جلسه صد و پنجم- مورخ ١٣٩٨/٠٥/٠٦
یکصدوپنجمین جلسه هیأتمدیره دوره سیام در ساعت ۰۹:۱۵ روز یکشنبه ١٣٩٨/٠٥/٠٦با ریاست جناب آقای امینی و حضور خانمها و آقایان کوشا، زاهدپاشا، طالع، حجتی، آقایی، حسینآبادی، پاسبان، دیوسالار، ارفعنیا، بزرگی، باقری، حجتپناه، حبیبی، روحانی و حسنزاده تشکیل شد.
اعضای غایب: دکتر منصور پورنوری و دکتر میترا ضرابی.
ابتداء آیاتی از قرآن مجید تلاوت و سپس صورتمجلس جلسه قبل قرائت و تصویب شد.
***
پیشازدستور
بزرگی: موضوع مبادی ورودی وکلا به کجا رسیده است؟ گویا قرار بود کانون اقدامی بکند. آیا اقدامات مقتضی انجام شدهاست؟
امینی: از آغاز نیز توافق چنین بود که مبادی ورودی بهصورت آزمایشی اجرا شود و پس از رفع نقص، مفاد تفاهمنامه را در دیگر مجتمعها اجرا کنیم. اخیراً دوباره هزینههایی برای سیستمهای نرمافزاری از ما خواسته شد که دیروز پرداختیم. تفاهمنامه پلهپله درحالانجام است.
حبیبی: حدود هفت ماه به پایان این دوره هیأتمدیره بیشتر باقی نماندهاست. خوشبختانه هیأتمدیره دوره سیام عملکرد مثبتی در پیگیری مسائل صنفی و امور کلان کانون داشتهاست. من یک پیشنهاد دارم و آن اینکه اقداماتی که در این مدت باقیمانده باید انجام دهیم براساس اولویتبندی باشد و چشمانداز مدت اخیر را در دستور کار قرار دهیم و نسبت به آن بحث کنیم تا ببینیم از امور مهم کانون مانند موضوعات مطروحه در مجلس، ساختمان سعادتآباد، تفاهمنامه با دادگستری درباره مبادی ورودی وکلا و پروندههای مطروحه در دیوان عدالت اداری کدامیک اولویت دارد. درهرصورت پیشنهادم این است که نسبت به کارهایمان اولویتبدنی کنیم.
باقری: اخیراً هجمههای شدید و مهندسیشدهای علیه نهاد وکالت صورت میگیرد. نه اینکه این مسائله جدید باشد، ولی نیروهای گوناگون علیه کانون بهصورت منسجم درحال همپوشانی هستند. از رسانه ملی توهینهایی علیه نهاد وکالت میشود. مسئولان رسانه ملی وکیلگریزی را ازطریق رسانه عمومی منتشر میکنند. فرد معاندی گستاخی را به جایی رسانده که از عبارات بسیار موهنی که در شأن دیگران است و نه کانون وکلا منتشر میکند. من معتقدم که در این زمان ما نمیتوانیم با یک بیانیه کار را پیش ببریم. دفاع باید با حمله متناسب باشد. پیشنهاد مشخص من این است که به همه کانونها فراخوان دهیم و جلسه ویژه اسکودا را برگزار کنیم تا متناسب با هجمهها راهکار عملی بیابیم. تا اوضاع از این بحرانیتر نشده است، باید کاری بکنیم. جامعه وکالت از ما انتظار بیشتری دارد.
حجتپناه: اخیراً در فضای مجازی گفته شده که قرار است از کانون وکلای دادگستری مرکز تحقیق و تفحص بشود. جناب آقای دکتر امینی، آیا تحقیق و تفحص از نهادهای مدنی ممکن است؟
امینی: سرکار خانم حجتپناه، چنین چیزی ممکن نیست.
حجتپناه: به وکلای عزیزی که در انتخابات شورایاریها برگزیده شدهاند تبریک میگویم. برای ایشان آرزوی موفقیت و پیروزی میکنم و امیدوارم که ایشان یاریگر کانون باشند و ما نیز همراه ایشان خواهیم بود.
طالع: درباره تحقیق و تفحص همانگونهکه گفته شد علیرغم اینکه هویت اشخاص متقاضی مشخص نیست اساساً این موضوع نمیتواند قابلطرح باشد. ضمناً حضور برخی از افراد در معاونت حقوقی و تدوین قوانین مجلس و جریان کمپین حذف ظرفیت باعث نگرانی است. درخواست دارم این موضوع در اولویت کاری کانون باشد. یک موضوع هم افزایش سقفت مالی وکالت کارآموزان از دویست میلیون به سیصد میلیون تومان میباشد که از قرار اطلاع اجرایی نشده است.
امینی: هفته گذشته میهمان کانون وکلای دادگستری اصفهان بوديم. من در این نشست بدونتوجه به سمَتم دعوت شدم. کانون وکلای دادگستری اصفهان منضبط و مؤثر است. به بانوان نیز تبریک میگویم چراکه ریاست سرکار خانم دكتر رئیسی بر کانون اصفهان آرام، جامع و علمی است. جلسات خوبی برگزار شد. برخی به نام فعالان اقتصادی میخواستند ازطریق اتاق بازرگانی نفوذ کنند تا بتوانند با موافقت اتاقهای استانی تعداد امضاهایشان را بالا ببرند. مطلبی نیز درهمینباره منتشر کردهام. همان اندازه که من مسئولم تکتک اعضای هیأتمدیره نیز مسئول هستند. کدامیک از رؤسای تمامی ادوار کانون دست به قلم بردند؟ یک نفر را نام ببرید که درراستای حمایت از کانون وکلا دست به قلم بردهاست.از ایشان بپرسید که کدام متن را نوشتهاند؟ در درون صنف نیز برخی خودزنی میکنند. هنگامیکه ایشان دیدند زورشان به جایی نمیرسد به صندوق حمایت چسبیدند که اصلاً مشخص نیست آیا صندوق حمایت وکلا اولویت نهاد وکالت است؟ ایشان بهدنبال و بهامید این هستند که صندوق حمایت وکلا وامی به کانون ندهد تا ساختمان ساخته نشود، ولی خوشبختانه ما مصمم هستيم. همه وظیفه داریم. کسانی که هجمه میکنند فقط با صلابت کانون کار ندارند بلکه با صلابت دادگستری نیز برخورد میکنند. من از دوستان خواهش میکنم که دادگستری را مقابل خودشان قرار ندهند. هنوز هم دادگستری میتواند یاور بزرگ کانون وکلای دادگستری باشد. مخاطب هجمههایی موجود هم وکیل است و هم قاضی. یک نماینده مجلس به من گفت که شما گمان نکنید هجمهها فقط علیه کانون وکلای دادگستری است، بلکه برخی حتی مجلس شورای اسلامی را نیز با همه نقاط ضعف و قوتش تحمل نمیکنند. ما با اقتدار حرکت میکنیم. جلسات ادواری رؤسای کانونها هر ماه تشکیل میشود. همه درحالتلاش هستند، ولی هجمه و فشار زیاد است. این عده قصد غرقکردن نهادهای مدنی و قدرت را دارند، ولی من به شما قول میدهم که موفق نخواهند شد. تلویزیون از زمانیکه رپورتاژ آگهی شدهاست، نهتنها بخش آگهیهای بازرگانی که همه بخشهایش را اجاره میدهد. اکنون اگر بخواهد میتواند حتی در رسانه ملی ناسزا هم بگوید.
زاهدپاشا: هیأتمدیره سهشنبه ١٣٩٨/٠٥/١٥به دانشگاه علوم انتظامی دعوت شدهاست. پنجشنبه جاری نشست بررسی مشکلات وکلای دادگستری سمنان با حضور جناب آقای دکتر کوشا، رئیس بخش معاضدت، رئیسکل دادگستری و بنده در سمنان برگزار خواهد شد. هریک از اعضای محترم که قصد حضور دارند اعلام بفرمایند.
امینی: دادگاه تجدیدنظر هیأتمدیره را دعوت کردهاست. من به دکتر کوشا نیز گفتم که حتماً باید در این نسشت حضور یابیم تا بتوانیم راهبرد تعاملمان را پیش ببریم.
