یکصد و بیست و سومین جلسۀ هیأتمدیره
یکصد و بیست و سومین جلسۀ هیأتمدیرۀ دورۀ سیودوم کانون وکلای دادگستری مرکز در وقت مقرر صبح روز سه شنبه ١٤٠٣/٠١/٢٨ با ریاست آقای دکتر بهنام حبیب زاده مؤمن و با حضور آقایان، دکتر وحید قاسمی عهد، دکتر علی صدری خانلو، دکتر حسن صفادوست، دکتر غلامرضا امینی، دکتر فرشید فرحناکیان، حسین طالع، سهیل نظری، دکتر محمد شاه محمدی، علی یاراحمدی و دکتر امین پاشاامیری تشکیل شد.
اعضای غایب: دکتر فرشاد فارسانی.
***
پیش از دستور
آقای حبیبزاده مؤمن: امروز جشن دیدار نوروزی را خواهیم داشت که انشاءالله باشکوه برگزار خواهد شد و امیدوارم در این مراسم که نمادی از اتحاد و انسجام و همدلی نهاد وکالت می باشد. همه اعضای محترم هیأت مدیره مشارکت فعال داشته باشند. در مورد لایحه جامع وکالت لازم است که اهتمام بیشتری اعضای محترم هیأت مدیره داشته باشند و طی صحبتی به با وزیر محترم دادگستری و معاونت حقوقی قوه قضائیه داشتم نگرانی خود را از اینکه لایحه بدون اطلاع و اخذ نظرات کانون های وکلا در حال تشکر می باشد اعلام نمودم و مقرر شده نظرات کانون ها نیز به عنوان ذینفعان اصلی اخذ گردد و خواهش می کنم عزیزان پیشنهادات خویش را در زمینه تاثیر گذاری و پیشگیری از اتفاقاتی که خدایی نکرده به ضرر نهاد وکالت باشد ارائه نمایند.
آقای فرحناکیان: در مورد تعیین تکلیف کارآموزی مجدد وکلای پایه یک (کانون وکلا و مرکز وکلا) پذیرفتهشده در آزمون وکالت ۱۴۰۲ منتظر ابلاغ اصلاح ماده ۵۴ آییننامه لایحه استقلال کانون مصوب ۱۴۰۰ هستیم.
آقای یاراحمدی: با توجه به موارد مشاهده شده از جناب دکتر شاهمحمدی درخواست میگردد نسبتبه اطلاعرسانی تکالیف و مقررات آموزشی به دانشجویان محترم مرکز علمی کاربردی کانون تأکید فرمایند، خواهشمند است نسبتبه تعیین تکلیف همکاران وکیل پذیرفتهشده در آزمون کارآموزی تصمیمگیری فرمایید. لازم است آییننامه و یا دستورالعمل جهت مطالبه پرونده پرسنلی همکاران تصویب تا بدون ضابطه پروندههای اشخاص مطالبه و مورد بررسی بی مورد نگردد. در خصوص مردودین سه دوره کارآموزی مرحله اول تعیین تکلیف بفرمایید.
آقای طالع: درخصوص بخشنامه اخیر دولت مبنیبر اینکه دستگاههایی اطلاعات و مجوزهای خود را در درگاه ملی مجوزها بارگذاری و کد دریافت کنند، کانونها با توجه به آراء متعدد دیوان عدالت اداری لزومی به بارگذاری در این درگاه ندارند، مگر اینکه طرح اخیر (تأمین مالی و جهش تولید) که به صراحت نام کانونها آمدهاست، تصویب نهایی شود. موضوع بعدی دیدار نوروزی است که حتماً کسانی در این همایش حضور داشته باشند که هزینه این جلسه را پرداخت کرده باشند و تبعیضی بین همکاران ایجاد نگردد. در رابطه با موضوعی که جناب یاراحمدی فرمودند، گرفتن پروندههای همکاران از بایگانی کانون ضابطهای داشته است و علت اخذ پرونده ازسوی برخی از اعضای هیئترئیسه چه بودهاست؟ در موضوع معرفی اشخاص به مراجع قضایی جهت مذاکره حتیالامکان از هیئترئیسه و یا هیئتمدیره به این مراجع جهت مذاکره معرفی گردد تا مشکلات وکلا بهخصوص در امر اجرای احکام بهصورت کامل بهنظر این مراجع اعلام گردد.
آقای شاه محمدی: درخواست اجازه درج عنوان وکالت تخصصی و افزایش حقالوکاله قانونی مقرر برای دارندگان گواهینامه وکالت تخصصی را دارند. از اعضای هیئت مدیره نیز تقاضا دارم عنوان وکالت تخصصی خود را به مرکز علمی کاربردی کانون اعلام دارند. تأکید جدی به تعیین تکلیف اساسنامه مرکز علمی کاربردی دارم.
آقای صدری خانلو: دو نکته را به اختصار عرض کنم در هیأت مدیره باید سخنانی که از طرف دیگران نقل و قول می شود، می بایست به صورت مستدل و مستند باشد. مسلماً رئیس و نواب یا مراجع انتظامی جهت انجام وظایف قانونی بعضاً نیاز به مطالبه و مطالعه پرونده استنادی و یا امور مربوط به کارشان هستند . از طرفی اگر کسی حسابش پاک باشد نباید نگرانی در این خصوص داشته باشد. مضافاً همکاران راجع به مراجعه برخی از اعضای هیأت مدیره به محیط دادسرا و دادگاه و کمیسیون کارآموزی و غیره گلایه دارند، که لازم است به آن توجه داشته باشیم که حضور در مراجع مذکور شبهه افکن نباشد. نکته دوم موضوع درج تخصص در پروفایل وکلا در سایت کانون است. عزیزان عنایت داشته باشید که صدور گواهی تخصصی یا تعریف وکیل متخصص نیاز به قانونگذاری و احراز وجود شرایطی است و نمی توان، کسی که در یک دوره آموزشی که نحوه آموزش و اساتید آن مشخص نیست و آزمونی از آن گرفته نشده، اگر برای آنها گواهی تخصصی صادر و در پروفایل سایت کانون درج گردد، چنین اقدامی تالی فاسد خواهد داشت و ممکن است فردی را متخصص معرفی و در کارش مسلط نباشد و موجب اعتراض مردم به عملکرد کانون و صدور چنین مجوزهایی شوند.
آقای طالع: در خصوص دوره های تخصصی، آنچه که مهم است وکیلی که این دوره ها را طی می کند واقعا بعد از طی دوره واقعاً متخصص آن رشته باشد، و قطعاً اساتیدی بایستی تدریس کنند که خودشان متخصص واقعی آن رشته باشد در غیر این صورت اشکال ایجاد میکند.
دستور جلسه
الف) دستور معوقه
۱- بررسی لایحه جامع وکالت پیشنهادی دولت و چالشهای پیشرو
مقرر گردید که مکاتبهای مبنیبر در اختیار گرفتن پیشنویس این لایحه با قوه قضاییه و قوه مجریه انجام شود. همچنین بنا شد که کمیسیون تعامل با قوا ظرف مدت ۲ هفته نتایج پیگیری خود را به هیأتمدیره ارائه دهند.
آقای طالع: در خصوص طرح جامع وکالت باید نظر همه کانون ها اخذ گردد و همچنین از وزارت دادگستری نیز سابقه استعلام به عمل آمده است که اگر موضوع این لایحه در آن مرجع مطرح است از کانون بواسطه ذینفع بودن دعوت به عمل آید.
ب) بررسی و تصویب پرداخت هزینه نصب گیت های ورودی مجتمعهای قضایی استان تهران
مصوبه: هیئتمدیره مشارکت در پرداخت هزینه خرید و نصب گیت های ورودی مجتمع های قضایی با همکاری و هماهنگی قوه قضائیه، این هزینهها با مرکز وکلا و کانون کارشناسان را تصویب نمود. پیشنهاد شد در متن تفاهم نامه مالکیت مشارکتی خریداران تصریح شود و با توجه به اینکه مسئولیت پشتیبانی گیت های ورودی به هزینه کانون وکلا، کانون کارشناس و مرکز وکلا بر عهده قوه قضائیه می باشد، چنانچه تأخیر در راه اندازی و تعمیر پیش آید، ورود و خروج وکلا و کارشناسان، خللی وارد نشود.
پایان جلسه ساعت ١٤:٠٠