یازدهمین جلسۀ هیأتمدیرۀ دورۀ سیویکم کانون وکلای دادگستری مرکز در ساعت ٠٠:٠٩ روز یکشنبه ١٣٩٩/۰٦/٠٢با ریاست جناب آقای دکتر مالکی و حضور خانمها و آقایان دکتر روحانی، دکتر سمامی، دکتر حبیبی، دکتر حامدتوسلی، دکتر حسنزاده، حجتی، دکتر آذربایجانی، دیوسالار، غفاریفردویی، دکتر ضرابی، سنایی، باقری، کامیار، دکتر طاهری، حسینی و دکتر اشرافی تشکیل شد.
ابتدا آیاتی از قرآن مجید تلاوت و سپس مصوبات جلسۀ قبل قرائت شد.
***
پیش از دستور
مالکی: فرارسیدن ایام محرم و عاشورا و تاسوعای حسینی را تسلیت عرض میکنم. امیدوارم عزاداریهای اعضا مقبول باشد و همگی ما در مسیر آن امام همام حرکت کنیم و از آموزههای عاشورا درس بگیریم و این آموزهها چراغ راهمان باشد. من به مدیر داخلی گفتهام که باتوجهبه وضعیت موجود هر امکانی وجود دارد به کار گیرند تا با رعایت شیوهنامههای بهداشتی عاشورا و تاسوعا در کانون گرامی داشته شود. نکتۀ دوم بحث انتخابات صندوق است که پنجشنبۀ هفتۀ گذشته برگزار شد. اعضای هیأتمدیره و بازرس اصلی و علیالبدل صندوق به مدت سه سال انتخاب شدند. باید اولین اولویت ایشان رویکردی جدید در خصوص افزایش چتر حمایتی برای وکلا باشد و دومین اولویتشان ارتقای صندوق از جنبههای مختلف مالی باشد تا وقتیکه صندوق را به هیأتمدیرۀ بعدی تحویل میدهند سرمایۀ مناسبی داشته باشد. اولویت سوم تشکیل دبیرخانهای برای پیگیری مصوبات و تخصصیکردن امور صندوق حمایت است تا هر تصمیمی پشتوانۀ کمیتۀ تخصصی را داشته باشد. همچنین این دبیرخانه باید پیگیر اجرای مصوبات مجمع که اجرا نشده یا ناقص اجرا شده است باشد. کارگروه منتخب هیأتمدیره دربارۀ تشکیل کانون استانهای سهگانه جلسهای را با وکلای محترم استان سمنان برگزار کرد. در این جلسه از استان سمنان نیز چند تن از وکلای معمر و تشریف آورده بودند. بحثهای مختلفی شد. نظر جمعی این وکلا مبنی بر تشکیل کانون نبود و میگفتند وکلای استان نیز موافقتی در این باره ندارند. قرار شد این افراد با وکلای استان صحبت کنند و نظر نهایی را به ما بدهند تا چنین نشود که برخی بگویند خواهان تشکیل کانون هستند و برخی نیستند و موجبی برای افتراق پیش بیاید. این هفته از وکلای استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان دعوت کردهایم تا دیدگاههایشان را بگیریم و پاسخ وزیر محترم دادگستری را در این باره بدهیم. جمعه، ٣١/٠٥/١٣٩٩، ساعت ٠٩:٣٠ سومین جلسۀ کارگروه تنظیم پیشنویس آییننامه برگزار شد که تا ساعت ١٨:٠٠ ادامه داشت. نظر کانونها در پیشنویس اعمال و تا مادۀ ٢٨ آن بررسی شد. به اعضای محترم توصیۀ میکنم که مواد آییننامه را مطالعه کنند و قسمتهایی را که متعقد بر اصلاحش هستند و گمان میکنند خلائی وجود دارد به بنده بیان کنند و حتی مواد الحاقی مدنظرشان را نیز ارائه کنند تا بررسی شود. کارگروه از کمیتههای تخصصی نیز استفاده میکند و هر هفته جلساتش برگزار میشود. چهارشنبه، ٠٥/٠٦/١٣٩٩، جلسۀ بعدی کارگروه برگزار خواهد شد. امیدوارم که بتوانیم پیشنویس آییننامۀ اصلاحی را به سرانجامی مطلوب برسانیم. قرار شده است جلسهای نیز با معاون حقوقی قوۀ قضاییه بگذاریم تا حول محور این مسائل صحبتی کنیم تا در جریان باشند که کانونها در راستای اجرای مادۀ ٢٢ در حال بررسی پیشنویس آییننامۀ اصلاحی لایۀ قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری هستند.
[جناب آقای دکتر ساعت طاهری در ٠٩:١٥ وارد جلسه شدند.]
روحانی: من نیز ایام فرارسیدن محرم را تسلیت میگویم. پریروز من با دو کارآموز که پروانهشان در سال ۱۳۸۶ صادر شده است روبهرو شدم. به نظرم باید دربارۀ چنین افرادی تعیین تکلیف کنیم. من با مدیر داخلی صحبت کردم و قرار شد در صورت امکان، با خریداری اسکنرهای پرسرعت همۀ پروندهها را دیجیتال کنیم. دستزدن به برخی از پروندهها موجب ازبینرفتن آنها میشود. دربارۀ صدور پروانه اگر قرار است نظر اعضای محترم مبنی بر سهمیهبندی شهرها اعمال شود، هرچه زودتر در این باره تعیین تکلیف شود. نکتۀ بعد این است که اعضای محترم برخی از کمیتهها به متقاضیان محترم عضویت در ارگانهای گوناگون کانون وکلای مرکز تماس گرفته و خواهان رزومه شدهاند. چون احتمال دارد این مسئله پیامدهایی داشته باشد ما فراخونی دادیم تا هرکس خواهان ارسال هر روزمهای است آن را ازطریقِ پیامک یا رایانامه به کانون وکلای دادگستری مرکز بفرستند.
آذربایجانی: تشتّتی که دربارۀ تکمیل اطلاعات متقاضیان کمیسیونها شد ریشه در این دارد که نامنویسی فقط با ارائۀ اسم و شمارۀ پروانه انجام میشود. وقتیکه ما نخستین کمیتۀ تشخیص را تشکیل دادیم هیچ مبنایی برای ترجیح یکی از ثبتنامکنندگان بر دیگری نداشتیم، مگر اینکه بهصورتِ اتفاقی کسی را میشناختیم. پیشنهاد مشخص من صدور اطلاعیهای است تا متقاضیان در حد چند جمله رزومهشان را به کانون اعلام کنند تا مبنایی برای سنجش وجود داشته باشد. نکتۀ دوم اینکه گمان میکنم وضعیت ساختمان کانون در سعادتآباد و فعالیتها و هزینههای انجامشده در آن، برای بیشتر اعضا مبهم است. اگر رئیس محترم صلاح میدانند کمیسیون ساختمان گردش کاری را تهیه کنند و به طریقی به سمع اعضای هیأتمدیره برسد تا اعضا حداقل از آخرین وضعیت اطلاع داشته باشند. اعضای هیأتمدیره اطلاعی از واپسین تحولات مرکز علمیـکاربردی کانون نیز ندارند و بهتر است گزارشی ارائه شود، چراکه ممکن است این گزارش برای تعیین رئیس بعدی مرکز علمیـکاربردی مؤثر واقع شود.