باقری: جناب آقای دکتر امینی، با اصل جلسه موافقت شد، ولی قرار شد که جلسه استیضاح ما نباشد.
امینی: جناب آقای باقری، قطعاً این نشست استیضاح کانون وکلا نخواهد بود.
دستور اول: بررسی رویه ادوار هیأتمدیره درخصوص تودیع و استرداد پروانه وکالت
زاهدپاشا: تودیع پروانه در قوانین پیشبینی نشده است. تودیع بیشتر برای زمانی است که همکار میخواهد در ادارات دولتی استخدام شود. بر اساس مقررات و آيين نامه طرز وصول حق عضويت، اگر بعداً وکیل بخواهد پروانهاش را پس بگیرد، باید تمامی حق عضویت ايام توديع و حتى حق عضويت ايام محروميت را به کانون بپردازد و قوه نیز بر اساس قوانين بودجه سنواتى سهم خودش را میگیرد و عملاً جزء سنوات صندوق نیز محسوب نمیشود. قبلاً رئیس و نوابرئیس دراینباره تصمیم میگرفتند، ولی جناب دکتر امینی گفتند با هیأتمدیره در اين باره رایزنی کنیم. ما مى توانيم تودیع و استرداد پروانه را الکترونیکی و غيرحضورى کنیم و از گرفتن عین پروانه نيز خوددارى کنیم، چراکه همکاران میدانند که اگر پروانهشان را تودیع کرده باشند و وکالت کنند، مرتکب جرم تظاهر به وکالت میشوند.
امینی: من از سرکار خانم موسوی، مدیرمحترم داخلی کانون دعوت کردهام تا دیدگاههایشان را بگویند.
موسوی (مدیرداخلی کانون): جناب آقای دکتر امینی، سپاسگزارم که از من نظرخواهی کردید. من معتقدم وکیلی که میخواهد پروانهاش را تودیع بکند باید عین پروانهاش را به کانون تسلیم نماید. هرچند با درخواست تودیع پروانه، در سایت عدلایران امکان وکالت شخص غیرفعال میشود ولی احتمال اینکه با لاشه پروانه تودیعشدهاش به برخی از نهادها و سازمانها برود و اقداماتی انجام دهد وجود دارد. همچنین در زمان ریاست زندهیاد فاطمی برای استرداد پروانه استعلام صورت میگرفت و در هیأتمدیره ادوار نیز استعلام و از هیأتمدیره مصوبه موردی گفته میشد و روال تا دوره بیستونهم چنین بود تا اینکه در دوره نامبرده فرمی ایجاد و به متقاضیان استرداد گفته شد تا با تکمیل این فرم پروانهشان را مسترد کنند. ناگفته نماند که کانون حین تودیع سوابق انتظامی وکیل را نیز بررسی میکند.
آقایی: سرکار خانم موسوی، وکلا بیشتر به چه دلیلی پروانهشان را تودیع میکنند؟
موسوی: جناب آقای دکتر آقایی، برخی از وکلا کار نمیکنند و بااینحال اداره دارایی از ایشان مالیات میگیرد و به این دلیل پروانهشان را تودیع میکنند. همچنین برخی از وکلا بهدلیل استخدام در دولت پروانهشان را تودیع میکنند.
امینی: برخی از اشخاص چندین سال پروانهشان را تودیع و هنگامیکه پروانهشان را مسترد میکردند کانون سهم چهاردرصدی ایشان را به صندوق حمایت وکلا میپرداخت که من جلویش را گرفتم.
زاهدپاشا: کسانی که پروانهشان را تودیع میکنند یا بهخاطر ممنوعیت اشتغال همزمان است یا وکلای جوانیاند که توانایی پرداخت حق عضویت را به کانون ندارند یا وکلایی که مهاجرت میکنند. ایراد ما این بود که با سامانه اشتغال کشوری ارتباط نداشتیم که درحالرفع این عیب هستیم تا هرکسی که مستخدم دولت است نتواند قبل از قطع رابطه استخدامى پروانه وكالت بگيرد. اعتقاد من این است که درحالحاضر فرایند تودیع پروانه تشریفاتی است.
امینی: جناب آقای زاهدپاشا، فایده پیشنهاد شما چیست؟
زاهدپاشا: جناب آقای دکتر امینی، فایدهاش این است که از دیوانسالاری میکاهد.
امینی: چرا ما گمان میکنیم که عدلایران همه مشکلات ما را حل میکند؟
بزرگی: وکیل دادگستری فقط در دادگستری میتواند وکالت کند، ولی در سایر مراجع وکلای غیردادگستری نیز میتواند وکالت کنند و مانعی دراینباره وجود ندارد.
امینی: جناب آقای بزرگی، سخن شما درست است ولی این افراد نام وکیل دادگستری را یدک میکشند.
حجتی: این مسائل اولویت یا معضل کانون وکلا نیستند. کانون اصلاً مشکل دیوانسالاری و بروکراسی دراینزمینه ندارد. ما سالیانه و روزانه تودیع پروانه زیاد داریم که سپس نگران دیوانسالاری و بروکراسی باشیم. من با سرکار خانم موسوی موافقم که ما باید عین پروانه را از وکیل بگیریم تا اینکه شخص نتواند در امور دیگر از عین پروانه استفاده بکند و مثلاً با همین پروانه برود در هیأتحلاختلاف یا هیأتتشخیص ادارهکار که به سامانه عدلایران متصل نیستند وکالت کنند. درواقع ما نباید زمینههای سوءاستفاده کسی را که وکیل نیست فراهم کنیم.
آقایی: اگر بنابر گفته سرکار خانم موسوی دوره بیستونهم چنین کاری میکرده درست نبودهاست. من معتقدم اتکای ما به اتوماسیونهای خارجاز مدیریت کانون مطلب بعدی درخصوص اتوماسیون است. امور مربوط به وکلا باید در اختیار خودشان باشد، نه دیگر نهادها و سازمانها، مثلاً درست نیست که تارنمای عدلایران بخشی از امور اتوماسیون کانون را دردست بگیرد. مطلب بعدی این است که من گمان میکردم منظور دستورجلسه این است که فرایند تودیع چگونه خواهد بود، وگرنه بحث فعلی فایدهای ندارد. به نظر من اگر کسی خواهان تودیع پروانه شود ولی عین پروانهاش را تسلیم کانون نکند ما باید از ایشان بپرسیم که به چه علت عین پروانه را نمیدهد. چون اگر این پروانه قابلاستفاده نباشد اصرار برای حفظ آن بیتوجیهاست.
باقری: من استدعا میکنم پروانههای وکالت دادگستری را جمع کنیم. بهجایآن پروانه وکالت تحت قابل کارت وکالت جایگزین شود زیرا پروانه دفترچهای وکالت خصوصیتی ندارد.
امینی: جناب آقای باقری، هنوز هم وکلا به پروانه وکالت دادگستری علقه دارند.
حجتی: جناب آقای باقری، برچیدن پروانههای موجود موجبات نابودی استقلال کانون وکلا را فراهم میکند.
باقری: من حتی شنیدهام که تا چندی بعد دفترچههای بیمه برچیده و امور ازطریق سیستم مجازی انجام خواهد شد. من درباره استرداد دقیقاً با سخنان جناب آقای دکتر آقایی موافقم. عمده تودیعکنندگان میکوشند که پروانهشان را تحویل کانون ندهند و اغلب میگویند که پروانهشان را گم کردهاند. ضمناً من متوجه شدهام که تودیعکنندگان به طولانیبودن فرآیند تودیع پروانه معترض هستند.
موسوی: جناب آقای باقری، در مواقعی که رئیس یا نواب رئیس در ساختمان کانون حضور دارند فرآیند تودیع حدود پنج دقیقه بهدرازا میکشد.
ارفعنیا: استرداد پروانه در دوره بیستونهم احتمالاً دلیلی خاص یا شاید مصوبهای داشته که براساس آن به نایبرئیس کانون تفویض اختیار شده است. بهعلاوه میتوانیم از کسی که معلق شده بخواهیم که پروانهاش را به کانون برگرداند.
طالع: با سپاس از زحماتی که نایبرئیس محترم درخصوص بحث انفورماتیک و الکترونیکی نمودن مسائل اداری و ... میکنند به نظرم عدمتودیع پروانه وکالت به کانون تالی فاسد دارد و طبق رویه اسبق تنها پروانه تودیع میگردید و در زمان استرداد نیز گزارش علت استرداد در هیأتمدیره مطرح و سپس اتخاذ تصمیم میشد.
]دکتر پاسبان در ساعت ۱۰:۰۰ وارد جلسه شد[
روحانی: تودیع یک امر اختیاری است. بنابراین وقتیکه وکیل اعلام میکند میخواهد پروانه را تودیع کند باید موضوع از رئیس کانون درخواست و استرداد پرونه منوط به تصویب هیأتمدیره است. اما اگر این درخواست سیستمی شود بحث تودیع فیزیکی پروانه دشواری به همراه خواهد داشت.
کوشا: من گمان میکنم که تودیع و استرداد افراد باید تابع نظاماتی باشد. جناب آقای زاهدپاشا نیز اقدامات بسیاری را که درراستای دولت الکترونیک انجام دادند. درباره امور الکترونیک ما نمیتوانیم همه موضوعات را پیشبینی کنیم. ما نمیتوانیم اصل پروانه را در اختیار وکیل بگذاریم، چراکه ممکن است سوءاستفادههایی بشود. ما چه ضمانت اجرایی درنظر میگیریم؟ برای خروج یک شخص از سازمان باید تمامی اسناد و مدارک تحویل داده شود. در اینجا بین بحث مجازی و فیزیکی درهمآمیختگی ایجاد میشود. جدا از سامانه عدلایران، که در برخی از امور مانع وکالت شخص میشود، تودیع مجازی مانع دیگر سوءاستفادههای احتمالی نمیشود. هنگامیکه وکیلی پروانهاش را تودیع میکند باید پروانهاش را تحویل دهد تا بعداً سوءاستفادهای نشود. ما باید بخشی از تودیع را الکترونیکی و بخشی را فیزیکی انجام بدهیم.
]دکتر حسینآبادی در ساعت ۱۰:۱۵ وارد جلسه شد[
زاهدپاشا: نگرانیهایی که دوستان دارند قابلدرک است. در عصر الکترونیک برای همه این نگرانیها چارهاندیشى شده است. علیالاصول هیأتمدیره ابزاری برای راستیآزمایی اظهارات وکلا ندارد. ما میتوانیم به شيوه هاى نوين راههای سوءاستفاده را ببندیم.
]دکتر حسنزاده در ساعت ۱۰:۳۰ وارد جلسه شد[
آقایی: دو نکته وجود دارد. اولاً صحبت بر سر جعل مدرک شد، اگر کانون وکلا پروانه کسی را که وکیل نیست از او نگیرد، تعداد استفاده از پروانههای جعلی بسیار بیشتر میشود. دوم اینکه بهترین مدرک وکیل دادگستری پروانه وکالتش است. هنگامیکه شخص میگوید وکیل دادگستری است نخستین چیزی که از او درخواست میشود پروانه وکالتش است. بنابراین درحالحاضر پروانه وکیل مهمترین سند منزلت وکیل است و نگهداری آن ازسوی کسانی که وکیل نیستند شأن شغل وکلا را تنزل میدهد.
حسینآبادی: کانون وکلا باید قانون را اجرا بکند. برپایه قانون اگر وکیل شرایط وکالت را ازدست بدهد، باید پروانهاش را به کانون مسترد کند. مثلاً اگر کسی از وکالت محروم یا استخدام دولت شود. من اصلاً نمیدانم که ریشه واژه تودیع کجا است؟ ریشه استفاده از این تأسیس از دورههای قبل، شاید دوره سیدهاشم وکیل، است. در دوره قبل من تحلیلی برپایه قاعده اذا زال المانع عاد الممنوع ارائه دادم که ازدستدادن شرایط وکالت برای وکیل به معنای مانع است و زایلکننده اصل پروانه نمیشود و هرگاه این مانع برطرف شدند میتوان دوباره پروانه را به وکیل پس داد.
مصوبه: «استرداد پروانه وکالت دادگستری متوقف است بر تصویب موردی هیأتمدیره.»
مصوبه: «نایبرئیس کمیته ب درخصوص تودیع پروانه گزارشی را برای تقدیم به هیأتمدیره تهیه خواهند کرد.»
دستور دوم: پروندههای متقاضیان، صدور و انتقال كه به صورت غيرعلنى ادامه يافت.
جلسه در ساعت ۱۲:۳۰ بهپایان رسید.
جلسه صدو ششم- مورخ ١٣٩٨/٠٥/٠٨
یکصدوششمین جلسه هیأتمدیره دوره سیام در ساعت ۰۹:۱۵ روز سهشنبه ١٣٩٨/٠٥/٠٨با ریاست جناب آقای امینی و حضور خانمها و آقایان زاهدپاشا، طالع، حجتی، پورنوری، ضرابی، آقایی، پاسبان، دیوسالار، ارفعنیا، بزرگی، باقری، حجتپناه، حبیبی، روحانی و حسنزاده تشکیل شد.
اعضای غایب: دکتر کوشا و دکتر حسینآبادی.
روحانی: بهآگاهی هیأتمدیره مى رساند که هشتم شهریورماه مراسم اختبار برگزار خواهد شد.
امینی: امروز میزبان جناب دکتر مالکی، جناب ثابتقدم و جناب دکتر شهبازینیا (نمایندگان نهاد وکالت در اصلاح مقررات مربوط به وكالت ) هستیم. قرار است درباره بحث ادغام و الحاق مرکز امور مشاوران با كانون هاى وكلاى دادگسترى رایزنی کنیم. مرکز مشاوران نماینده اش در كارگروه تخصصى كميسيون قضايى مجلس حضور یافته و گفتهاند که نتیجه پیشنهاد آنها انحلال شخصیت حقوقی ما و ایجاد شخصیت جدید با پیشنهادهای مختلف بودهاست. امروز باید جمعبندی بکنیم. بههرحال تلاش سیستماتيك بر این است که با افزودن انبوهی از متقاضیان به مرکز امور مشاوران در سال هاى ۱۳۹۹ و۱۴۰۰ این نهاد را درون کانونهای وکلا ادغام کند تا آنان دست بالا را داشته باشند. امیدوارم رئیس مرکز مشاوران فریب برخی از جریانها را نخورند. باتوجهبه موقعیت زمانی، این طرح به این دوره مجلس نخواهد رسید. جامعه وکالت در این دوره نشان داد که با همبستگی میتوان امور را پیش برد.
حجتی: ظاهراً دیروز نشستی در دادگاه تجدیدنظر با حضور برخی از اعضای هیأتمدیره که پیرو دعوت قبلی این مرجع قضایی بود، برگزار شد. این انتظار وجود دارد که گزارش این نشست داده شود. باید این نشست به اعضای هیأتمدیره اطلاعرسانی میشد. اینکه بدون آگاهی برخی از اعضا، برخی از دیگر اعضای هیأتمدیره به این نشست تشریف ببرند با دیسیپلین نهاد وکالت سازگار نیست.
امینی: حضور هجده نفر عضو محترم هیأتمدیره در دادگاه تجدیدنظر منطقی نیست. معمول نیست که همه اعضای محترم هیأتمدیره در این دست نشستها شرکت کنند. پیشتر من به جناب آقای دکتر حسینآبادی گفتم که افتخار بدهند و در این نشست شرکت کنند و ایشان فرمودند که خواهند آمد ولی صبح روز نشست پیام دادند که بهدلیل عذر موجه نمیتوانند به نشست بیایند. جلسه بهخوبی برگزار شد. درباره کارآموزان گفتوگو شد. قضات دادگاه تجدیدنظر گلایهای داشتند مبنی بر اینکه بااینکه مبادی ورود برای وکلای دادگستری راهاندازی شدهاست، برخی از وکلا بدوناجازه قاضی با گوشی همراه تصاویر مدارک پرونده را برمیدارند یا صدای جلسات را ضبط میکنند. من از این عده از همکاران درخواست میکنم که از اینگونه رفتارها دست بکشند و درون شعبه احترام را رعایت کنند. جناب آقای دکتر کوشا، جناب آقای دکتر پورنوری، جناب آقای دیوسالار و من در این نشست شرکت کردیم. همچنین درباره طرح جامع، امور کارآموزان و صدور پروانه قضات مذاكره و تبادل نظر شد. قضات دادگاه تجدیدنظر از بخش معاضدت کانون نیز بسیار خشنود و خواهان توسعه آن بودند.
