسسات یا اشخاص متخصص در امر نظرسنجی، نسبت به استانداردسازی فرم و انجام کار بهمنظور بهرهگیری مفید و قابلاستفادهبودن نتیجه نظرسنجی اقدام و بهره را گزارش نماید. بدیهی است درخصوص انجام کار و هزینه آن دبیر محترم کمیسیون با مدیریت محترم داخلى و نایبرئیس کمیته ب هماهنگی خواهند نمود.»
[دکتر امینی پس از بازگشت از جلسهای کاری درباره کانون در ساعت ۱۰:۴۵ وارد جلسه شدند]
جلسه در ساعت ۱۲:۳۰ بهپایان رسید.
******************************************
جلسه نود و نهم - مورخ ١٣٩٨/٠٤/١٦
نودونهمین جلسه هیأتمدیره دوره سیام در ساعت ۰۹:۳۰ روز یکشنبه ۱۶/۰۴/۱۳۹۸ با ریاست آقایان امینی و کوشا و حضور خانمها و آقایان زاهدپاشا، طالع، حجتی، پورنوری، ضرابی، آقایی، حسینآبادی، پاسبان، دیوسالار، ارفعنیا، بزرگی، باقری، حبیبی، حجتپناه، روحانی و حسنزاده تشکیل شد.
جلسه با حضور همه اعضاء تشکیل شد.
کوشا: از سرکارخانم موسوی مدیر محترم داخلی و دکتر روحانی بابت تجهیزاتی که در اتاق هیأتمدیره فراهم کردهاند سپاسگزارم. روز سهشنبه هیأتمدیره دیداری با سفیر ایران در ارمنستان خواهد داشت. همچنین معاون وزیر امور خارجه، که معاون امور کنسولی و ایرانیان خارج از کشور نیز هستند، دعوت ما را پذیرفتهاند و در يكى از جلسات آتى هيات مديره تشریف میآورند. قرار است درباره امور کنسولی ایرانیان خارج از کشور گفتوگو کنیم.
حجتپناه: دیروز بهعنوان رابط در انتخابات میاندورهای کمیسیون فرهنگ و هنر حاضر شدم. دبیر اول و دبیر دوم این کمیسیون انتخاب شدند. این کمیسیون فعال، پیشنهادهای خوبی دارد. مشکلات حواشی سخنان رييس ديوانعالى كشور که انسان سالمی هستند، نیز حل شد. برخی از اعضای کمیسیونها به من گله میکنند که رابطین مربوطه حتی در جلسات عمومیشان شرکت نمیکنند. من از بازرسان تقاضا دارم که دراینباره گزارشی بدهند.
حسینآبادی: چند تن از قضات از من پرسیدهاند که آیا رئیس سابق حفاظت میخواهد در کانون شعبه حفاظت ایجاد بکند. خواهش میکنم که ریاست کانون دراینباره اطلاعرسانی بکنند. همچنین رئیس قوه از رهبر استیذان کردهاند که در جرایم امنیتی دادگاه تجدیدنظر بهصورت غیابی رسیدگی کند. این مسئله غیرقانونی است. اگر اعضاء اطلاعاتی دارند، بفرمایند. ضمناً بهتر است که موضوع و علت حضور معاون وزیر امور خارجه گفته شود.
حبیبی: یکی از مسائلی که وکلای محترم خیلی با آن سروکار دارند باجههای ابطال تمبر وکالت است. عدهای از همکاران درمورد کمبود تعداد کارمندان و دستگاههای سرمایشی گلایه دارند. توجه داشته باشیم که موضوع ابطال تمبر حتماً باید ساماندهی شود تا همکاران ابطال تمبر را بهصورت غیرحضوری انجام دهند من پیشتر نیز درباره این موضوع با نایبرئیس محترم، جناب آقای زاهدپاشا، صحبت کردهام. خواهشمندم موضوع ساماندهی تمبر در اولویت قرار گیرد.
باقری: گروهی به نام «پویش حقوقدانان معترض به طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت» برآمده از وکلا و حقوقدانان وجود دارد که بیش از دو سال است با صرف وقت و انرژی و دربرابر این طرح کذایی و غیرکارشناسی درحالفعالیتمجازی هستند. درست نیست که رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در هیأتمدیره به این پویش بتازند. خواهش میکنم از این اقداماتی که فقط مصرف انتخاباتی دارد خودداری شود.