حامدتوسلی: فرارسیدن ایام محرم را تسلیت عرض میکنم. دو نکته را که متقاضیان و همکاران محترم در فضای مجازی با ما در میان گذاشتهاند برای پیگیری بیان میکنم. یکی اینکه، گویا شرکت در مراسم سوگند منوط به ارائۀ اصل دانشنامه شده است؛ دوم آنکه گویا هنوز برای برخی از پذیرفتهشدگان آزمون جذب کارآموز وکالت دادگستری سال ١٣٩٨ پروانه صادر نشده است. در خصوص معروض بحث و بررسی و چارهاندیشی شود.
حجتی: به نظرم باید از اعضای هیأت نمایندگی کانون مرکز در هرمزگان جهت برگزاری جلسه دعوت شود. دومین بحث این است که یکی از مشکلات کانون وکلا عدم انطباق نحوۀ همگامسازی یا عملکرد آن با اتفاقات روزانه در جامعه است. ارگانهای دیگر که فعالیتشان شبیه کانون است به موضوعاتی ورود کردهاند که کانون از آنها عقبتر است. کانون نیازمند یک اپلیکیشن است تا مردم و وکلا به خدماتش دسترسی داشته باشند و بتوانند با آن نیازهای خود را برطرف کنند. بودجهای که من پیشبینی میکنم همراه با تهیۀ سِروِر حدود یکمیلیاردودویستمیلیون تومان است که باتوجهبه بودجۀ کانون زیاد نیز نیست و میتوان آن را بهصورتِ اقساط پرداخت. بهگونهای نشود که نهادهای موازی کانون را تقبیح کنند که عقب است. در صورت موافقت اعضا، من طرح اولیه را با انجام کارشناسی انجام میدهم. این اپلیکیشن میتواند اقدامی جدید در معرفی کانون به جامعه باشد.
ضرابی: من هم فراسیدن ایام محرم را تسلیت میگویم. در دورۀ بیستوهشتم بحث سند چشمانداز مطرح شد. اکنون اسکودا در حال برگزاری جلساتی دربارۀ سند چشمانداز است. خواهشمندم بررسی شود که آیا ممکن است کارگروهی برای این موضوع در کانون مرکز تشکیل شود. برای تصویب این سند باید نظر کانونها ملاک باشد. دعوت اعضای کانونها توسط اسکودا با اینکه خود کانونها کارگروهی داشته باشند دارای اثر متفاوت است.
مالکی: فوقالعاده ضروری است که در راستای دیجیتالشدن پروندهها کلیۀ امور کانون به سوی عدم استفاده از کاغذ حرکت کند. باتوجهبه گرانشدن قیمت کاغذ و حرکت به سمت حذف استفاده از آن این موضوع باید در دستور کار هیأترئیسه قرار بگیرد. ما نباید این همه مکاتبات کاغذی داشته باشیم، چون هزینههای ما سرسامآور است. بحث تماس تلفنی افراد از طرف کانون کاملاً درست است. هیچ تماس تلفنیای دربارۀ مسائل کانون نباید توسط اشخاص گرفته شود. این رفتارها شبههانگیز خواهد بود. اگر قرار است در راستای مأموریتی که هیأتمدیره میدهد تماسی گرفته شود، باید از داخل و با امکانات کانون باشد تا شبههای پیش نیاید. دیروز این اتفاق افتاده است و برخی از همکاران نیز گلایهمند بودند. مدیر محترم داخلی حتماً باید در این باره مراقبت کنند. هرگونه اطلاعرسانیای باید در چهارچوب مصوبات و اختیارات رئیس کانون باشد تا چنین مشکلاتی پیش نیاید. نباید با تلفن شخصی ارائۀ مدارک متقاضیان درخواست شود. طبیعی است که متقاضیان اعتماد نکنند و مدارکی را ارائه ندهند. دیروز دستور داده شد که فراخوانی منتشر شود تا کتقاضیان رزومهشان را به کانون ایمیل کنند و سپس رزومهها به کمیتههای منتخب داده شود. اگر فرصت شود، جلسۀ هیأتمدیره در ساختمان سعادتآباد تشکیل خواهد شد. پیشنهاد میکنم همکاران وکیل نیز از این ساختمان بازدیدی کنند. موضوع ارائۀ دانشنامۀ کارشناسی که الان مشکلاتی را پدید آورده مرّ قانون است. مثلاً فردی تعهد خدمتی دارد یا مثلاً در حال گذراندن کارشناسی ارشد است که در این صورت اصل دانشنامۀ کارشناسی از فرد گرفته میشود. زمانی که من رئیس دانشکده بودم اصل شاسنامه یا کارت ملّی را میگرفتیم و ۲۴ ساعت مهلت میدادیم تا دانشنامه را بازپس دهند.
روحانی: این موضوع ناشی از اطلاعرسانی بدی بود که در تارنما صورت گرفت. یکی از گزارشگران محترم دربارۀ حدود یکصد پرونده اعلام کرده بود که چون متقاضی اصل دانشنامه را ندارد، صدور پروانه ممکن نیست، هیأتمدیره دربارۀ این متقاضیان تسهیلاتی را تصویب کرد که حین تحلیف اصل دانشنامۀ کارشناسیشان را ارائه دهند. ضمن اینکه کپی برابر اصل دانشنامه نیز کفایت میکند. در مادۀ ٢ قانون کیفیت صراحتاً مقرر شده که به دانشنامه نیاز است، مگر اینکه ما چنین تفسیر و اعلام کنیم که واژۀ دانشنامه «گواهی» را نیز دربر میگیرد.
سمامی: فرارسیدن ایام محرم را تسلیت میگویم. من در گروه مجازی هیأتمدیره به سه ماده اشاره کردم که به نظرم اعضا توجهی به آنها نمیکنند. خود وزارت علوم و تحقیقات و فناوری داشتن پایان دوره را همانند دانشنامه میداند. استرسدادن به کارآموزان وکالت دادگستری در این برهۀ زمانی کار درستی نیست. ضمن اینکه این وظیفۀ ماست که بررسی کنیم دانشگاه دانشنامه میدهد یا نه، چون کارآموزان در این باره تأثیر و تقصیری ندارند. کانون وکلای دادگستری باید این موضوع را بررسی کند. فلذا مهم داشتن مدرک کارشناسی حقوق است.