[دکتر پاسبان در ساعت ۰۹:۴۵ وارد جلسه شد]
طالع: متاسفانه اخیراً هجمههای مجدد توسط برنامه پایش در شبکه اول به کانون وکلا و جامعه وکالت صورت پذیرفته است پاسخگویی به مطالب این برنامه و یا شرکت با تدبیر و مصلحت کانون ها در شبکه مذکور میتواند بخشی از هجمهها را کم بکند. در موضوع تصمیم اخیر مجمع صندوق حمایت در فضای مجازی مطالبی بیان شده است و ضرورت دارد مجمع مذکور یا هیأتمدیره صندوق اطلاعرسانی دقیق دراینباره بنماید.
ارفعنیا: اکنون با این وضعیت اقتصادی چرا هشتدرصد سهم پرداختی وکلا به صندوق حمایت به یازدهدرصد رسیده است؟ با اینکه این مقرره شامل من نمیشود، ولی من کاملاً با آن مخالفم. اصلاً دلیلی وجود ندارد که با این درآمد وکلا این درصد بالا برود.
امینی: هنگامیکه پیشنویس طرح جامع وکالت را مدیران کانونها آماده کردند قرار شد پیشنویس مقررات مربوط به صندوق حمایت توسط همین افراد آماده شود. در آن زمان تصمیم صندوق پرداخت دوازدهدرصد توسط خود وکلا بود و اعتراضی نشد، ولی اکنون که یازدهدرصد مقرر شده است اعتراضهایی مطرح میشود. کانون مرکز سهم چهاردرصد وکلا را از ایشان نگرفتهاست. کانون مرکز سالی ششصدهزار تومان از هریک از وکلا بابت تمدید پروانه دریافت میکند و ساليانه حدود دومیلیون تومان برای هر وکیل به صندوق حمایت میپردازد. مابهالتفاوت این پول چگونه تهیه میشود؟ حال چرا برخی از کانونها اعتراض کردند؟ اولاً اکثر کانونها این چهاردرصد را از وکلا میگیرند و همین پول را به صندوق نمیپردازند. عدهای مدام میگویند که کانون مرکز به صندوق حمایت بدهی دارد، ولی ایشان فقط میخواهند ساختمان سعادتآباد ساخته نشود. این آییننامه را چه کسی آماده کردهاست؟ در مجمع عمومی صندوق حمایت دو عضو از ۲۵ عضو مخالف این مقرره بودند و همین افراد مبلغ صندوق حمایت را نمیپردازند. عدهای میخواهند کانون را به هر قیمتی بکوبند تا یک شخص یا جناح وجود نداشته باشند.
دستور اول: بررسی آخرین وضعیت مقررات مربوط به وکالت كه با حضور جناب دكتر مالكى، جناب ثابت قدم و جناب دكتر شهبازى نيا به صورت غيرعلنى ادامه يافت.
( نمايندگان نهاد وكالت نظرات اعضاى هيات مديره را كه تك به تك در اين نشست ابراز شد استماع نموده و در ادامه به بحث و تبادل نظر پرداختند)
مصوبه: «کانون وکلای دادگستری مرکز همایشی را درباره استقلال کانون وکلا و کلیت دغدغهها و آسیبها در تاریخ شانزدهم مهرماه ۱۳۹۸ برگزار خواهد کرد.» [به اتفاق آراء تصويب شد]
مصوبه: «طرح اصلاح برخی قوانین راجع به وکالت که توسط اسکودا تقدیم مجلس شده است مبنای كار براى کانون وکلای دادگستری مرکز است.»
دستور دوم: نتيجه اختبار اول سال ٩٨
کوشا: ٢٩١ نفر از كارآموزان با تسلیم مدارک پایان دوره کارآموزی خود در اولین اختبار سال ١٣٩٨ ثبتنام کردند. اختبار كتبي در سه روز در کانون وکلای دادگستری مرکز در تاریخهای ۱۱، ۱۲ و ۱۳ اردیبهشتماه ۱۳۹۸ برگزار شد. اختبار شفاهی نیز از تاریخ ٩٨/٣/١٨لغایت ٩٨/٤/٢٩در برگزار شد. تعداد كارآموزان مجاز به شركت در اختبار كتبي و شفاهي تعداد ٢٦٩ نفر است. تعداد حاضرین در اختبار کتبی و شفاهی ٢٦٣ نفر است.تعداد قبول شده هاى اختبار.... نفر و مردودين.... نفر مى باشد.
مصوبه: نتيجه اختبار اوّل سال ٩٨ كارآموزان به اتفاق آرا تصويب شد.
دستور سوم: پیشنهاد افزایش سقف مجاز قبول وکالت در پرونده های مالی برای کارآموزان
امینی: این پیشنهاد را خود کانون مرکز مطرح کرد و به اتحادیه برد و تصویب شد.
مصوبه: «پیشنهاد افزایش سقف مجاز قبول وکالت در پروندههای مالی از دومیلیارد ریال به سهمیلیارد ریال برای کارآموزان تصویب شد.»
دستور چهارم: پروندههای متقاضیان، صدور و انتقال
كه به صورت غيرعلنى ادامه يافت.
مصوبه: «ساختمان کانون وکلای دادگستری مرکز در روز چهارشنبه، ۲۳ مردادماه ۱۳۹۸، برای برگزاری اختبار کتبی تعطیل خواهد بود.» [به اتفاق آرا تصويب شد]
مصوبه: «لیست یکساله حضور و غیاب اعضای هیأتمدیره دوره سیام کانون وکلای دادگستری منتشر خواهد شد.»
[به اتفاق آرا تصويب شد]
جلسه در ساعت ١٣/٣٠خاتمه يافت.
جلسه صدو هفتم- مورخ ١٣٩٨/٠٥/١٣
یکصدوهفتمین جلسه هیأتمدیره دوره سیام در ساعت ۰۹:۳۰ روز سهشنبه ١٣٩٨/٠٥/١٣با ریاست جناب آقای امینی و حضور خانمها و آقایان کوشا، زاهدپاشا، طالع، پورنوری، ضرابی، آقایی، حسینآبادی، پاسبان، دیوسالار، ارفعنیا، بزرگی، حبیبی، روحانی و حسنزاده تشکیل شد.
اعضای غایب: حجتی، باقری، حجتپناه.
بزرگی: مسائل مالیاتی از کنترل من خارج شدهاست. من تاکنون اعتراض نکرده بودم. کمیسیون مالیاتی در جلسه مصوباتی داشت که برخی آنها را لغو کردند. الان کانون با کمبود نماینده در حوزههای مالی مواجه است.
حبیبی: درصورتامکان بحث ساختمان سعادتآباد در دستورجلسه قرار بگیرد و هیأتمدیره جلسهای را نیز در محل ساختمان سعادتآباد برگزار کند. کارگروه منشور اخلاقی را نیز یادآوری میکنم.
امینی: جناب آقای دکتر حبیبی، من، شما و جناب آقای دکتر روحانی باید جلسهای بگذاریم و منشور اخلاقی را بررسی کنیم.
طالع: معاونت قوانین مجلس در پاسخ به نامه یکی از نمایندگان محترم مجلس، قوانین و دستورات محدود کننده صدور مجوز کسبوکار ازجمله تبصره ماده يك قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب سال ۱۳۷۶ از جهت سقف و تعداد مورد نیاز را غیرقابلاستناد دانسته درحالی که طبق بند ۱ - ۴ از ماده ۳ از وظایف معاونت در امور تنقیح تهیه پیشنهاد جهت نسخ قوانینی که موضوع آنها منتفی یا نسخ ضمنی شده و ارائه آن به هیأترئیسه مجلس جهت بررسی قانونی می باشد. در حالی که این مسیر قانونی صورت نپذیرفته است ولی این تحولات و نامهنگاریها و حضور برخی از اشخاص در این معاونت برای صنف وکالت قابلتأمل و جای نگرانی دارد. در این خصوص درخواست ایجاد کمیته پارلمانی قوی متشکل از افراد باتجربه و خبره در جهت پیگیری این موارد را دارد.
امینی: جناب آقای طالع، احتمالاً به زودى دیداری با رئیس مجلس شورای اسلامی خواهيم داشت و دراینباره گفتوگو خواهیم کرد.
جلسه امروز با بیست دقیقه تأخیر آغاز شد. این تأخیرها قابلدفاع نیست. انتظار دارم که اعضای محترم زودتر تشریف بیاورند. اکنون ساعت ۰۹:۴۵ دقیقه است و هفت صندلی خالی است. ما از دوستان انتظار داریم که همچنان فضا را دوستانه جلو ببرند.
من بیش از چهار نامه از سازمان مالیاتی دارم که گزارش دادهاند در حدود پنج ماه گذشته به دليل عدم حضور نمايندگان مالياتى كانون، جلسهای تشکیل نشدهاست. برخی از اعضای کمیسیون مالیاتی و برخی از نمایندگان مالیاتی نیز که پیش از این دوره حضور داشتند حذف شدند. ما باید ضمن اینکه دوستیها را حفظ میکنیم به دمکراسی احترام بگذاریم. برخی از همکاران میگویند درآمدهایشان ثبت میشود. ما باید کار وکلا را انجام بدهیم و به چیزهایی که صرفاً حریم است احترام بگذاریم. ما میتوانیم نمایندگان را در هیأتمدیره عزل کنیم، ولی اینکه کاری را ارجاع دهیم و مأمور به جلسه نرود قابل دفاع نیست. پنج نفر معرفی شدند که عیناً همانها در هیأتمدیره مطرح شدند و دربارهشان رأی گرفته شد. ما باید سیستم را مشارکتسالار پیش ببريم. ما هیچگاه مانع سخنرانی نشدیم. چند روز پيش دو عضو هيات مديره كه امكان حضور در انتخابات آتى را دارند سخنرانی داشتند كه سخنرانی ایشان را لغو کرديم. کمیسیون کارآموزی را ببینید که از همه جناحها در آن حضور دارند. ما خواهان برخورد جناحی با افراد نیستیم. در چند ماه آینده انتخابات است و اگر قرار باشد من در این منصب تعلق جناحی را اعمال بکنم، کار برای همه سخت خواهد شد.
بزرگی: جناب آقای دکتر امینی، شما بر نظم تأکید میکنید که درست است. حتماً کسی که حذف شده بهدلیل بینظمی بودهاست. ما برنامهای برای نمایندگان در سازمان مالیاتی گذاشتیم و تأکید کردیم که اگر کسی در این جلسه شرکت نکند، کاری به ايشان ارجاع نمیشود. من هنگامیکه این مسئولیت را گرفتم میراثدار کسانی بودم که الفبای مسائل مالیاتی را نمیدانستند. هیچ دورهای سابقه نداشته است که شخصی این قدر علاقهمند باشد. من عضو هیأتمدیره هستم و از شما نمایندگی تامالاختیار در امور مالیاتی داشتم. جناب آقای دکتر امینی، یا آن نامه دربردارنده نمایندگی تامالاختیار من را ازبین ببرید یا به همان تمکین کنید. سخنرانی در همایش مالیاتی من موکول شد به تأیید هیأترئیسه. جلسه هیأترئیسه روز شنبه بود و یکشنبه زمان برگزاری همایش و دراینصورت اصلاً تبلیغات ممکن نبود. من اگر در جایی ببنیم به منافع وکلا آسیبی میرسد بدون رودربایستی خواهم گفت. من برای منافع وکلا با هیچ جریانی عقد اخوت و پیمان مودت نبستهام. ضمناً در ماده ۱۶۹ مکرر صراحتاً آمدهاست که مؤدی باید درآمدهایش را اعلام کند.
امینی: جناب آقای بزرگی، ما در حسننیت شما شکی نداریم.
بزرگی: ما نظام ارجاع را ایجاد کردیم. یعنی دقیقاً مشخص است که چه کسی در جلسه حاضر نشدهاست.
زاهدپاشا: برخی از دوستان چنان از مالیات صحبت میکنند که گویا از بدو امر در مباحث مالیاتی بوده و متخصص امور مالياتى اند. ایشان در اين دوره و به مدد هیأتمدیره در این جایگاه قرار گرفتهاند که البته ما از این مسئله خوشحال هستیم.
آقایی: در ابتدای این دوره به لطف برخی از دوستان منجمله جناب آقای بزرگی احساس عمومی ما این بود که وضعیت مالیاتی کانون مناسب شدهاست. ما بیش از دَه سال قبل متوجه شدیم که یکی از مسائل نهاد وکالت امور مالیاتی است. اخیراً یکی از کارآموزان به من گفت که با گرفتن حدود شش پرونده سیزده میلیون تومان برای ایشان مالیات درنظر گرفته شدهاست. با اینکه اطلاع داریم این شخص بهاندازه نصف این مبلغ نیز درآمد نداشتهاست. این گلایه به جناب آقای بزرگی نیز هست که ما باید هر چند وقت یک بار مسائل مالیاتی را در دستورجلسه بگذاریم. بخشی از این مسئله مربوط به هیأتمدیره و بخشی نیز مربوط به جناب آقای بزرگی است. من فکر میکنم باید به این مسائل دقت کنیم. هرگاه ما یک مسئله را جدی پیگیری میکنیم و مسئلهای دیگر را جدی نمیگیریم دچار مشکل میشویم.
امینی: تاکنون کارهای مالیاتی بهخوبی پیش رفت و جناب آقای بزرگی تلاش کردند. تا امروز نیز گمان نمیکنم که کسی مانعتراشی کرده باشد. جناب آقای بزرگی، من از شما میپرسم. شما فرمودید که به مدير داخلى مراجعه کردید. چرا به من مراجعه نکردید؟
بزرگی: جناب آقای دکتر امینی، من نامهای به شما خواهم نوشت.
امینی: من مجبورم که به سلسلهمراتب و هیأترئیسه احترام بگذارم. من نمیتوانم بگویم که ایشان مثل ماشین فقط امضا بکنند. من کمک میکنم ولی تا حدی که بتوانم. اگر گلهای داریم، درست نیست که همهچیز را ازبین ببریم.
]جناب آقای مظفری، معاون منابع انسانی دادگستری کل استان تهران، در جلسه حاضر شدند[
امینی: خیرمقدم میگویم به جناب آقای مظفری (معاون منابع انسانی دادگستری کل استان تهران) و ميهمان ديگر كه ايشان را همراهى مى كنند. یکی از امتیاز آموزش دادگستری استان تهران این است که خوبان در آن جای دارند. جناب آقای مظفری، ما از زحمات شما ممنونیم. من نامهای را از جناب آقای مظفری دریافت کردم مبنی بر اینکه آموزش استان تهران اعلام کردهاست که امکاناتش محدود است و بهدلیل نداشتن ظرفیت مقید هستند و نمیتوانند همه کارآموزان را بهصورت پیوسته بپذیرند. سپس با رایزنیها دوباره کار را به روال گذشته برگرداندیم. امروز ما ۱۲۰۰ کارآموز داریم. امیدوارم بتوانیم با همین روش پیش بریم.
مظفری (میهمان جلسه): افتخاری شد که امروز نزد دوست خوبم، جناب آقای دکتر امینی و سایر اعضای محترم هیأتمدیره کانون وکلای دادگستری باشم. من در جلسه قبل به جناب آقای دکتر کوشا نیز گفتم که نگاه ما صنفی محض نیست، بلکه علمی است. من سالیان سال در دادگاه حقوقی رئیس شعبه بودم. من قبول دارم که کارآموزی چنان که باید کیفی نیست. اینکه هزینه این مسئله را نیز چه کسی باید بدهد قابل حل است و مثلاً قوه یا نهاد دیگری بپردازد امکانش است و در بودجه پیشبینی بشود. بر حجم پروندههای دادگستری هر سال بیست درصد افزوده میشود و باید انگیزهای وجود داشته باشد. ما آنچه را میتوانیم انجام دهیم باید منطبق با موازین قانونی باشد.
]دکتر میترا ضرابی در ساعت ۱۰:۳۰ وارد جلسه شد[
دستور اول: موضوعات مرتبط با صندوق حمایت وکلا
اعضاى هيات مديره در اينخصوص بحث و گفت و گو كردند.
دستور دوم: گزارش حضور در استان سمنان و افتتاح دفاتر معاضدت قضایی کانون در شهرستان سمنان و شاهرود
امینی: جناب آقای دکتر محمدنبی بخش معاضدت را در سمنان تثبیت کردند. جناب آقای زاهدپاشا نیز پیگیر بودند. من از همه همتی که جناب آقای زاهدپاشا و جناب آقای محمدنبی داشتند ممنونم. بهصورت آنلاین و همزمان در شاهرود نیز بخش معاضدت گشایش یافت. رئیس كل دادگستری سمنان نیز دراینباره بسیار همیاری کردند. وکلای استان سمنان نیز بسیار همت کردند.
زاهدپاشا: از جناب آقای دکتر کوشا و جناب آقای دكتر محمدنبی بابت همه تلاشهایی که کردند سپاسگزارم. جناب آقای مظهری، رئیس كل دادگستری استان سمنان، بسیار کمک کردند و برای افتتاح بخش معاضدت شخصاً حضور پيدا كردند. قائممقام رئیس کل دادگستری سمنان، اقدامی نوین کردهاند که آن الکترونیکیکردن امور دادگستری است. ما بهصورت آنلاین با دادگستری ها حین افتتاح در ارتباط بودیم. بخش معاضدت در سمنان و شاهرود نيز همزمان افتتاح شد. بحث حقالوکالههای معاضدتی را نيز مطرح و درباره تامين مالی اين وكالتها از محل اعتبارات استانى هم گفتوگو کردیم. درباره مبادی ورودی نیز گفتوگو کردیم و قول کمک داده شد. با تعدادى از وکلاى استان نیز بعد از ظهر جلسهای برگزار کردیم. از جمله تذکر دادیم که همکاران شاغل در استان سمنان مسئله تمرکز را جدیتر بگیرند.
امینی: جا دارد از سرپرست محترم دادگاه تجدیدنظر تهران، جناب آقای لطفی، که در آنجا بخش خوبی را به اداره معاضدت اختصاص دادند نيز سپاسگزاری کنیم. ایشان همیاری بسیار خوبی دارند.
دستور سوم: پروندههای متقاضیان، صدور و انتقال كه به صورت غيرعلنى ادامه يافت.
جلسه در ساعت ۱۳:۰۰ بهپایان رسید.
جلسه صدو هشتم- مورخ ١٣٩٨/٠٦/٠٣
یکصدوهشتمین جلسۀ هیأتمدیرۀ دورۀ سیام در ساعت ۰۹:۳۰ روز یکشنبه ١٣٩٨/٠٦/٠٣با ریاست جناب آقای امینی و حضور خانمها و آقایان زاهدپاشا، طالع، حجتی، پورنوری، ضرابی، آقایی، پاسبان، دیوسالار، ارفعنیا، بزرگی، باقری، حبیبی، حجتپناه و روحانی تشکیل شد.
اعضای غایب: دکتر کوشا، دکتر حسینآبادی و دکتر حسنزاده.
ابتداء آیاتی از قرآن مجید تلاوت و سپس صورتمجلس جلسۀ قبل قرائت و تصویب شد.
امینی: ما به رأی دیوان عدالت اداری فوراً با حضور جنابان حبیبی، طالع و حجتی اعتراض کردیم. بخش اول و دوم این رأی درست و بخش سومش نادرست بود. پس از آن به همراه هیأت رئیسۀ کانون مرکز و جناب آقای دکتر شهبازینیا گفتوگوهایی با اجزای درون قوه کردیم که مفید و سازنده بود. ما کوشیدیم که دغدغههای جامعۀ وکالت را منعکس کنیم. همچنين دیداری را با جناب آقای دکتر مصدق، معاون حقوقی قوۀ قضاییه، خواهیم داشت، البته شرایط دیدار مهیا بود ولی به دلیل تعطیلی هیأتمدیره دیدار را برای شهریورماه مقرر کردیم. به همراه هیأترئیسه نشستی را نیز با جناب آقای دکتر میرمحمدصادقی داشتيم. چند روز قبل از دیدار بهتفصیل با ایشان تلفنى گفتوگو کرده بودم. جلسۀ خوبی بود و ما دغدغههای جامعۀ وکالت و اعتراضهایمان را مطرح کردیم و به نقاط مشترکی رسیدیم. نشستی را نیز به همراه هیأترئیسۀ کانون با هیأترئیسۀ مجلس داشتيم. آن جلسه نیز بسیار خوب و تأثیرگذار بود و جناب آقای دکتر شهبازینیا نیز فرصت حضور پیدا کردند. نشستی را نیز با کمیسیون قضایی مجلس داشتیم، بهویژه دربارۀ طرح جامع وکالت، که گویا به سال ۱۳۹۸ نخواهد رسید، گفتوگو کردیم. طرح جامع وکالت، که بناى اولیهاش را کانون مرکز بنا نهاد، مجدداً در اسکودا بررسی شد و بیش از یکصد امضاء جمع شد. هرچند برخی کوشیدند که نقش کانون مرکز را در آن کمرنگ نشان دهند. امروز با روشنگرى و اطلاعرسانیهای ما این مجلس دیگر مجلس گذشته نیست، بلکه از موضوع آگاه است.
حجتی: بدواً اعیاد گذشتۀ قربان و غدیر را حضور همکاران تبریک عرض میکنم. بنده سه نکته را عرض میکنم. من پیشتر بحث دخالت دو تن از اعضای سابق هیأتمدیرۀ کانون مرکز در انتخابات کانون خوزستان را مطرح کرده بودم و پاسخ داده شد چون آن دوستان درحالحاضر عضو هیأتمدیره نیستند ایراد وارد نیست؛ اما درحالحاضر جناب آقای دکتر مالکی و رئیس کانون مرکز به دعوت یکی از جریانهای انتخاباتی کانون خراسان (گروه همبستگی) برای سخنرانی به این استان تشریف بردند که این امر شائبۀ دخالت در انتخابات کانونهای استانی توسط اعضای کانون را بهوجود آورد. به گمانم نباید رئیس کانون مرکز این سخنرانی را انجام میدادند. طبعاً شاید این شائبه ایجاد شود که هدف مهندسی انتخابات کانونهای استانی برخی از جناحها در حال مقدمهچینی برای انتخابات اسکوداست. دوم اینکه در جلسات توجیهی، کارآموزان را مکلف به نصب گلسینه یا همان نشان وکالت میکنیم، ولی خود اعضای هیأتمدیره رعایت و نصب نمیکنند. سوم اینکه زمانیکه با جناب طالع و دکتر حبیبی برای اعتراض به رأی هیأتتخصصی دیوان عدالت اداری درموردِ الزام کانون به ثبتنام در سامانۀ کسبوکار مراجعه کردیم مطلع شدیم دادخواست ابطال آییننامۀ مرکز امور مشاوران به شعبهای از دادگاههای حقوقی تهران ارجاع شد و ضروری است پیگیری کنیم.
طالع: در دوهفتۀ اخیر جلسات و پیگیریهایی دربارۀ موضوعات وکالت و کانونها از سوی هیأترئیسه صورت پذیرفت که جای تقدیر دارد.
همچنین در خصوص تصمیم اخیر هیأتتخصصی دیوان عدالت اداری دربارۀ بند سوم تصمیم هیأتمقرراتزدایی بدواً از تعدادی از قضات دیوان امضا اخذ شد. برای اعمال مادۀ ۸۴ قانون تشکیلات دیوان عدالت اداری امضا اخذ گردید و طرح در هیأتعمومی دیوان عدالت در دبیرخانۀ دیوان بهثبت رسید که نیاز به همدلی و همراهى همۀ همکاران در پیگیری پروندههای مطروحۀ کانون در دیون عدالت دارد.
ضرابی: باتوجهبه تصمیمات اخیر هیأتمقرراتزدایی و دیوان عدالت اداری به گمانم بد نیست که ما اطلاعیهای در تارنمای کانون منتشر و تصمیمات دیوان عدالت و هیأتمقرراتزدایی را در آن بیان کنیم.
امینی: من طی بیانیهای در تارنمای کانون مسائل مربوط به پروندههای مطروحه در دیوان عدالت اداری را بیان کردهام. هرچند هر سه مورد مربوط به دورۀ قبل است ولی با تمام قدرت پیگیری کرده و میکنيم.
حجتپناه: دستورالعمل رئیس قوۀ قضاییه راجع به ارسال برخی از موضوعات حقوقی به شورای حل اختلاف عجیب است. من از دوستان خواهشمندم فرستادن این دست از پروندهها را به شورای حل اختلاف بهصورتِ شفاف نقد و تحلیل کنند. همچنین کارآموزان گلهمند هستند که پس از یک سال از آغاز دورۀ کارآموزیشان هنوز نمیدانند که چگونه وکالتنامه را تنظیم کنند. بیان امور صرفاً تئوریک باید بماند برای مرحلۀ آخر.
باقری: به نظرم کانون وکلا باید دلایل غلط بودن بخشنامۀ رئیس قوه دربارۀ شوراهای حل اختلاف را اعلام کند. دکتر امینی، انتظار ما از شما این است که بفرمایید محتویات گفتوگوهایتان با معاون قوۀ قضاییه چه بوده است. ضمناً از زحمات اعضای هیأتمدیره و رئیس کانون دربارۀ دیوان عدالت اداری سپاسگزارم. در پی دیدار اخیر رئیس محترم کانون وکلای مرکز با جناب آقای دکتر میرمحمدصادقی باید انتقاد را به دکتر میرمحمد صادقی وارد کنم. از نظر پروتکلهای معمول و رعایت حرمت میهمانان صحیح نبود ایشان بالای میز بنشینند و رئیس كانون وکلا و دیگران را پیرامون خودشان بنشانند.
حبیبی: ما دو موضوع مهم در دیوان عدالت اداری داریم یکی بحث هیأتمقرراتزدایی و دیگری بحث مؤسسات حقوقی. من شهادت میدهم که کانون مرکز درموردِ هر دو موضوع تمام تلاش خود را بهویژه در دورۀ سیام در پیگیری موضوع انجام داده است لیکن یک موضوع مهم را تأکید مینمایم و آن اینکه ما درحالحاضر ۲۵ کانون در سراسر کشور داریم بهتر است از پتانسیل و ظرفیت این کانونها با هماهنگی اتحادیه در خصوص موضوعات مطروحه در دیوان عدالت اداری استفاده کنیم. چرا باید تمام فشار را کانون مرکز متحمل شود؟ آنچه در دیوان عدالت داری مطرح است بحث نهاد وکالت است، نه کانون مرکز. به همین دلیل من این موضوع را هشدار میدهم که همۀ کانونها باید در پیگیری موضوعات مطروحه در دیوان عدالت اداری مشارکت فعال داشته باشند. بدیهی است تاریخ درموردِ این موضوع قضاوت خواهد کرد.
آقایی: جناب دکتر حبیبی، ما آمادگی داریم تا موضوع را در شورای اجرایی مطرح کنیم. مسئلۀ بعدی اینکه گویا ابعاد فنی شورای حل اختلاف برای خود آقایان نیز روشن نیست. نکتۀ سوم اینکه به گمانم رویکرد مثبت این دورۀ قوۀ قضاییه مبارزه با فساد است. ما باید اعلام کنیم که مبارزه با فساد مورد استقبال کانون نیز است. برخی از همکاران کانون خراسان دربارۀ مداخلۀ کانون مرکز در انتخاباتشان با من صحبت کردند. ما سه انتخابات در سال جاری داریم. انتخابات کانون مرکز، انتخابات هیأترئیسه و انتخابات هیأتمدیرۀ صندوق حمایت. اگر ما در انتخابات کانونها مداخله کنیم، این مجوز را به دیگران میدهیم تا در انتخابات ما مداخله کنند، درصورتیکه ما امکانات مالی و تبلیغاتی و اتصال به قدرت را نداریم و در گذشته نیز به این موضوع شدیداً معترض بودهایم. خواهشمندم که از امکانات کانون مرکز مراقبت کنیم تا از آن سوءِ استفاده نشود.
امینی: دربارۀ مطالب جناب آقای دکتر حجتی و جناب آقای دکتر آقایی باید بگویم که دعوتی که من شدم در سازمان اوقاف و به دعوت برخی از اساتید دانشگاه مشهد پیرامون اساس صنف وکالت بود. رئیس محترم کانون گلستان در ماه گذشته فرمودند که الان کانون خراسان با انتخابات روبهرو است، آیا میتوانید در کانون خراسان همین سخنرانی را ارائه کنید؟ من پذیرفتم، ولی کانون خراسان عملاً سخنرانی را برگزار نکرد، من به وکلا قول داده بودم و رساندن صدای جامعۀ وکالت در سراسر ایران برای بنده مهم است. امروز از ناحیۀ دوستانی در هیأتمدیره نصیحتی مطرح میشود که لازم به توضیح است: اولاً بنده ازقبل قول سخنرانی داده بودم و آن سخنرانی نیز برای دفاع از صنف و جهت جلب افکار عمومی در استانها بود. در سخنرانی مشهد تأکید و صراحتاً اعلام شد که حضور بنده بههیچوجه انتخاباتی و در حمایت از شخص یا جناحی خاص نیست. من به جهت قول قبلیام پذیرفتم که سخنرانی کنم و حاضر بودم بدون به هم خوردن کلی سخنرانی، همین کار در خود کانون و به نام کانون انجام دهم. ثانیاً دوستانی که امروز اعتراض دارند فراموش کردهاند که در دورۀ قبل به نام نایبرئیس کانون مرکز و با استفاده از این عنوان در انتخابات کانون قم مداخله شد و در آن زمان همین افراد سکوت اختیار کرده بودند. همچنین اسکودا همایش انتخاباتی و حمایتی در اصفهان قبل از انتخاباتش برگزار کرد. دوستان خوب، بنده همواره مقررات را مراعات کردهام و شدیداً ملتزم به بیطرفی هستم. ایکاش برخی آنچه را برای دیگران نمیپسندند قدری در گذشته دربارۀ خودشان و تعلقات فکری خودشان حساس و منتقد بودند. یک سخنرانی با ذکر اینکه بنده حامی کسی هستم نیستم مداخله نیست، بلکه اموری بد است که سلامت انتخابات را نقض کنیم که محلِبحث آن اینجا نیست. در انتخابات گذشتۀ صندوق حمایت، رئیس محترم مجمع عمومی، جناب آقای دکتر حسینآبادی، بودند ولی بنده بهعنوانِ رئیس کانون اعتقادی به دخالت رئیس مجمع در انتخابات صندوق را ندارم و برعکس، حال من را برای انتخاباتی که قرار است سال آتی برگزار شود متهم نکنید. البته من نامزد انتخابات اسکودا نیستم. خوشبختانه امروزه به چیزی نقد میکنیم که صحت ندارد، ولی در گذشته بحثهایی وجود داشت که باید درموردِ آن تأمل کنید. انتخابات هیأتمدیرۀ کانون وکلای دادگستری مرکز در اسفندماه ۱۳۹۸ با صلابت، اقتدار و بیطرفی همچون وضع فعلی بر هیأتمدیره و ادارۀ آن برگزار خواهد شد. دغدغۀ امروز شما باید ماندن و نماندن کانون و اساس نهادمان و ایجاد انگیزۀ مشارکت حداکثری باشد، نه پیروزی جناحها و انتخابشدن یا رئیسشدن و نشدن این یا آن.
حجتی: من در آن زمان عضو هیأتمدیره نبودم تا اعتراض کنم. اشتباه گذشته دلیل موجهی برای تداوم آن نیست.
آقایی: من نمیدانم چرا جناب آقای دکتر امینی در پاسخ به نصایح دوستانه با این همه هیجان واکنش نشان میدهد. اخیراً از یکی از استانها به من گفتند که برایم سخنرانی گذاشتهاند، ولی خود من نپذیرفتم و دلیلم این بود که بهعنوانِ عضو هیأتمدیره شرکت در سخنرانی یکی از گروهها کاملا حمل بر جانبداری میشود و درست نیست و عمل دوستان هم غلط است.
امینی: بنده صراحتاً بیان کردم و بیطرف بودهام و ایکاش آن اغلاط گذشته را بهموقع بیان میکردید و امروز هم با فعل مجهول گذشته را نقد نمیکردید.
پاسبان: در پاسخ به فرمایش دکتر آقایی و دکتر حجتی باید یادآور شوم که من بهیاد دارم که در دوره ٢٩، دکتر آذربایجانی در انتخابات کانون قم بهعنوانِ نایبرئیس دخالت کردند، بااینکه جناب آقای دکتر امینی صراحتاً اعلام کردهاند که طرفدار هیچ جناحی نیستند. باید به ابعاد حضور رئیس کانون در تحولات صنف توجه کنیم و همهچیز را تحتِتأثیر امور انتخاباتی نکنیم. تفکر و عملکرد رئیس فعلی کانون این امر را ثابت کرده و میکند.
روحانی: کمیسیون کارآموزی چکیدهای از مباحث وکالت را بیان میکند و قرار نیست تمامی فنون وکالت را این کمیسیون به کارآموزان بیاموزد. بخشی از آموزش کارآموزان نیز در دادگستری است.
مصوبه: «۲۰ شهریورماه ۱۳۹۸، همزمان با ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، امام حسین (ع)، کانون وکلای دادگستری مرکز تعطیل خواهد بود.» [به اتفاق آراء[
دستور اول: تعیین زمان، محل و نحوۀ برگزاری جلسۀ هیأتعمومی وکلا جهت ارائۀ گزارش عملکرد ششماهۀ اول سال ۱۳۹۸
امینی: قبلاً جلسۀ هیأتعمومی وکلا در دانشگاه شهید بهشتی و هتل هما تشکیل میشد. من بر این باورم که نباید هزینۀ اضافی بکنیم و بهتر است که این مراسم را در ساختمان کانون مرکز برگزار کنیم. صندلیهای جدیدی نیز خواهیم خرید و سالن جلالی نائینی را بهسازی خواهیم کرد. ما در این سالن گنجایش بیش از سیصد تن را داریم. جناب آقای زاهدپاشا اغلب چند تن در این مراسم شرکت میکنند؟
زاهدپاشا: سابقۀ حضور ۶۰۰ وکیل نیز در این مراسم وجود داشته است.
امینی: بااینکه این امور مربوط به ادارۀ کانون است، من خواستم نظر هیأتمدیره را اجرا بکنم.
روحانی: ما دربارۀ بهسازی و بازسازی سالن جلالی نائینی از یک طراح درخواست کردیم که سالن را بررسی كند.
باقری: به نظرم ما روزی از این ساختمان خواهیم رفت و با همۀ این هزینهها باید درپایان سالن جلالی نائینی را خراب کنیم. ضمن اینکه این فضا غیرقانونی است. فرضاً اگر صندلیها را جابهجا کنیم، مگر چند صندلی میتوانیم به گنجایش سالن بیفزاییم؟ این سالن اصلاً استاندارد نیست.
مصوبه: "ترمیم، بازسازی و نوسازی سالن جلالی نائینی تعیین شد که مطابق نظر نایبرئیس مربوطه، بازسان، جناب آقای دکتر روحانی و جناب آقای بزرگی هزینه خواهد شد.[به اتفاق آرا[
مصوبه: ((زمان برگزاری هیأتعمومی وکلا برای ارائۀ گزارش عملکرد ششماهۀ سال ۱۳۹۸ عصر روز یکشنبه، نوزدهم آبانماه، خواهد بود و محل برگزاری نیز با نظر رئیس محترم کانون وکلای دادگستری مرکز تعیین خواهد شد))
دستور دوم: تجلیل از ایثارگران در هفتۀ دفاع مقدس
زاهدپاشا: مقرر است به روال هر سال درراستای تقدیر از ایثارگران و گرامیداشت هفتۀ دفاع مقدس در دوّم مهرماه ساعت ۱۶ برگزار کنیم.
ضرابی: چه کسانی برای این همایش دعوت خواهند شد؟
]دکتر منصور پورنوری در ساعت ساعت ۱۱:۰۰ وارد جلسه شد[
امینی: باید رایزنی و بررسی بکنیم و احتمالاً از فرماندهان ارتش و سپاه پاسداران دعوت خواهیم کرد. احتمالاً دو نفر از ایثارگران، یکی از ارتش و دیگری از سپاه پاسداران. شاید یکی از آزادگان را نیز دعوت کنیم.
مصوبه: ))همایش دفاع مقدس در روز یکشنبه ١٣٩٨/٠٧/٠٢در سالن جلالی نائینی برگزار خواهد شد.((
دستور سوم: بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
امینی: طرحی به مجلس رفته است که درواقع طرح نیست، یعنی در بطن و معنا لایحه است، ولی در قالب طرح ازطریقِ نمایندگان وارد مجلس شد. نام این طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری است. ظاهر این طرح اصلاح مواد است، ولی من تاکنون ندیدهام که طرح اصلاحی اینهمه ساختار مواد را تغییر بدهد. این طرح چندین عیب خطرناک دارد، مثلاً فقط اعضای دادگاههای تجدیدنظر را اعضای هیأتعمومی میداند و قضات بدوی را از هیأتعمومی حذف میکند. یعنی هیأتعمومی را تبدیل به هیأتاختصاصی میکند. کنترل دولت در این موارد بیشتر خواهد شد. این ماده بسیار خطرناک است و ساختار دموکراتیک و عمومیمحور را تبدیل به گزیدهسالار میکند. جالب این است که این طرح دادستان دیوان را نیز ایجاد میکند. دادستانی که رکن تشکیلات محسوب میشود، دادستانی که از الگوهای دادستانی در هیچکجا پیروی نمیکند. ازسویدیگر دیوان عدالت اداری همواره نقش دادگاه را ایفا کرده است. با تصویب این طرح دیوان از بیطرفی خارج میشود. فلسفۀ ایجاد دیوان عدالت تظلمخواهی مردم علیه حاکمیت است. حقوق عامهای که در این طرح مطرح میشود درواقع احیای حقوق دولت است. من بر این باورم که کانون وکلا باید مؤثر باشد. پیشنهاد من این است که در هر موضوع یک یا دو نفر را تعیین کنیم تا با کمیسیون تدوین قوانین و کمیسیون حقوقی کانون وکلا و با کمک علما گفتوگو کنند و درپایان گزارشی آماده شود و دیدگاه کانون وکلا را منعکس کنیم.
طالع: درموردِ اصلاح مقررات مربوطه به دیوان عدالت اداری آنچه مهم است هیأتعمومی دیوان عدالت متشکل از رؤسای شعب تجدیدنظر دیوان عدالت و معاونین آن دیوان میگردد که بهنوعی به هیأتتخصصی تبدیل میشود. بهنظر میرسد بحث و بررسی و اخذ نظرات استادان مربوط به حقوق عمومی دراینخصوص ضروری بهنظر میرسد.
حبیبی: من پیشنهاد میکنم که ما رایزنیهايى بكنيم.
دستور چهارم: پروندههای متقاضیان، صدور و انتقال كه به صورت غيرعلنى ادامه يافت.