مراسم تقدیر از وکلای اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد
روز یکشنبه ١٣٩٧/١٠/١٦ مراسم تقدیر از وکلای اداره معاضدت قضایی کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد. در این مراسم، دکتر عیسی امینی رییس کانون، دکتر حسین محمدنبی، رییس اداره معاضدت قضایی، دکتر محمدی قائم مقام رییس کل دادگستری، معاونین و سرپرست های اداره معاضدت حضور داشتند.
در ابتدای نشست، دکتر حسین محمدنبی با بیان اینکه یکی از وظایف کانون وکلا، حسب آیین نامه موجود، معاضدت و کمک به افرادی است که توان و بضاعت مالی ندارند، گزارشی از روند و فعالیت های اداره معاضدت ارايه کرد. وی گفت: ۵۰۰ وکیل در مجتمع های مختلف و حدود ۱۰۰ وکیل در کمیته امداد مشغول مشاوره هستند. محمدنبی گفت: پیرو تفاهم نامه کانون وکلا و سازمان زندانها، مقرر شد حمایتهایی از زندانیان و خانواده هایشان انجام شود از جمله برگزاری کلاس های آموزشی برای زندانیان و آنهایی که در امور آنها یاری میکنند.
در ادامه دکتر عیسی امینی گفت: هیات مدیره طبق شرح وظایفی که مطابق آیین نامه وجود دارد، به وظایف قانونی خود عمل می کند. وی با اشاره به اینکه بخشی از این وظایف نیاز به تدبیر و تعامل دارد، اظهار کرد: اولین تعامل با قوه قضاییه است و این به معنای وابستگی نیست. امینی با بیان اینکه وکیل و قاضی دو بال و دو بازوی عدالت هستند، اظهار کرد: ما سوگند خوردیم به قضات، کارمندان و مردم احترام بگذاریم و در کسوت وکالت، اهل سیاست و جناح نباشیم.
رییس کانون وکلای دادگستری در ادامه در خصوص نحوه اداره کانون گفت: در این دوره دو نگرش را در اداره کانون در پیش گرفتیم؛ نگرش اول درون سازمانی و مربوط به وکلا و نگرش دوم برون سازمانی بود. در نگرش داخلی، اقدامات و تحولاتی انجام دادیم از جمله در صدور و انتقال، کارآموزی و آموزش؛ همچنین در مورد مالیات و محکومیت همکارانمان، موسسات حقوقی غیرمجاز و ... رایزنیهای لازم را انجام دادیم و بعضا موفق شدیم.
امینی با اشاره به اینکه معاضدت با توجه به ماده ۶ آیین نامه، از جمله وظایف کانون است، بیان کرد: کانون وکلا مسئول است و باید این کار اجتماعی را انجام دهد. وظیفه داریم به مردم کمک کنیم و این وظیفه ذاتی کانون است، لیکن به جهت عدم تبلیغ، هنوز مردم و مقامات نمی دانند چنین خدمتی از ناحیه کانون انجام می شود. وی گفت: همکاران ما در معاضدت این وظیفه خود را به دور از هیاهو و خلاف انجام می دهند و کانون وکلا با وجود تمام مشکلاتی که دارد، علاقمند به خدمت عمومی است. وی افزود: خوشبختانه با وجود تبلیغات وسیع علیه جامعه وکالت، این صنف جزو سالم ترین اصناف است.
در ادامه، محمدی قائم مقام رییس کل دادگستری با اشاره به اصل ۳۵ قانون اساسی، بر اهمیت شغل وکالت تاکید و بیان کرد: مطابق قانون اساسی، طرفین حق دارند جهت اقامه دعوا وکیل اختیار نمایند و چنانچه بضاعت مالی نداشته باشند، حاکمیت برای ایشان وکیل معاضدتی اختیار کند.
وی با اشاره به اهمیت سوگند در مشاغل مهم و حساس از جمله شغل وکالت بیان کرد: نقطه وصل وکالت و قضاوت اجرای عدالت است و وکیل در این راه یاریگر قاضی جهت تشخیص حق است.
وی همچنین سه وظیفه کلی برای وکلا را به شرح ذیل بیان کرد:
۱- وظیفه قراردادی و اینکه وکیل مطابق قرارداد با موکل موظف به انجام تعهدات خویش است و این تعهد به نتیجه نیست.
۲- الزامات قانونی و حدود و اختیارات وکیل مطابق قانون که جزو وظایف عمومی وکلاست.
۳- وظیفه اخلاقی از جمله صراحت، بیان حقیقت و عدالت محوری و اینکه وکیل به هر وسیله ای برای اخذ رای متمسک نشود.
وی با بیان اینکه بازدیدهایی از بخش معاضدت در مجتمع های مختلف داشته است، همکاری وکلا در این زمینه را مثبت ارزیابی و از عمکردشان اظهار رضایت کرد.
در پایان نیز دکتر امینی با بیان اینکه وجوه معاضدت از بودجه سال ۹۳ قطع شده و با اشاره به تلاش های مدیران قبل در این خصوص، بیان کرد: با همت و تلاش هیات مدیره دوره ۳۰ و نیز کمیسیون تسخیری، تلاش خواهد شد که این امر در لایحه بودجه امسال لحاظ شود.
نشست پس از اهدا لوح تقدیر به معاونین و سرپرستان به پایان رسید.
تحریریه سایت کانون وکلای دادگستری مرکز