اشرافی: اخطار آییننامهای دارم. این موضوع نباید در بخش پیش از دستور جلسۀ هیأتمدیره مطرح شود.
مالکی: بحثی فوقالعاده مهم در پیش از دستور مطرح شده است. باید بررسی کنیم که اگر وقت کافی داشته باشیم، این موضوعات را در دستور قرار دهیم یا در جلسۀ بعدی در دستور بگنجانیم. ما نباید بهراحتی از کنار این موضوع بگذریم. من از نواب رئیس خواهشمندم که این موضوع را بررسی کنند. هیأت نمایندگی کانون در هرمزگان به کانون دعوت شد. ما در استانهای سمنان و سیستان و بلوچستان هیأت نمایندگی نداریم ولی از معمران این استانها دعوت کردیم. اگر منظور جناب آقای حجتی از اپلیکیشن سامانه است، این موضوع در دستور کار هیأتمدیره قرار دارد تا وکلا و مردم بتوانند نظرات، انتقادات و پیشنهادهایشان را به کانون اعلام کنند. ما باید به این سمت حرکت کنیم. سند چشمانداز نیز پیشنهاد خود ما در اتحادیه بود و این نافی اقدامات ما نیست. خواهشمندم سرکار خانم دکتر ضرابی موضوع سند چشمانداز را بررسی کنند تا در صورت لزوم، کارگروهی تشکیل دهیم تا دیدگاههای کانون وکلای دادگستری مرکز تبیین شود، چراکه نظرات کانون وکلای دادگستری مرکز فائق است و نباید چیزی تصویب شود که برخلافِ نظر کانون وکلای دادگستری مرکز بهعنوانِ کانون مادر باشد.
غفاریفردویی: من هم به نوبۀ خودم ایام سوگواری آقا سیّدالشهدا و یاران باوفایشان را تسلیت عرض میکنم. من این تذکر را در جلسۀ قبل هم دادم. به موجب نص صریح قانون تمام دادیاران معاون دادستان هستند و فقط معاون اول وجود دارد که ایشان را نیز خود دادستان محترم انتخاب میکنند. در دو دورۀ گذشته رویه شده است که هیأتمدیره معاون اول را انتخاب میکند. پس، چیزی به نام معاون دوم، سوم یا چهارم وجود ندارد.
باقری: بنده هم ایام عزای امام حسین و یاران باوفایش را تسلیت میگویم. موضوع انتخاب سایر معاونین دادستان در جلسۀ قبل مطرح شد و بالاتفاق قرار شد رئیس و دادستان جلسهای در این باره برگزار کنند. کسی که میخواهد دادسرا را اداره کند و مسئولیت خواهد داشت باید اختیار تعیین معاونینش را نیز داشته باشد. اگر نص وجود دارد که هیچ، ولی اگر وجود ندارد، بگذاریم خود دادستان تصمیم بگیرند و معاونینشان را تعیین کنند.
آذربایجانی: نص منطوقی در مواد ٥٣ و ٥٦ دربارۀ معاون اول وجود دارد. مفهومی به نام معاون دوم در سیستم دادسرا وجود ندارد. دادستان یکی از دادیاران را انتخاب میکنند و ممکن است وظایفی مانند اجرای احکام را به ایشان محول کنند. به نظرم باتوجهبه نص صریح مواد ٥٣ و ٥٦ آییننامه موضوعی برای تعیین معاون دوم وجود ندارد. مصلحت نیز این است که اگر قرار بود معاونان دیگری انتخاب شوند، باید با هماهنگی دادستان میبود.
سمامی: ضروری نیست که همۀ دادیاران یکجا انتخاب شوند. هماهنگی لازم نیز با دادستان شده است.
مالکی: اخذ نظر از دادستان کاملاً درست است و چندین بار با ایشان مشورت شده است و صبح امروز نیز جرحوتعدیل معاونینشان مطرح شد. نکتۀ دوم اینکه طبق مواد ٥٣ و ٥٦ معاونین دادستان با رأی مخفی انتخاب میشوند. منتها توجه کنیم «چونکه صد آید نود هم پیش ماست». هیچ مانعی وجود ندارد که چند دادیار را انتخاب کنیم و خود دادستان محترم انتظامی میتوانند دادیاران یا معاونینشان را جابهجا کنند، حتی معاون اول.
آذربایجانی: تذکر آییننامهای دارم. این موضوع دستور ناتمام جلسۀ قبل نیست. جلسۀ قبل موضوع انتخاب دادستان محترم انتظامی و معاونین ایشان بود. درحالیکه چیزی به نام معاونین وجود ندارد، بلکه فقط معاون اول وجود دارد. دادیاران زیر مجموعۀ دستور جلسۀ قبلی نبودند. بنابراین، باید موضوع انتخاب دادیاران در دستور قرار بگیرد و دادستان یکی از ایشان را بهعنوانِ معاون دوم تعیین کنند، نه اینکه هیأتمدیره معاون دوم را تعیین کنند.
مالکی: جناب آقای دکتر آذربایجانی، واژۀ «معاونین» در مادۀ ٥٦ آییننامۀ لایحۀ قانونی وجود دارد!
آذربایجانی: جناب آقای دکتر مالکی، در آییننامه شبهۀ عبارتی وجود دارد و باید این عبارت در مفهوم کل دیده شود. در این آییننامه بهجایِ واژۀ دادیاران «معاونین» ذکر شده است. در واقع، تمامی دادیاران دادسرای انتظامی بهصورتِ ضمنی معاون دادستان هم هستند. این ایراد به انشای قانون برمیگردد. اعتقاد من این است که این موضوع نقص و باقیمانده از جلسۀ قبل نیست. لطف کنید در دستور جلسه انتخابات دادیاران را قرار دهید.
سنایی: به مناسبت عاشورای حسینی عرض تسلیت دارم. من با بخش عمدۀ مطالبی که الان مطرح شد مبنی بر اینکه معاون دوم، سوم و چهارم وجود ندارد موافقم. اما بر اساس تقسیمبندی کاری معمولاً هیأتمدیره یک معاون را انتخاب میکند. سه معاون دیگر نیز وجود دارد: یک معاون برای اجرای احکام و دو معاون برای اظهارِنظر دربارۀ آرای صادره. ما الان به اشکالات اجرایی برخوردهایم. دادیاران محترم اظهارِنظرهایی دربارۀ پروندهها کردهاند که انباشته شده است و موافقت و مخالفتی با این پروندهها نشده است. به نظر من انتخاب تعداد محدودی از دادیاران ـفرقی ندارد تحت عنوان معاون باشند یا نهـ برای پیشرفتن امور جاری کانون وکلا اشکالی ندارد.