امینی: آنها انسانیهایی وارسته هستند و از جنابعالی استدعا دارم در راه حفظ کانون و نه ایجاد اختلاف و تقویت نهاد موازی گام بردارید.
زاهدپاشا: گمان میکنم جناب باقری بیست جلسه از جلسات هیأتمدیره عقب هستند. جناب باقری، فرمایش شما مربوط به جلسات هشتادم است. درجازدن هیأتمدیره و پرداختن به موضوعات مطروحه در بیست جلسه قبل درست نیست.
روحانی: من نمیدانم چرا برخی همهچیز را منتسب به مسائل انتخاباتی میکنند. دوره هیأتمدیره کلاً دو سال است که شش ماه آغازینش ساماندهی و جاافتادن است و شش ماه پایانیاش نیز مسائل انتخاباتی تشدید میشود. درست نیست که دربرابر سخنرانی اعضای هیأتمدیره، حتی سخنرانیهای علمی، مانعی ایجاد شود. جاافتادن تفکر انتخاباتی درست نیست.
حسینآبادی: برای دعوت از مقامات قطعاً هیچ مانعی وجود ندارد، ولی هنگامیکه معاون وزارتخانهای میخواهد برای دیدار کاری به کانون وکلای دادگستری بیاید باید مشخص بشود که موضوع چیست تا اعضای هیأتمدیره نیز بدانند تا بتوانند در رایزنی و گفتوگو شرکت بکنند. کاملاً آشکار است که مخالفت با این مسئله بیربط است. من ابداً با این مسئله مخالف نیستم.
کوشا: در بخش پیشازدستور نیازی به پاسخدادن نیست.
[دکتر حسنزاده در ساعت ۱۰:۰۰ وارد جلسه شدند]
پاسبان: ما دیروز کارگروه نحوه بررسی آزمون در اتحادیه را با حضور مسئول برگزاری آزمون در سازمان سنجش، برگزاری کردیم. نخستین مطلب درباره امنیت آزمون بود. قرار شد دستگاههایی برای جلوگیری از حضور شخص دیگر بجای متقاضی نصب میشود. مزایا و معایب برگزاری سراسری آزمون نیز در جلسات آینده بررسی خواهد شد.
[دکتر ضرابی در ساعت ۱۰:۴۵ وارد جلسه شد]
زاهدپاشا: ما دو پیشنهاد مشخص در خصوص آزمون به ترتيب اولويت داریم:
۱- برگزاری آزمون کانونها بهصورت متمرکز و با امکان انتخاب همه کانونها ازسوی داوطلبین.
۲- امکان انتخاب کانون مرکز بهعنوان اولویت و انتخاب دوم در کنار يكى از کانونها.
ما باید برای تصویب يكى از اين دو پيشنهاد اصرار و پیگیری کنیم.
آقایی: آزمون ما تقریباً از شهریورماه آغاز میشود و داوطلبان نیز از ده ماه قبل شروع کردهاند و تنها چیزی که به نظرم مى رسد این است که منابع را سر و سامان بدهیم. اینکه دو مرحلهای باشد در این دوره آزمون نمیرسد. سخنان جناب آقای زاهدپاشا درست است، امام مسئله این است که حالت ملی دارد و حساسیتها زیاد است و من معقتدم که تعجیل در این موارد ضرورتی ندارد . ما هرچه جلوتر برویم و استاداردهایمان را بیشتر کنیم مثبت است. هرچه که به سوی باسواد گرفتن برويم مثبت است ولی با طمأنینه زیاد.
حجتی: درباره بحث سراسری بودن آزمون مشکلی که ما در نهاد وکالت داریم مسئله تمرکز است. ضمناً چرا داوطلبی مقیم سیستانوبلوچستان همطراز داوطلب مقیم تهران باشد؟ ما باید بهسوی جذب بومی برویم تا افراد در محل زندگیشان در آزمون شرکت کنند.
ضرابی: باتوجهبه حساسیت زیاد این آزمون، که به نظرم حساسترین آزمون است، خواهش میکنم که بگذاریم امسال به همین منوال بگذرد. ضمن اینکه داوطلبان ما الان درسها را خواندهاند و بهتر است که به روال سالهای گذشته آزمون را برگزار کنیم.
طالع: موضوع امنیت برگزاری آزمون ورودی کارآموزی وکالت بسیار مهم است. به نظرم این آزمون از جهت امنیت یکی از بهترین امتحانات میباشد و در همه استانها این موضوع رعایت مى شود.
زاهدپاشا: ما برگزاری آزمون را به اسکودا محول نمودهایم لذا نباید در روند اجرای آزمون دخالت بکنیم. ما میخواهیم در راستای اعطای این نمایندگی به اسکودا پیشنهادهای اساسیمان را مطرح کنیم.
کوشا: این مسئله را در دستورجلسه خواهیم گذاشت.
دستور اول: نظامنامه تعرفه و اطلاعرسانی وکلا
زاهدپاشا: قبل از ورود به مواد نظامنامه نظراتی را که همکاران در تارنما گذاشتهاند میخوانم. فقط دو نظر فرستاده شده است که یکیاز نظرات با زبان طنز، مبنی بر دشوارترشدن تبلیغ در صورت تصويب این آییننامه است. [جناب آقای زاهدپاشا نظرات نوشتهشده در تارنمای کانون را قرائت کردند.]
حجتی: من رابط هیأتمدیره با شورای تشکلها هستم. شورای تشکلها در جلسه هفتگیشان کارگروهی را ایجاد کردهاند که این آییننامه را بررسی بکند تا ایشان نظر بدهند. خواهشمندم که یک هفته بررسی این آییننامه توسط هیأتمدیره را بهتعویق بیاندازید تا با خرد جمعی تصویبش کنیم.
حبیبی: ما باید به نظرات جامعه وکالت احترام بگذاریم، ولی پیشنهادها و نظرات بسیار کلی است. بهتر است که همکاران منجزاً و بهصورت مشخص بفرمایند که نظامنامه پیشنهادی چه ایراداتی دارد.
طالع: باید از دوستانی که دراینباره در ادوار مختلف تلاش کردهاند سپاسگزاری کنم. من مطمئنم که کارگروه با بررسی تمامی پیشنویسها و همچنین با بررسی آییننامههای دیگر کشورها این پیشنویس را، که در جلسات هیأتمدیره همگی مواد آن بررسی و اصلاح شده، تدوین کرده است. مقرر شد که آییننامه در تارنمای کانون منتشر و نظرات همکاران اخذ شود و چنانچه نظراتی واصل گردید مجدد بررسی شود.
حسنزاده: اگر آییننامه ایراد دارد باید دقیق گفته بشود. ما بهعنوان اعضای کارگروه بندبهبند و مادهبهماده همه سوابق را بررسی کردهایم. ما آییننامههای صنفهای پزشکی و نظام مهندسی و حتی نظامنامههای کشورهای خارجی را نیز بررسی کردیم. به نظرم دادن مهلت اضافی برخلاف شأن هیأتمدیره است. شورای تشکلها باید در دو هفته گذشته پیشنهادهایش را ارائه میداد.
باقری: راه درست ایجاد یک گروه تلگرامی به مدت ده روز با موضوع اخذ پیشنهادها، نظرات و انتقادات نسبت به این پیشنویس است. ما اگر بتوانیم از دل دوهزار عضو سیصد نظر و از دل این تعداد سی نظر مفید استخراج کنیم مثبت خواهد بود. مکانیسم اخذ نظرات بهصورت کنونی جواب نمیدهد.
روحانی: ضمن احترام به شورای تشکلها ما دو هفته مهلت گذاشتهایم. چرا هیأتمدیره پس از سه بار بررسی در پنج ماه دوباره موضوع را ارجاع بدهد به شورای تشکلها یا اینکه گروه تلگرامی ایجاد کند؟ ما در مسائل نظری خوب پیش میرویم، ولی درعمل جلو نمیرویم.
آقایی: قرار بود نظرخواهی بشود و سپس مسئله به هیأتمدیره بازگردد، قرار نشده است که حتماً آییننامه در این جلسه تصویب شود. اکنون که پس از چند دهه هیأتمدیره این کار بزرگ را انجام میدهد، اگر شورای تشکلها یک هفته مهلت میخواهد تا نظراتش را بگوید، موافقت کنیم. دیدگاههای عضو سابق هیأتمدیره و دادگاه و يكى از فعالين صنفى نیز كه معمولاً تحلیلی و خوب است و هیچ ایرادی ندارد که دیدگاههای ایشان بررسی شود.
حسینآبادی: باتوجهبه اینکه بحث تبلیغات مربوط به چند دوره نیست، بلکه مربوط به چند دهه است، به نظرم بهتر است که دقت بیشتری شود. من بر این باورم که شورای تشکلها بدنه صنف وکالت است.
حجتپناه: من فکر میکنم نظرسنجی تارنما منتفی میباشد و بهتر است که فقط نظریه شورای تشکلها را دریافت بکنیم. در این مدت کار بزرگی انجام شده است.
کوشا: جناب حجتی، آیا تضمینی هست که حتماً شورای تشکلها تا یک هفته آینده نظرش را ارائه دهد؟
حجتی: دکتر کوشا، من در جلسات ایشان شرکت میکنم. ایشان کارگروهی را تشکیل دادند و قرار شده است که کارگروه تا دو روز دیگر نظراتش را به شورا بدهد.
زاهدپاشا: این فراخوان فقط در تارنما نبود، بلکه در کانال تلگرامی کانون و همه فضاهای مجازی بود. معتقدم که نباید از شأن مقرراتگذاری هیأتمدیره بکاهیم. بر این باورم که تصویب این نظامنامه، هرچند بهعنوان آییننامهای ناقص، بهتر از نداشتن آییننامه است.
کوشا: نباید تعلل کرد. جناب طالع، جناب حجتی، دکتر ضرابی و دکتر حسنزاده بهخوبی کار کردهاند، ولی اطلاعرسانی و تعرفه مهم است. دیدگاه شخصی من، ضمن احترام به زحمات دوستان، این است که اگر واقعاً شورای تشکلها نظر علمی، کارشناسی و بهدور از نگاههای تشکلی و جناحیاش را سر موعد دهند، من از هیأتمدیره استمهال بکنم. پیشنهاد میکنم اشخاصى كه نام برده شده اند نیز به شورای تشکلها دعوت شوند.
مصوبه: «دَه روز از تصویب این مقرره به شورای تشکلها مهلت داده میشود تا نظر شورا را درباره نظامنامه تعرفه و اطلاعرسانی وکلا تسلیم هیأتمدیره کند و موضوع تا سهشنبه هفته بعدی تصویب این مقرره در هیأتمدیره مطرح خواهد شد.»
[دکتر امینی و دکتر پونوری در ساعت ۱۲:۰۰ پس از جلسهای کاری و مربوط به صنف وارد جلسه شدند ]
دستور دوم: پروندههای متقاضیان، صدور و انتقال كه به صورت غيرعلنى ادامه يافت.
جلسه در ساعت ۱۳:۰۰ بهپایان رسید.
***************************************
جلسه صدم - مورخ ١٣٩٨/٠٤/١٨
یکصدمین جلسه هیأتمدیره دوره سیام در ساعت ۱۱:۳۰ روز سهشنبه ۱۸/۰۴/۱۳۹۸ با ریاست جناب آقای امینی و حضور خانمها و آقایان کوشا، زاهدپاشا، طالع، آقایی، پاسبان، دیوسالار، بزرگی، باقری، حبیبی، روحانی و حسنزاده تشکیل شد.
قابل ذكر است كه ساعت ١٠ صبح، اعضاى هيات مديره با رييس ديوانعالى كشور ديدار و گفتگو كردند.
اعضای غایب: جناب حجتی، دکتر پورنوری، دکتر ضرابی، دکتر حسینآبادی، دکتر ارفعنیا، خانم حجتپناه.
سپس گزارشى از حضور اعضاى هيات مديره در ديوانعالى كشور و ديدار و گفتگو با رييس محترم ديوانعالى كشور ارائه شد.
دستورجلسه: پروندههای متقاضیان، صدور و انتقال كه به صورت غيرعلنى تشكيل شد.
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز