در دیدار رئیس، نواب رئیس و رئیس اداره معاضدت کانون با وکلای هرمزگان مطرح شد: کانون وکلا جایگاه تاثیرگذاری دارد
:در دیدار رئیس، نواب رئیس و رئیس اداره معاضدت کانون با وکلای هرمزگان مطرح شد
کانون وکلا جایگاه تاثیرگذاری دارد
رئیس، نواب رئیس و رئیس اداره معاضدت کانون وکلای مرکز با حضور در استان هرمزگان بعد از دیدار با مقامات قضایی استان در صبح روز شنبه پنجم آبان ماه ٩٧، در عصر همان روز با همکاران وکیل شاغل در آن استان دیدار و گفت و گو کردند و از نزدیک در جریان مشکلات آنان قرار گرفته و در پایان به سوالات حاضران پاسخ گفتند.
امینی: جامعه وكلاى دادگسترى تشکیل شود
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در این جلسه با اشاره به دیداری که با مسئولان قضایی استان داشت، گفت: در این جلسه، مسایل مختلفی مطرح شد. دغدغه های متفاوتی بیان گردید. هر آنچه که دغدغه همکاران بود در این جلسه بیان و تاکید شد این تعامل دو طرفه است. نه ما می توانیم دستگاه قضا را نادیده بگیریم و نه دستگاه قضا می تواند ما را نادیده بگیرد. بهتر است هر دو طرف در فضای آرامی پیش بروند و با هم تعامل داشته باشند. اگر فضا را آرام کنیم و گفت و گو داشته باشیم، نتیجه می گیریم.
دکتر عیسی امینی در ادامه یکی از هدف های ایجاد تشکیل کانون وکلا را تمرین کار جمعی دانست و تصریح کرد: کانون وکلا تشکیل شد که کار جمعی را تمرین کنیم، همراهی کنیم و نتیجه خوب بگیریم. کانون وکلا سازمانی مردم نهاد است. سازمانی با تفکر جمعی می باشد.
وی با اشاره به تاثیرگذاری کانون وکلا خاطر نشان کرد: کانون وکلا به قدری اقتدار پیدا کرده است که همین هجمه و حملاتی که صورت می گیرد (که مربوط به یک دهه و دو دهه هم نیست ) نشان می دهد که حتماً جایگاه تاثیر گذاری دارد. اگر جایگاه تاثیرگذاری نداشت این همه هجمه صورت نمی گرفت.
امینی در ادامه با اشاره به برخی وکلای زندانی نیز عنوان داشت: پیگیری هایی صورت گرفته و کماکان این پیگیری ها ادامه خواهد داشت. قطعا در مسیر هم همراهی می کنیم. این به معنای اخلال در کار قضا نیست بلکه کمک برای کشف حقیقت و اجرای عدالت است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در ادامه با تاکید بر اینکه با جدایی وکلای هرمزگان و تشکیل کانون مستقل مشکلی نداریم، گفت: حق وکلای استان است که کانون وکلای مستقل داشته باشند ولی تا می توانیم نگذاریم تجزیه صورت گیرد. اگر مایل به استقلال کانون هستید، توصیه می کنم با اقتدار و تمرین دموکراسی این کار را شروع کنید.
وی افزود: مقدمتا جامعه وكلاى استان را با الگوبردارى از ديگر استان هايى كه از كانون مركز مستقل شده اند تشكيل بدهيد که جامعه وکلا را در این استان شکل دهد و نامش هم وکلای دادگستری باشد و تا در ادامه و با تشكيل كانون مستقل از همان ابتدا کانون مقتدری تشکیل شود. بخش مهمی از بدنه کانون مرکز در استان هرمزگان است. به دلایل مختلف این استان مهم است. مشکلات را برطرف کنیم و راه گفت و گو را فراهم کنیم. اگر صدا را چند صدایی نکنیم به نتیجه ای نمی رسیم.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز تاکید کرد: نیاز داریم جامعه وکلای دادگستری را از ترکیب های مختلف تشکیل دهیم. جامعه ای که اصل را برکرامت اخلاقی بگذارد.
کوشا: وکلا جزو فرهیختگان جامعه هستند
در ادامه دکتر جعفر کوشا با بیان این که به عنوان نایب رئیس کانون در کمیته الف در قسمت صدور پروانه و نقل و انتقالات و همین طور کمیسیون کارآموزی مشغول به انجام وظیفه هست، تصریح کرد: بر اساس اینکه ما به عنوان یک انسان هم حق و هم تکلیف داریم، در این جایگاه نیز هم حق و هم تکلیف وجود دارد. تکلیف داریم پروانه هایی که صادر می کنیم بر اساس قوانین و مقررات باشد و در زمان صدور پروانه، تحقیقاتی را انجام دهیم.
وی با اشاره به صدور پروانه برای افراد اظهار داشت: صدور پروانه شامل سه دسته از افراد می شود. تعدادی بر اساس آزمون انتخاب می شوند و پروانه کارآموزی دریافت می کنند و عده ای دیگر هم از قضات هستند که بازنشسته یا مستعفی یا بازخرید می شوند و تقاضای پروانه می کنند و عده دیگر هم بند دال هستندکه کارکنان دستگاه های اداری هستند که با شرایطی می توانند تقاضای صدور پروانه کنند.
نایب رئیس کانون افزود: در قسمت صدور پروانه مربوط به بند ب و دال در این قسمت نیاز به کمک داریم. در زمانی که قرار است پروانه برای این افراد صادر شود، کمیسیون صدور بررسى می کند. سعی می کنیم در کمیسیون صدور حساسیت نشان دهیم؛ تحقیقات جامع داشته باشیم و سپس پروانه برای افراد صادر کنیم.
کوشا در ادامه خطاب به وکلای سرپرست اظهار داشت: سرپرستی کنید؛ وظایف خود را بدانید و به درستی به تکالیف خود عمل نمایید. وکیل سرپرست هم حقوق دارد و هم تکالیف. اگر کارآموزی شئونات را رعایت نمی کند و تکالیف خود را انجام نمی دهد، وظیفه دارید به کانون اطلاع دهید و اگر تکلیفش را انجام می دهد باید مورد تشویق قرار دهید.
وی خطاب به وکلای سرپرست گفت: دفاتر خود را به روی کارآموزان باز بگذارید و به آن ها آموزش های لازم را بدهید. کارآموزان را فرزند خودتان بدانید. این ها در آینده می خواهند وکیل شوند. اگر وکیل موفقی شوند، نشان دهنده این است که وکیل سرپرست خوبی داشته اند.
نایب رئیس کانون در ادامه با تاکید بر اینکه وکلا در جامعه جزو فرهیختگان محسوب می شوند، عنوان داشت: بنابراین باید نماد این فرهیختگی را در دفاعیاتمان، در شئونات و رفتار خود نشان دهیم؛ قضات نیز از نظر علمی از وکلا استفاده کنند.
وی سپس به وکلا توصیه کرد: وکیلی باشید که قضات از نظر علمی از شما حساب ببرند. لوایح شما باید پراز تئوری ها و رویه های قضایی باشد و قاضی بر اساس آن رای صادر کند. سطح دانش وکالت را بالا ببرید، مطالعات به روز داشته باشید. اگر وزنه شدید، قضات به سمت شما می آیند و از شما استفاده علمی می کنند.
زاهد پاشا: راهبردمان تعامل با قوه قضاییه است
در ادامه جلسه صمد زاهد پاشا، دیگر نایب رئیس کانون وکلا نیز طی سخنانی اظهار داشت: جلسات مختلف با مقامات قضایی این استان داشتیم. انشاالله این تعامل طرفینی خواهد بود. همیشه اعتقادمان این است که این تعامل بايد وجود داشته باشد و خوشحاليم كه آغازگر این تعاملات کانون وکلا است.
وی سپس به عنوان نایب رئیس کانون در کمیته ب گفت: یکی از موضوعات مربوط به اين کمیته، معرفى براى اخذ وام است. از منابعی که همکاران از محل هشت درصد حق بیمه و چهار درصد کانون به صندوق حمایت پرداخت می کنند، مبالغی نزد يكى از بانک ها سپرده شده و تفاهمی بین بانک و صندوق حمایت وکلا صورت گرفته که تسهیلات در اختیار همکاران قرار گیرد.
وی افزود: در دوره های قبل اقدامات مربوط به معرفى وام به صورت سنتی و حضوری انجام می شد که برای همکاران خارج از تهران از جمله همكاران ما در استان هرمزگان مشکلاتی به همراه داشت، اما در دوره سی ام، ساز و کار به نحوی تعریف شده است که به صورت الکترونیکی این کار انجام شود و دیگر مراجعه حضوری انجام نگیرد.
نایب رئیس کانون سپس از اعضای هيات مديره صندوق حمایت خواست که مراجعه حضوری به صندوق حمایت براى اخذ معرفى نامه به بانك جهت اخذ تسهيلات بانكى نیز حذف شود.
زاهدپاشا افزود: در راستای الکترونیکی کردن خدمات مورد نياز وکلا، پرداخت هزينه تمبر وکالتنامه ها نیز به زودی در روند تقديم دادخواست میسر خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: رويكرد كانون، حذف مراجعات حضوری است. اگر قرار است ديدارى صورت پذيرد مایل هستیم که در فضاهای این چنین باشد.
زاهد پاشا عنوان داشت: بايد اذعان كنيم قوه قضاييه در حوزه انفورماتیک اقدامات موثر و مثبتی داشته است.
نایب رئیس کانون ادامه داد: در خصوص وکالت های تسخیری در بخش معرفى وكيل در پرونده هاى تسخيرى مشکلاتی وجود دارد که در صدد رفع آن هستيم.
وی در پايان با تاکید بر این که دو مساله در جامعه وکالت مغفول است، یکی کار جمعی و دیگری تخصص گرایی، اظهار داشت: با ترويج و تسهيل در ثبت موسسات حقوقی مجاز با حضور و مداخله وكيل و برگزارى دوره هاى آموزشى و تخصصى مى توان اين دو نقيصه را رفع نمود كه هيات مديره دوره سى ام اهتمام لازم را دارد.
محمد نبی: اداره معاضدت یکی از ارکان کانون وکلاست
در ادامه رئیس اداره معاضدت کانون وکلای مرکز اظهار داشت: به استناد قانون وکالت ١٣١٥ کانون می تواند به هر یک از وکلا در سال سه پرونده معاضدتی ارجاع نماید، اداره معاضدت در تهران از ابتدای تاسیس کانون وکلا، شروع به کار کرده و در واقع یکی از ارکان کانون است.
دکتر حسین محمد نبی با اشاره به افزایش فعالیتهای معاضدتی کانون وکلا بیان داشت: وکلای کانون علاوه بر آنکه وکالت پرونده هایی با حق الوکاله را بر عهده می گیرند، در پرونده های معاضدتی و رایگان نیز وارد شده و وکالت می کنند. وی افزود: بر اساس آمار در استان تهران ١١٠٠ وکیل مشغول در مجتمع های قضایی تهران و شهرستان های اطراف به مردم مشاوره و راهنمایی حقوقی ارایه می دهند و فعالیت معاضدتی دارند که بخشی نیز در کمیته امداد و بنیاد شهید و ... انجام می شود که این کار به نوعی احیای حقوق عامه و کار حقوق بشری است.
وی افزود: در این استان نیز تقاضای ایجاد مرکز معاضدت صورت گرفته که به زودی در بندرعباس این مرکز ایجاد خواهد شد و امیدواریم که در شهرستان های این استان نیز به زودی این اقدام انجام شود. ضمناً همکاران نیز مى توانند آمادگی خود را برای وکالت معاضدتی اعلام کنند.
در پایان این نشست رئیس، نواب رييس و رئیس اداره معاضدت کانون به سوالات حاضران پاسخ دادند.
تحریریه سایت کانون وکلای دادگستری مرکز