مالکی: تفاسیر ما باید بهسوی حلشدن مشکلات باشد. ما با منطوقی مواجهیم و در سنوات گذشته هم رویه چنین بوده است که معاون اول با نظر دادستان محترم در هیأتمدیره مطرح و انتخاب میشد. وظیفۀ انتخاب دادیاران هم با هیأتمدیره است. هیچ ایرادی ندارد که مابقی دادیاران را بعداً انتخاب کنیم. مانعی در این موضوع وجود ندارد. اگر بخواهیم دست نگه داریم، امور دادسرا معوق خواهد ماند. اجازه دهید ما این کار را انجام دهیم.
مصوبه: «جاگذاری دستور ناتمام جلسۀ قبل هیأتمدیره بهعنوانِ "انتخاب معاونین دادستان انتظامی کانون وکلای دادگستری مرکز" بین دستورهای سوم و چهارم تصویب شد.»
دستور اول: انتخاب رئیس ادارۀ معاضدت
مالکی: بیش از ٢٥٠٠ وکیل خدمات معاضدتی رایگان را به متقاضیان در سطح کانون مرکز، یعنی در چهار استان، ارائه میدهند که بینظیر است. ما سی دفتر معاضدتی فعال داریم. فعالیتهای بینظیری انجام میشود که همگی رایگان است و حتی یک ریال بودجه برای آن پرداخت نمیشد. در دو سال گذشته هزینهای بابت وکالتهای تسخیری در ردیف بودجۀ کل کشور قرار گرفته هنوز پرداخت نشده است. ادارۀ معاضدت اهمیت بسیار ویژهای برای ما دارد، چون نهادی است که خدمات معاضدتی را به مردم و افراد بیبضاعت ارائه میدهد. یکی از راهکارهای افزایش رضایتمندی مردم ادارۀ معاضدت است که موجب افزایش اعتماد عمومی به کانون میشود. به این دلیل تعیین رئیس ادارۀ معاضدت مهم است و رئیس این اداره باید کسی باشد که بیش از وقت اداری فرصت حضور فیزیکی و فعالیت داشته باشد. رئیس این اداره باید فردی چابک و فعال باشد که یک لحظه آرام و قرار نگیرد. رئیس ادارۀ معاضدت باید توانایی سازماندهی در مجتمعهای قضایی را داشته باشد. ارتباط با مراجع قضایی و انتظامی باید در چارچوب قانون خدمات معاضدتی توسعه یابد که طبیعتاً باعث کاهش هجمهها علیه نهاد وکالت خواهد شد. جا دارد از خدمات ادارۀ معاضدت تشکر کنم. از آقایان حسین عسگریراد، اکبر سرداریزاده و علی کاکایافشار، محمدرضا کامیار و سعید باقری و بالاخص دکتر حسین محمدنبی که انصافاً اقدامات و خدمات گستردهای را انجام دادند سپاسگزارم. جناب آقای دکتر محمدنبی کتابچهای را تهیه و اقدامات انجامشده را تبیین کردهاند. این مسیر باید ادامه یابد و تقویت شود و به این دلیل تعیین رئیس ادارۀ معاضدت اهمیت ویژهای دارد.
حجتی: ادارۀ معاضدت، بهعنوانِ پیشانی کانون، حضوری فعال در جامعه دارد و باعث تعرفۀ جایگاه وکالت و کانون میشود. امروزه پرچمهای چند متری مرکز امور مشاوران در مجتمعها برافراشته و دفاتر نمایندگی کانون بسیار مضیق شده است، اختلافی نیز بین اعضای نهاد موازی و وکلا پیش آمده است. از سویی چون این نهاد یکی از اقمار قوه است بالوپَر بیشتری به آن داده میشود. یکی از ویژگیهایی که رئیس ادارۀ معاضدت باید داشته باشد داشتن چنان جایگاهی برای تعامل با نهادهایی مانند چون قوه است تا این اهداف عملیاتی شود. ضعف رئیس ادارۀ معاضدت و ناتوانایی در برقراری تعامل با قوه باعث میشود نقش کانون کمرنگ شود. جناب آقای دکتر محمدنبی توانستند در بسیاری از موارد نیازهای ادارۀ معاضدت کانون را برطرف کنند. یکی از مشکلات فعلی استقرار اعضای نهاد موازی و کارچاقکن در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است. این مشکل با حضور وکلا حل خواهد شد.
حبیبی: فرارسیدن ماه محرم را به جامعۀ شریف وکالت تسلیت عرض میکنم. بر اهمیت ادارۀ معاضدت تأکید شد. هرچه ما در انتخاب رئیس ادارۀ معاضدت دقت و توجه بیشتری کنیم، بهتر است. به نظرم یکی از دغدغههای اصلی رئیس ادارۀ معاضدت باید پیگیری مطالبات کانون وکلا از دولت باشد. خواهش میکنم هر کسی انتخاب میشود مطالبات کانون وکلا را از سازمان برنامه و بودجه پیگیری کند چون بسیار حایز اهمیت است.
غفاریفردویی: از همۀ اعضای محترم هیأتمدیره که صاحب رأی هستند خواهشمندم که این بار استثنائاً به رزومۀ نامزدها رأی دهند، نه به جناح و تشکل. کسی باید بهعنوانِ رئیس ادارۀ معاضدت انتخاب شود که توانایی لازم و رزومۀ مشخص دربارۀ ارتباط با رسانههای صوتی و تصویری و بهویژه صداوسیما را داشته باشد تا خدمات رایگان کانون به آحاد جامعه اطلاعرسانی شود. ضمناً هرکس رئیس شود مورد حمایت هیأتمدیره خواهد بود.
آذربایجانی: در جوامع حقوقی بینالمللی از کانونهای وکلای دادگستری پرسیده نمیشود که چند پروانۀ وکالت یا محکومیت انتظامی صادر کردهاند، بلکه از درصد معاضدت حقوقیتان به افراد کمبضاعت پرسیده میشود.
حسنزاده: ما باید در عمل نیز فکر کنیم. چند موضوع دربارۀ معاضدت است که به نظرم هرچند دوستان تلاش کردهاند ولی به آن نرسیدهایم. یکی بحث تخصصگرایی افرادی است که مشاورۀ حقوقی میدهند. اگر به تخصصگرایی توجه نشود، به مقصود اصلی هیأتمدیره نخواهیم رسید. دوم نیازسنجی است. ما باید در خصوص شهرهای استان تهران اقدام کنیم. ما به معاضدت بیشتر در شهرهای قرچک ورامین نیاز داریم تا مجتمع صدر.
