بیست و هشتمین جلسۀ هیأتمدیره
بیست و هشتمین جلسۀ هیأتمدیرۀ دورۀ سیودوم کانون وکلای دادگستری مرکز در ساعت ٠٩:٠٠ روز یکشنبه ١٦/١١/١٤٠١ با ریاست جناب آقای صفادوست و حضور خانم بهنامی و آقایان شاهمحمدی، نظری، حبیبزاده مؤمن، صدریخانلو، یاراحمدی، فرحناکیان، طالع، قاسمیعهد، پاشاامیری، امینی، فارسانی، سردارزاده، حسینی، کریمی لاریمی و عبدالهی لاشکی تشکیل شد.
***
پیشاز دستور
آقای فرحناکیان: تدابیر لازم جهت تأمین و اتخاذ پوشش هماهنگ کارکنان محترم اداره کانون مورد تأکید است.
آقای کریمی لاریمی: تبلیغات برای وکلای جوان، بنحوی بهتر و وسعت بیشتری داشته باشد و تمام مشاغل از جمله پزشکی، مهندسی و غیره تبلیغات ممنوع نیست و با تبلیغات میشود به وکلای جوان کمک کرد.
آقای صفادوست: درهمینرابطه پیشنهاد دارم نام و تخصصهای وکلا که دارنده پروانه وکالت تخصصی بهطور مشخص در سایت قرار گیرند.
آقای فارسانی: جناب آقای رئیس ما در دانشگاه کانون وکلا در سال ۹۵ حدود ۱۴۰۰ دانشجو داشتیم هماکنون حدود ۴۵۰ دانشجو داریم و و رویکردمان کاهش دانشجو و افزایش و توسعه آموزش تخصصی وکلاست البته مشکلاتی هم داریم با دانشگاه علمی-کاربردی قرارداد بستهاند که باید مدرک دوره های تخصصی را امضا و تایید کند و به ازای هر دانش پذیر یک میلیون و پانصد هزار تومان مطالبه کرده و محدودیتهایی در تصویب سرفصل ها ایجاد نمودند و موارد دیگر در صورتی که به نظر میرسد اگر صادر کننده مدرک کانون وکلا باشد هم هزینه کمتر می شود و هم مدرک ارزشمند است و هم در ساعت، سرفصل یا موضوع یا برگزاری دوره یا ارائه مدرک محدودیتی نخواهیم داشت. مضاف بر اینکه کلا بابت هزینه گران دوره، محدودیت وکلا در انتخاب یکی از دوره ها و اینکه قید شود متخصص در دوره یا این که دوره تخصصی را گذرانده و اینکه در سایت کانون نامشان اعلام شود باید تصمیم گیری شود و استقبال در دوره ها منوط به تعیین تکلیف در موارد فوق است.
آقای حبیب زاده مؤمن: مهلت ۲۰ روز مقرر برای کارگروه تعیین ظرفیت شهرها کمی زیاد است تقاضای تسریع در آن دارم. اظهارات جناب کیانی در مورد حد نصاب ۸۰ درصد نمره جهت اخذ پروانه وکالت مرکز استانها بهنظرم کارشناسی نیست و در این موارد لازم است مباحث فنی مرتبط را کمیته الف بررسی نماید و این حد نصاب حداکثر ۱۰ نفر را شامل خواهد شد. در مورد تقبیح موازی کاری توسط مدیریت عالی قوه قضاییه این تفکر قابلتحسین هستند و آنچه واضح است که مرکز وکلا به موازات کانون وکلا که قدمتی صدساله دارد ایجاد شد که باید این مرکز تعیین تکلیف شود. در مورد این دیدگاه که وکیل موجب اطاله دادرسی در تجدید اوقات و یا تعیین وقت رسیدگی میشود توسط هیئتمدیره نیز باید روشنگری شود که تعیین وقت رسیدگی به پروندهها بهعهده قوه قضاییه است و واقعاً وکیل ضعیفترین فرد دستگاه قضایی است که مشکلات غیرمرتبط هم به ایشان بدون لحاظ آمار و کارشناس مرتبط میگردد که صحیح نیست و خواهشمندم با مکاتبه با مقامات محترم قوه موارد روشنگری گردد و موارد اطاله دادرسی نیاز به کار علمی و اتکا به آمار دارد.
آقای صدری خانلو: همکاران عزیز، به سه نکته مهم اشاره می کنم؛
نکته اول-طرح مساله ادغام مرکز ماده ١٨٧با کانون وکلا توسط مسئولان محترم قوه قضاییه, سخن جدیدی نیست و همیشه مطرح بوده و ما نباید با واکنشی که موجب تنش و سو استفاده بدخواهان گردد و ما را مشغول چنین اختلافاتی نمایند. کانون وکلا یک نهاد اجتماعی داخلی وبین المللی شناخته شده است و تاریخی هفتادساله دارد و اعتبار این درخت تنومند را نمی توان مخدوش کرد.
نکته دوم-این است که وفق قانون ظرف شش ماه تکلیف کارآموزان را باید مشخص کنیم و بلاتکلیف گذاشتن امورات کارآموزان به مصلحت آنها و کانون وکلا نیست و ضرورت دارد وفق مقررات سریع نسبت به صدور پروانه کارآموزی اقدام گردد و کمیسیون کارآموزی نیز سریعا گزارش عملکرد خود را به هیات مدیره ارایه نمایند و تعیین مهلت بیست روزه جهت ارایه گزارش معقول نیست.
نکته سوم-این است که در ایام دهه فجر قرار دهیم و ضمن تبریک این مناسبت، باید بررسی کنیم چقدر با آرمان های انقلاب و مورد نظر عامه مردم حرکت کرده ایم و یکی از آرمان های اصلی انقلاب، حذف یا حداقل کاهش فاصله طبقاتی در جامعه بود. متاسفانه بعلت مشکلات اقتصادی، نه تنها در کاهش فاصله طبقاتی در جامعه گام های قابل قبولی بر نداشته ایم و از طرفی ملاحظه می کنیم که بعلت تحریم های ناجوانمردانه دول غرب و نیز بی تدبیری مسئولان خود ، مردم غرق در مشکلات اقتصادی فراوانی قرار گرفته اند و این امر موجب اعتراضاتی گردیده است و تعداد زیادی از مردم؛ بویژه جوانان و بانوان درگیر پرونده های کیفری شده اند و موجب نگرانی خانواده های آنها شده است که کانون وکلا بعنوان یک نهاد اجتماعی از باب قبول مسئولیت های اجتماعی، پیشنهاد می کنم به رهبری معظم نظام مکاتبه و درخواست اعلام عفو عمومی به کلیه متهمین و محکومین پرونده هایی که در قالب اتهام فعالیت علیه نظام یا جرایم علیه امنیت داخلی و غیره تحت تعقیب و محاکمه و محکومیت قرار گرفته اند، با اعلام عفو عمومی ، پرونده های آنها مختومه گردد و بدین طریق کمک کوچکی در کاهش نگرانی خانواده های ایشان برداریم.
آقای سردارزاده: این که وکلا موجب اطاله دادرسی شناخته شوند بیانصافی است. باید تبلیغات وکلا به خصوص برای وکلای جوان راحت تر باشد و جذب موکل داشته باشند. اطاله دادرسی بیشتر توسط دادگاهها و نحوه ابلاغ انجام میشود و با وقت ۱۵ دقیقه یا نیمساعت برای رسیدگی ناچاراً جلسه تجدید خواهد شد این بخشنامه وقت رسیدگی برای هر پرونده است که موجب تجدید جلسه و اطاله دادرسی میشود.
آقای شاه محمدی: اعضای هیئتمدیره به برگزاری جلسات هیئت مدیره مقید باشند. باید راهکارهای حذف موازی کاری در نهادهای وکالت در اسکودا و کانون مرکز تمرکز بیشتری شود.
آقای عبداللهی: با سلام خدمت اعضای محترم هیئت مدیره و مهمانان گرامی، با توجه به آنکه کانون وکلای دادگستری بهعنوان نهاد مدنی وظیفه دفاع از حقوق آحاد جامعه را بهعهده دارد و در راستای حفظ حقوق دادخوانها میتوان گامی موثر بر دارد، باید تقویت گردد. اخیراً دیده شدهاست که در راستای تضعیف کانون وکلا بهخصوص در رسانههای خارجی علیه نهاد وکالت ریاست محترم کانون صورت میگیرد که اصلاً پسندیده نیست. با اغتشاش مخالف هستم ولی صدای اعتراض که بیشتر ریشه اقتصادی دارد باید شنیده شود و تبعیض در طبقات جامعه باید حذف و از بین برود. و حقوق مردم بیشتر مورد توجه قرار گیرد. لذا تقاضای توجه به این موضوع را دارد.
آقای فارسانی: زمانیکه جناب استاد سردارزاده بهعنوان وکیل پیشکسوت با تجویز تبلیغ وکلا و تسهیل کاریابی ایشان موافقند ما بهعنوان هیئتمدیره جوان باید اقدامات عملیتر و جدیتر در این خصوص بنماییم. معاونت محترم قوه قضاییه در سخنرانی خود وکالت را مقدس خواندند و فرمودند باید از استقلال وکلا و شجاعت آنها در بیان نظرات و انتقاداتشان دفاع و حمایت کرد جای قدردانی دارد با توجه به اینکه کانون وکلا و هیئتمدیره میباید دلسوز مملکت باشند و هرگاه اصول حقوقی نادیده و یا مخدوش میشود با استدلال بیان کند و مسکوت نگذارد استدعا دارم ایرادات حقوقی مصوبه سران قوا در خصوص مولدسازی دارایی دولت که نقش مجلس نادیده گرفته شده و عدهای اختیارات و مصونیتهای فراقانونی پیدا کردهاند که صلاح مملکت در آن نیست طی بیانیه یا نامه یا تذکر اعلام شود.
آقای طالع: موضوع هیئت مقرراتزدایی و نامهنگاریهای اخیر مبنیبر ارائه اطلاعات مرتبط با صدور پروانه وکالت در دبیرخانه هیئت مذکور، وفق دو رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری موجبی جهت بارگذاری اطلاعات مربوطه در درگاه ملی مجوزهای کشور و وزارت اقتصاد و دارایی نمیباشد و ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار مصوب ٢٤/١٢/١٤٠٠ نیز در مقام اصلاح و جایگزین تبصره ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت بوده و بههیچوجه دلیلی بر این نیست که کانونهای وکلا مشمول قانون سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی باشد فلذا کانونها خروج موضوعی از قانون مذکور دارد. در خصوص موضوعاتی که اخیراً مبنیبر اطاله دادرسی از سوی وکلا، و همچنین تعداد پذیرش وکلا و تأثیر آن بر هزینه دادرسی، لازم است پاسخ لازم ارائه شود و ضمن اینکه وکلا نمیتواند موجبات این موارد باشند و ضروری است همایش و جلساتی با دعوت از اساتید و وکلا و قضات برگزار شود که موضوعات آسیبشناسی و دلایل واقعی مشخص و اطلاعرسانی گردد. موضوع موازیسازی و ادغام مرکز به کانونها وکلا هم نگرانیهایی دارد و ما قائل به الحاق مرکز به کانونهای وکلا هستیم و منافع و مصالح کانون در نظر گرفته شود.
دستور جلسه
دستور اول: بررسی موضوع فعالیت نهاد پژوهشی کانون وکلای دادگستری مرکز
مصوبه: هیئتمدیره به تشکیل «شورای عالی پژوهشی کانون وکلای دادگستری مرکز» علاوهبر ریاست هیئتمدیره به تعداد ۱۵ نفر برای مدت ۳ ماه رأی داد. این شورا اقدامات لازم را جهت تشکیل «مرکز پژوهشهای کانون وکلای دادگستری مرکز» و یا هر قالب دیگری که شورا صلاح بداند انجام دهد، سند برنامه راهبردی و عملیاتی پژوهشهای حقوقی کانون وکلای دادگستری مرکز، سیاستهای کلان پژوهشهای حقوقی در کانون مرکز، اساسنامه و مقررات مربوط به ساختار، وظایف بهنحوی فعالیت مرکز پژوهشها و دبیرخانه را تهیه و تمهیدات مقتضی را جهت راهاندازی فعالیت آنها و تصویب بودجه ظرف مدت ۳ ماه به عمل آورد.
این شورا همچنین اقدامات لازم جهت فعالیت و انجام امور پژوهشی در راستای نیل به اهداف موردنظر برای تشکیل مرکز پژوهشها را قبلاز تشکیل حسب ارجاع هیئتمدیره رأساً یا به پیشنهاد رئیس هیئتمدیره و شورا انجام خواهد داد.
در معیت این شورا یک دبیرخانه به دبیری منتخب اعضای شورا تشکیل خواهد شد. کلیه ارکان کانون همکاری لازم را در موارد فوق انجام خواهند داد.
جناب آقای سردارزاده به تشریفات برگزاری این انتخابات و تعرفه نامزدها اعتراض داشتند.
مصوبه: هیئتمدیره به قرار گرفتن انتخاب اعضای شورای پژوهش در دستور جلسه رأی دادند.
مصوبه: هیئتمدیره، رئیس هیأت مدیره به علاوه اشخاص ذیل را بهعنوان اعضای شورای پژوهش انتخاب نمودند: آقایان و خانمها، پاشاامیری، فقیه لاریجانی باقر شاملو، لعیا جنیدی، حبیبزاده مؤمن، عباس شیری، فریدون نهرینی، علی صدریخانلو، امیرحسن نیاز پور، قاسم زمانی، عباس قاسمی حامد، علیرضا جمشیدی، کریمی لاریمی، تهمورث بشیری، شراره مفیدیان.
مصوبه: هیأت مدیره به اسکودا جهت آزمون وکالت که قرار است در سال ١٤٠٢ برگزار شود نمایندگی داد.
دستور دوم: پروندههای صدور، انتقال و سایر درخواستها
[جلسه در ساعت ١٤:٠٠ به پایان رسید.]