باقری: من بهعنوانِ کسی که دو سال افتخار ریاست ادارۀ معاضدت را داشتم چند نکته را عرض میکنم. گرچه مقداری مأیوس هستم، چون حس میکنم اعضای اکثریت تصممیشان را گرفتهاند، ولی از باب تکلیف موظفم این مسائل را عرض کنم تا در صورتجلسه ثبت شود. تمشیت امور ششصد وکیل از عهدۀ هرکسی برنمیآید. من با بیست سال تجربۀ مدیریتی به ادارۀ معاضدت رفتم. لطفاً تحت هیچ شرایطی مسئولیت ادارۀ معاضدت به کسی که هیچگونه سابقۀ مدیریت اجرایی ندارد داده نشود، چه در اقلیت چه در اکثریت. به اشخاص رأی ندهیم، بلکه به سابقه و کارنامه رأی دهیم. خواهشمندم موضوعات مدیریتی که با حیثیت جامعۀ وکالت ارتباط دارد وارد جناحبندیها نشود. دوم اینکه باید رئیس ادارۀ معاضدت با نهادهای مرتبط با کانون این خدمات را ارائه دهد. رئیس ادارۀ معاضدت باید دو ویژگی مهم داشته باشد: نخست قدرت سخنوری و نطق است تا بتواند خدمات انجامشده را اعلام کند؛ دوم اینکه فرصت داشته باشد به مجتمعهای قضایی سرکشی کند. من حس میکردم حضور رئیس ادارۀ معاضدت در عملکرد بهتر وکلا در مجتمعهای قضایی مؤثر بود. متأسفانه چند میلیارد تومان از حقوق قابل پرداخت وکلای معاضدتی و تسخیری یا سوخت یا به تعویق افتاد و سهلانگاری مدیران سابق کانون باعث شد پیگیری نشود. پیگیری این موضوع در سازمان برنامه دشوار است و به تعامل نیاز دارد. باید ببینیم چه کسی قادر است با تعامل و ارتباط و ویژگیهای شخصیاش حقوق همکاران عزیز را استیفا کند. نکتۀ آخر اینکه اجازه دهیم توازنی بین اعطای مسئولیتها ایجاد شود. وقتی از تعامل و هماندیشی صحبت و از صدر هیأترئیسه تا ادارۀ معاضدت و کمیسیونها سراسر از تیم اکثریت تعیین میشود چه انتظاری داریم که اقلیت همراه باشد؟ باید اجازۀ مشارکت به اقلیت را نیز داده شود. از زحمات و تلاشهای جناب آقای دکتر محمدنبی نیز سپاسگزاری میکنم.
مالکی: تعامل بیرونی با قوه باید وجود داشته باشد و کسی باید رئیس این اداره شود که میانگین توانایی ارتباط را داشته باشد. اثبات شی نفی ما عدا نمیکند. من فکر نمیکنم که ارتباطات جناب آقای دکتر محمدنبی کم بوده باشد. ایشان رئیس دفتر مرحوم آیتالله دکتر بهشتی بودند. در این دوره وقتیکه مرکز امور مشاوران در مجتمعهای قضایی چنان کردند چه کسی ذینفوذتر از ایشان میتوانست حضور داشته باشد؟ وقتگذاشتن و پیگیری مستمر امور نیازمند کسی است که همۀ قضایا را انجام دهد. لحظهای نباید درنگ کرد. حق گرفتنی است. اگر سرکشی مستمر نباشد به صرف اینکه کسی ارتباط دارد و برخی ایشان را میشناسند، قطعاً وضعیت بهتر نخواهد شد. طبیعتاً یکی از مطالبات خود من هم ارائۀ انبوه خدمات ادارۀ معاضدت است. باید در این باره تبلیغ شود. ما حتی یک بروشور نداریم که در مراجع انتظامی و قضایی در معرض دید بگذاریم. یکی از اقدامات مهم در سطح جهانی ادارۀ معاضدت است. ما باید ازطریقِ الکترونیک این مسئله را آماده کنیم. شهرستانها نیز مهم است. توانایی باید وجود داشته باشد. امیدوارم رئیس این اداره بهصورتِ اجماعی انتخاب شود. هرکس بدون پشتیبانی هیأتمدیره قادر نخواهد بود کار کند و اگر پیشینیان توانستند کاری انجام دهند، بهخاطر این حمایتها بود. باتوجهبه وفاق بینظیری که دربارۀ دادستان محترم ایجاد شد خواهشمندم اعضای محترم وضعیت را درک کنند و مشکل و گرهی ایجاد نکنند تا بتوانیم همچنان با وفاق و همدلی پیش برویم و امور محوله را انجام دهیم.
آذربایجانی: من به نمایندگی از جناب آقای صفادوست ایشان را بهعنوانِ نامزد ریاست ادارۀ معاضدت پیشنهاد میکنم. ایشان حدود دو دوره مدیر داخلی، دو دوره عضو دادگاه و یک دوره عضو کمیسیون کارآموزی بودند و مسئولیتهای مختلف دیگری نیز دارند. ایشان از لحاظ علمی دانشجوی دکترای حقوق عمومی هستند. طرحهایی نیز دربارۀ تقویت گسترۀ معاضدت در دفاتر خدمات قضایی، فرهنگسراها و مجتمعهای قضایی دارند.
سمامی: من نیز به نمایندگی از جناب آقای حسین طالع ایشان را بهعنوانِ نامزد معرفی میکنم. ایشان سالها عضو هیأتمدیره بودند و سالها در دادسرا بهعنوانِ دادیار انتظامی حضور داشتند. جناب آقای طالع صبور و دارای تعامل خوب و بیحاشیه هستند. ایشان مربوط به جناح خاصی نیست و به نوعی مورد قبول همهاند.
سنایی: در خصوص جناب آقای طالع باید به دو مورد اشاره کنم که بسیار مهم است. ایشان قبلاً سرپرست دفتر معاضدت قضایی مجتمعهای صدر و شهید بهشتی بودند و با موضوع ادارۀ معاضدت آشنایی کامل دارند.
[جناب آقای غفاریفردویی برنامههای جناب آقای صفادوست را قرائت کردند.]
سمامی: هر دو این عزیزان شایستگی ریاست بر ادارۀ معاضدت را دارند. توضیحات ما نمیتواند استحقاق دیگری را زیر سؤال ببرد. حیف است که اسم این عزیزان برده شود و رأی نیاورند. مهمتر از رزومۀ جناب آقای صفادوست این است که ایشان آزادهاند. من معتقدم نباید بهسوی فضای رقابتی پیش برویم. خواهشمندم اعضای بزگوار باتوجهبه پیشنهاد تنفسی که داده شد به نوعی این قضیه را مدیریت کنند تا بحث تقابل بین این دو وکیل بزرگوار پیش نیاید و بتوانیم از هر دو ایشان در بخشهای گوناگون کانون وکلای دادگستری مرکز استفاده کنیم.
سنایی: جناب باقری مطالبی فرمودند که من انتقادی به آنها وارد میدانم. وقتی کسی پیشاپیش برای پذیرش یک مسئولیت نامزد میشود و اعلام آمادگی میکند، درست نیست که ما آن را به جناحبندی اکثریت و اقلیت ببریم. چه اشکالی دارد که افراد شایستهای در اکثریت قرار بگیرند؟ تخریب غیرمستقیم افراد درست نیست.
[جناب آقای سنایی برنامههای جناب آقای حسین طالع را قرائت کردند.]
[جناب آقای کامیار در ساعت ١١:٠٠ وارد جلسه شد.]
طاهری: دو نامزد وجود دارد که به نظرم از منظر داخلی هر دو صلاحیت ادارۀ معاضدت را دارند، ولی باید توجه شود بعد بیرونی کانون که این در انتخاب دادستان نیز لحاظ شد حایز اهمیت است. باتوجهبه سابقۀ هشت سال مدیریت داخلی جناب آقای صفادوست فردی خوشنام و شناختهشده هستند. محرز است که جناب آقای طالع باتوجهبه سوابقشان قدرت ریاست بر ادارۀ معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز را دارند، ولی چالش فعلی بیرونی است که همه به آن اذعان دارند. اگر دو نامزد وجود دارد که از منظر داخلی هر دو قدرت دارند، ولی یکی از ایشان ویژگی مضاعف دارند و آن قدرت تعامل بیرونی است، باید از این سرمایه و پتانسیل استفاده شود. شایستهسالاری یعنی امتیازدادن به افراد متقاضی و برگزیدن کسی که امتیاز بیشتری میآورد. تشخیص من این است که متأسفانه بعضاً اعضای محترم برمبنای رفاقت و سوابق فعالیتهای گروهی و تشکلی تصمیم میگیرند.
[تنفس اعلام شد. سپس تعرفههای مُهرشدۀ رأی میان اعضای دارای حق رأی پخش شد. پس از گردآوری دوازده رأی، منشی محترم جلسه آرا را شمارش و قرائت کردند. نتایج رأیگیری به این شرح است:
· جناب آقای حسن صفادوست: شش رأی
· جناب آقای حسین طالع: شش رأی]
سمامی: من پیامی را از جناب آقای صفادوست دریافت کردم که به نوعی اعلام کردند برای وفاق بیشتر باتوجهبه اینکه آرا ششبهشش شده است. برای جلوگیری از این وضعیت و باتوجهبه مصلحت کانون وکلای دادگستری مرکز انصراف خودشان را از نامزدی ریاست ادارۀ معاضدت دورۀ سیویکم کانون مرکز اعلام کردند.
مالکی: جناب آقای صفادوست برای هیچیک از ما ناشناخته نیستند. من از روحیۀ ایشان نیز مطلع هستم. جناب آقای صفادوست به معنای واقعی کلمه روحیۀ ایثارگری دارند. ایثار یعنی افراد در مواقع حساس از حقشان چشم بپوشند. جناب آقای صفادوست در نظر، شعار و عمل نیز موصوف به این ویژگی هستند. قطعاً در دیگر حوزهها از جناب آقای صفادوست استفاده خواهیم کرد.
[تعرفههای مُهرشدۀ رأی میان اعضای دارای حق رأی پخش شد. پس از گردآوری دوازده رأی، منشی محترم جلسه آرا را شمارش و قرائت کردند. نتایج رأیگیری به این شرح است:
· جناب آقای حسین طالع: هشت رأی
· آرای سفید: چهار رأی]
مصوبه: «جناب آقای حسین طالع بهعنوانِ رئیس ادارۀ معاضدت کانون وکلای دادگستری مرکز انتخاب شدند.»
مالکی: به جناب آقای طالع تبریک عرض میکنم. از زحمات همکار محترم، جناب آقای دکتر محمدنبی در طول دورۀ مسئولیتشان که زحمات زیادی کشیدند و آثار آن هم موجود است، تشکر میکنم. من چند نکته را عرض میکنم که به یاری خدا به رئیس جدید معاضدت منعکس شود. یکی از رویکردهای هیأتمدیرۀ دورۀ سیویکم کانون وکلای دادگستری مرکز بحث افزایش اعتماد مردم به نهاد وکالت است. ما باید ثمرۀ عملی این تلاشها را در رضایتمندی مردم از نهاد وکالت بدانیم که یک بخش آن ارائۀ و دوم تعرفه و تبلیغ خدمات است. بهرهوری از امکانات موجود باید بهگونهای باشد که هیچ فرصت و امکاناتی تفویت نشود. در شرایطی که ما ازنظرِ اقتصادی و سایر جهات نیازمند بهرهوری کامل هستی نباید از هیچ موردی غافل شویم. باید از نیروهای کارآمد و باانگیزه استفاده شود. ارتباط مستمر با مجتمعهای قضایی و سرکشی از استانهای تحت پوشش و شهرستانهای زیرمجموعۀ کانون وکلای دادگستری مرکز مهم است. ادارۀ معاضدت نباید خودش را محدود به این بخش بکند. باید از امکانات ادارۀ معاضدت استفاده شود. همۀ ما باید پشت سر این عزیزان بایستیم تا بتوانیم ادارۀ معاضدت خوبی را داشته باشیم. از اعضای محترم هیأتمدیره ممنونم. برای رئیس محترم ادارۀ معاضدت آرزوی توفیق دارم.
حامدتوسلی: ضمن تبریک به جناب آقای طالع باتوجهبه اینکه جناب آقای صفادوست تجربۀ ارزشمندی دارند و ایثارگر هستند پیشنهاد میکنم از ایشان در معاونت دادستانی کانون وکلای دادگستری مرکز استفاده شود.
دستور دوم: انتخاب اعضای کمیسیون نقلوانتقال
مالکی: این کمیسیون یکی از کمیسیونهای مطرح کانون است که بحث بررسی دقیق شرایط وکلای محترمی را که میخواهند از کانونهای دیگر به کانون مرکز یا از کانون مرکز به کانون دیگر یا در شهرهای کانون مرکز جابهجا شوند پی میگیرد. ما تابع ضوابطی هستیم که باید رعایت شود. در سنوات گذشته گفته شده که بهتر است اعضای کمیسیون نقلوانتقال از میان اعضای محترم هیأتمدیره باشند تا حضور حداکثری داشته باشند.
روحانی: روال بر این بوده است که در چند دوره نایبرئیس کمیتۀ الف خود نیز عضو کمیتۀ نقلوانتقال میشد. من چندان این رویه را نمیپسندم و تمایلی برای عضویت در کمیسیون ندارم تا دیگر اعضا حضور یابند.
مالکی: نامزدهای عضویت در کمیسیون نقلوانتقال اعلام آمادگی کنند تا رأیگیری مخفی را انجام دهیم.
[آقایان دکتر حسنزاده، حجتی، دیوسالار و دکتر طاهری برای عضویت در کمیسیون اعلام نامزدی کردند.]
غفاریفردویی: جناب آقای دکتر مالکی، الزامی ندارد که رأیگیری مخفی باشد. اتفاقاً بهتر است که رأیگیری علنی باشد تا همکاران وکیل نیز بدانند مدیران منتخب چه افرادی را برای به چه سمتی تعیین میکنند.
مالکی: جناب آقای غفاریفردویی، در جلسۀ پیشین هیأتمدیره شما گفتید اعضای کمیتهها را بر اساس ویژگیهای هر عضو انتخاب کنیم، سپس یکی از دوستان شما گفتند چون آییننامه صراحتاً مقرر کرده است که اعضای کمیتهها باید به قید قرعه باشند با قرعهکشی اعضای کمیتهها را انتخاب کنیم، بعد که قرعهکشی انجام و نتایج مشخص شد شما گفتید که با موضوعات کمیتهای که برایش انتخاب شدهاید آشنایی ندارید و هیأتمدیره مجبور شد دو نفر را در کمیتهها جابهجا کند. شفافسازی باید همیشه خوب باشد، نه اینکه در برخی از موارد خوب و در برخی از موارد بد باشد. آییننامه و همۀ مقررات و مصوبات باید بهصورتِ کاملاً دقیق رعایت شوند.
[تعرفههای مُهرشدۀ رأی میان اعضای دارای حق رأی پخش شد. پس از گردآوری دوازده رأی، جناب آقای سمامی آرا را شمارش و قرائت کردند. نتایج رأیگیری به این شرح است:
· جناب آقای سیّدمهدی حجتی: دَه رأی
· جناب آقای دکتر حیدر حسنزاده: هشت رأی
· جناب آقای نادر دیوسالار: هفت رأی
· جناب آقای دکتر سهیل طاهری: شش رأی]
مصوبه: «آقایان دکتر حیدر حسنزاده، سیّدمهدی حجتی و نادر دیوسالار بهعنوانِ اعضای کمیسیون نقلوانتقال انتخاب شدند.»
مالکی: مسئولیت اعضای کمیسیون باتوجهبه شرایط، ضوابط و مقررات سنگین است. باید تلاش شود که مقررات بهصورتِ تبعیضآمیز اعمال نشود. طبعاً من، هیأترئیسه و هیأتمدیره بر کمیسیون نظارت خواهیم کرد.
دستور سوم: انتخاب اعضای کمیتۀ صدور
مالکی: حجم عمدهای از کار هیأتمدیره به پروندههای صدور برمیگردد. باید شرایط همۀ متقاضیان مادۀ ۸ برای ورود به عرصۀ وکالت و کارآموزی بررسی شود. این وظیفۀ هیأتمدیره تکلیفی سنگین است. برای بررسی بهتر پروندهها همواره کمیسیون صدور از سنوات گذشته بازوی مشورتی هیأتمدیرۀ محترم بوده است و هر پروندهای که باید طرح شود نخست بررسیهای ضروریاش در این کمیسیون بررسی میشود. طبیعتاً باید افرادی امین در این کمیسیون حضور یابند تا هیأتمدیره به نظر کمیسیون اطمینان داشته باشد. تأیید نظر کمیسیون صدور توسط هیأتمدیره بیانگر دقت نظر اعضای این کمیته است. هریک از اعضای هیأتمدیره باید حداکثر یک سمت داشته باشند تا همگان به همۀ وظایفشان برسند. البته بحث رابط کمیسیونها مستثناست. فعالیت یک عضو هیأتمدیره در دو یا سه ارگان کانون وکلای دادگستری باعث ایجاد تضاد بین وظایف فرعی و اصلی میشود.
[نامزدی سرکار خانم دکتر ضرابی و آقایان دکتر حبیبی، سنایی، حسینی و کمیلی و بعد تنفس اعلام شد.]
حبیبی: من از عضویت در کمیسیون صدور دورۀ سیویکم کانون وکلای دادگستری مرکز انصراف میدهم.
مالکی: بنابراین، نامزدهای عضویت عبارتاند از سرکار خانم دکتر ضرابی و آقایان سنایی، حسینی و کمیلی.
· جناب آقای قاسم کمیلی: نه رأی
· جناب آقای التفات سنایی: هشت رأی
· جناب آقای سیّدکاظم حسینی: هفت رأی
· سرکار خانم دکتر میترا ضرابی: پنج رأی]
مصوبه: «آقایان التفات سنایی، سیّدکاظم حسینی و قاسم کمیلی بهعنوانِ اعضای کمیتۀ صدور انتخاب شدند.»
مالکی: دقت نظر و استقلال رأی در امر پروندههای صدور بسیار مهم است تا هیأتمدیرۀ محترم به نظر کمیسیون اطمینان داشته باشد.
حجتی: مراتب تأسف عمیقم را از اینکه سرکار خانم دکتر ضرابی با تجربیات فراوانشان به عضویت کمیتۀ صدور پروانۀ دورۀ سیویکم کانون وکلای دادگستری مرکز درنیامدند اعلام میکنم. طبیعی است کسی چون ایشان که سه دوره در چنین کمیته حضور داشتهاند نامزد اصلح هستند. این نحوۀ انتخاب عمیقاً موجب تأسف است.
سمامی: نباید اعضای محترم هیأتمدیره فقط به گروهگرایی توجه کنند. تمام دوستان ما به نامزد طرف مقابل رأی میدهند ولی ناگهان میبینیم که طرف مقابل فقط به یک نفر از دوستان ما رأی میدهد. جناب آقای حجتی برای کمیسیون نقلوانتقال ده رأی میآورند ولی طرف مقابل به شخصیت بزرگواری مثل جناب آقای دیوسالار رأی نمیدهد. آیا واقعاً این وضعیت نشاندهندۀ تعامل است؟ آیا قرار است تعامل یکجانبه باشد؟
مالکی: هیچکس نافی شایستگی همکاران و اعضای هیأتمدیره ما نیست. جادۀ وفاق باید دوطرفه باشد. انتظار نمیرفت در بحث انتخاب رئیس محترم ادارۀ معاضدت کانون وکلای مرکز چنین رخدادی روی دهد.
دستور چهارم: انتخاب معاونان
مالکی: انتخاب معاونان دادستان محترم انتظامی کانون بسیار مهم است، چون باتوجهبه وضعیت خاص دادستان محترم احتمال دارد ما توفیق نداشته باشیم که برای ده روز در خدمت ایشان باشیم. معاون اول دادستان انتظامی دیروز به حوزۀ ریاست آمدند و باهم گفتوگویی کردیم. قرار است با هماهنگی دادستان از میان نامزدها، معاونان ایشان را انتخاب کنیم تا در مواقع عدم حضور دادستان امور دادسرا را اداره کنند. یکی از معاونان محترم در جلسۀ گذشته انتخاب شدند و سه نفر دیگر که مدنظر دادستان محترم انتظامی است امروز انتخاب خواهند شد.
کامیار: حلول ماه محرم را تسلیت میگویم. جا دارد فضای کانون محرمی باشد. طبق لایحه و آییننامه انتخاب دادستان و معاونین با هیأتمدیره است. همه میدانیم منظور از معاون دادیار است. انتخاب معاون اول عرفی است. باید دستور انتخاب همۀ معاونان در دستور قرار گیرد. تعیین برخی از دادیاران بهعنوانِ معاون با دادستان است. اگر دادستان با رئیس کانون هماهنگی کرده باشند، به معنای ورود به اختیارات دادستان است.
مالکی: جناب آقای کامیار، قبل از تشریففرمایی شما به جلسه این بحث مطرح شد. تأکید دادستان محترم است که چهار دادیار بهعنوانِ معاون ایشان انتخاب شوند و سپس ترکیب اصلی دادیاران چیده شود. برای رعایت منطوق مادۀ ٥٩ آییننامۀ لایحۀ قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری (مصوب ۱۳۳۳) این موضوع در دستور قرار گرفت. ضمن اینکه نزدیک به یک هفته است که دادسرا با انبوهی از پروندهها روبهرو شده است. خارج از نظر دادستان محترم کاری انجام نمیشود. همان وضعیتی که برای معاون اول مطرح بود برای دادیاران نیز مطرح است.
کامیار: جناب آقای دکتر مالکی، دادستان حق دارند هر زمانی معاونان را جابهجا کنند و دیگری را بگذارند.
مالکی: جناب آقای کامیار، کاملاً با شما موافق هستم. این موضوع بدیهی است.
[نامزدهای سمت معاونت به این شرح معرفی شدند: آقایان فریدون مرادی، حسن صفادوست و ایوب میلکی]
مالکی: جناب آقای فریدون مرادی از همکارانی هستند که در دادگاه با خود آقایان امینی و دکتر سلیمی همکاری داشتهاند. جناب آقای صفادوست هم معرف حضور هستند. جناب آقای میلکی سالها در دادسرا فعالیت کردهاند و در دورۀ قبل هم معاون دادستان محترم انتظامی کانون وکلای دادگستری بودند. با جناب آقای خسرو مبینیمجد نیز صحبت شد که نظر ایشان جهت وفاق بیشتر بر نامزدی جناب آقای صفادوست بود. همچنین قرار بود سرکار خانم مینو افشاریراد بهجای جناب آقای مرادی نامزد شوند، ولی ایشان با بزرگمنشی انصراف دادند.
آذربایجانی: هماکنون جناب دادستان انتظامی کانون به من پیام دادند و گفتند پیشنهاد ایشان دربرگیرندۀ آقایان فریدون مرادی، حسن صفادوست و محمد صالحی است. ایشان جناب آقای میلکی را پیشنهاد ندادهاند.
غفاریفردویی: من هماینک تلفنی با جناب دادستان صحبت کردم و ایشان فرمودند جناب آقای میلکی را معرفی نکردهاند. من میتوانم تلفن را روی بلندگو بگذارم تا اعضای هیأتمدیره سخنان جناب دادستان را بشنوند.
سمامی: همواره میان دادستان و کمیتۀ «ب» وفاق بوده و همچنان باید وجود داشته باشد. من شخصاً با جناب دادستان در این باره صحبت نکردم. برخی اسامی از ایشان اخذ و پس از جرحوتعدیل به هیأتمدیره آورده شد. قرار نبود هرچه دادستان اعلام کردند در جلسه مطرح کنیم. ما قبل از تعیین جناب آقای امینی بهعنوانِ دادستان با ایشان صحبت کردیم و ایشان دربارۀ برخی از موارد بهصورتِ ضمنی موافقتشان را اعلام کردند. عجیب است که الان ایشان نظرشان را تغییر دادهاند. با هر تفسیری نمیتوان گفت که لزوماً هرچه دادستان پیشنهاد کند باید همان موضوع در هیأتمدیره مطرح شود. من معتقدم که ما بهصورتِ تعاملی به این فهرست رسیدهایم.
کامیار: هیأتمدیره میتواند هرکسی را بهعنوانِ دادیار تعیین کند. اینکه با فردی، پیش از انتخابش بهعنوانِ دادستان، دربارۀ اینکه بعداً چه کسی معاونش باشد صحبت شود بدعتگذاری خطرناکی است. تعیین معاونان دخالت در اختیارات دادستان انتظامی است. اگر آقایان سیّدمحمد جندقیکرمانیپور، دکتر گودرز افتخارجهرمی و دکتر علی نجفیتوانا به اینجا بیایند، متوجه نخواهند شد که اینجا کانون وکلای دادگستری مرکز است!
اشرافی: من از سخنان جناب آقای کامیار تعجب میکنم. در دورههای بیستوهشتم و بیستونهم هیأتمدیره معاونین را انتخاب کرد. این موضوع بدعت نیست. پیشنهاد میکنم این موضوع از دستور خارج شود.
سمامی: ما همه در منطق ترجیح بلامرجح را خواندهایم. با استناد به مواد ٥٣ و ٥٦، همۀ معاونان در عرض هم قرار دارند کسی بر دیگری هیچ ترجیحی ندارد. همۀ دادیاران معاونین دادستان محسوب میشوند. به نظرم سخنان جناب آقای کامیار تعارض ندارد. اگر اعضا موافق باشند، فعلاً این موضوع را از دستور کار خارج کنیم.
مصوبه: «دستور "انتخاب معاونین دادستان انتظامی کانون وکلای دادگستری مرکز" تا زمان تعیین دادیاران به تعویق افتاد.»
مصوبات جلسه
[جلسه در ساعت١٣:٣٠ به پایان رسید.].گزارش از دبیرخانه هیات مدیره روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز